Страница 1 от 1

Работа за лекари в чужбина - как?

МнениеПубликувано на: 13 Юни 2009, 16:38:04
от Lora_Damianova
Здравейте!
Как мога да разбера какви са шансовете ми за работа като лекар в чужбина? Какви документи се изискват? Някакво приравняване следва ли да правя на дипломи, изпити? Дали има някой, който работи вече? Нямам претенция за държавата. Владея много добре няколко езика. Ако трябва да уча и следващ - бих го направила.
Благодаря!

Re: Работа за лекари в чужбина - как?

МнениеПубликувано на: 13 Юни 2009, 17:38:34
от lazar_lulchev
Здравей! :)

Преди всичко искам да те приветствам с добре дошла в нашия форум!:) Пожелавам ти приятно прекарване, ровейки се насам-натам из темите. :))
Бих искал също така да ти дам един съвет. За да получиш по-скорошен отговор, хубаво е да си малко по конкретна. Какви езици владееш. Също така можеш да се разровиш из форумите ни по държави. Там има доста информация, която би била интересна за теб. Разбира се това би отнело известно време, но всяка една държава е различна. Може да не ти хареса. :)
Аз лично бих те пратил във форума на Швеция. Там тече гореща дискусия, точно по този въпрос, който теб те вълнува! Също така предполагам, че тази тема е била дискутирана и във форума на Германия. ;-)

Желая ти успешно търсене и дано намериш това, което те интересува. :thumbleft:

Поздрави! :)

Re: Работа за лекари в чужбина - как?

МнениеПубликувано на: 19 Юни 2009, 07:54:18
от Lora_Damianova
Здравей!
Благодаря за насоките. Като езици - знам на достатъчно добро ниво английски, френски и гръцки (т.к. преди да завърша медицина, 2 години следвах в СУ в специалност филологии - ФКНФ с първи език френски, а втори новогръцки), но немски и шведски - не.
Ще прочета темите в разделите. Ако започна да уча интензивно един от двата езика - дали има вероятност да стане нещо - ще видим!

А дали имате представа как стоят нещата за лекарите в Италия, Испания и Португалия? (искам някоя топла държава ;-) )