Страница 1 от 1

Лекари в Нюрнберг/Ерланген/Фюрт

МнениеПубликувано на: 8 Януари 2010, 16:42:32
от marrrie83
Здравейте на всички!
Студентка съм в Нюрнберг и пиша с молба за информация относно лекари в Нюрнберг/Ерланген/Фюрт, които при преглед със сигурност приемат и работят с българската Европейска Здравноосигурителна Карта, която да покрие разходите по прегледа. За 10те евро такса е ясно, че са неизбежни :))) Става въпрос за обикновен преглед ( да речем при настинка). :flower: Благодаря ви предварително!

Re: Лекари в Нюрнберг/Ерланген/Фюрт

МнениеПубликувано на: 9 Януари 2010, 13:59:18
от derdiedas
всички лекари работят с Евр здр карта, просто на някои места персонала който обработва даните не е запознат кое и как, и най-често се звъни на АОК за информация и те им казват кое и как да си въведат в документите. Попълваш едно заявление че не си в ДЕ с цел да се лекуваш. хубаво е като Студент да се осигуряваш в местните здравни каси, особено ако ти предстоят едни 4-5 години още обучение в ДЕ.
Ако някой от персонала който е на рецепцията не може да се оправи - обясняваш каква е тази карта и че може да се обадят в АОК касата за информация. Доколкото знам БГ имат спогодба с АОК и с никоя друга каса.. (по стара информация)
Mfg