• Advertisement

покупка на кола от чужденец

Информация за легализация на документи, подновяване на документи за самоличност и др.

покупка на кола от чужденец

Мнениеот иангелов » 31 Октомври 2018, 14:25:18

Здравейте,
въпроса ми е може ли студент от Гърция, който живее и учи в България, но е с Гръцки паспорт да си купи кола с БГ номера?
иангелов
Нов потребител
Нов потребител

Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: покупка на кола от чужденец

Мнениеот kolata » 31 Октомври 2018, 18:58:38

Български номер , означава и български документ за самоличност . Студента има право да си извади лична карта на пребиваващ в България чужденец , с отбелязан постоянен адрес. Тогава няма проблеми , включително и да пътува навсякъде с бг номерата.
kolata
Нов потребител
Нов потребител

Благодарил: 8 пъти

Мнениеот bknf » 31 Октомври 2018, 20:57:53

kolata написа:Български номер , означава и български документ за самоличност

А защо ?

Според мен българския номер означава, че колата е регистрирана в България. Нищо повече. Което не засяга това, какви документи за самоличност има тоя, който я регистрирал. Било той грък, китаец или американец.

Потребители благодарили на автора bknf за мнението:
novia
Рейтинг: 4%

bknf
Професионалист
Професионалист

Снимки: 0
Благодарил: 286 пъти
Благодарено: 450 пъти

Мнениеот kolata » 1 Ноември 2018, 10:03:19

bknf написа:
kolata написа:Български номер , означава и български документ за самоличност

А защо ?

Според мен българския номер означава, че колата е регистрирана в България. Нищо повече. Което не засяга това, какви документи за самоличност има тоя, който я регистрирал. Било той грък, китаец или американец.

Чл. 144. (1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с писмен договор.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) При прехвърляне на собствеността на регистрирани автомобили, на регистрирани ремаркета с товароносимост над 10 тона, на регистрирани колесни трактори и на регистрирани мотоциклети с работен обем на двигателя над 350 cm3 подписите на страните трябва да бъдат нотариално заверени.
(3) (Нова - ДВ, бр. 77 от 2017 г., в сила от 27.12.2017 г.) Прехвърляне собствеността на регистрирано превозно средство на лице без постоянен адрес или адресна регистрация в Република България се извършва по реда на ал. 2 след прекратяване регистрацията на превозното средство и връщане на табелите с регистрационен номер в съответната служба за регистрация на пътното превозно средство. ](*,)
kolata
Нов потребител
Нов потребител

Благодарил: 8 пъти

Мнениеот ishkata1 » 11 Април 2022, 23:09:58

Здравейте колеги,моля за информация какви документи и каква е процедурата по регистрация на автомобил Фолксваген Голф4 1.9 дизел 2001г. докаран от Испания на автовоз.Колата е със испански номера няма застраховка и преглед,трябва да я регистрирам на името на български гражданин.Той ще изпрати пълномощно от посолството в Мадрид с което ме упълномощава да го представям пред КАТ за регистрация на автомобила.Много ще съм благодарен за отговор.
ishkata1
Нов потребител
Нов потребител

Благодарил: 0 пъти

Назад към Документи