• Advertisement

Работа и заплащане

Форумът, който касае всеки!

Re: Работа и заплащане

Мнениеот neliya » 29 Юни 2014, 20:23:26

neliya написа:
seli написа:
neliya написа: стилистически турски няма ,мила!


Тук ме уби! :)
Тези хора, поезия, стихотворения, фолклор, висша държавна институция, нямат ли?
Искаш да приема, че овачарчето с гегата и съветника на министъра говорят - "еднакво"?

Нека обобщим: Първото ти мнение e от средата на 2014-та, казваш че живееш в Турция от една година, което връща към 2013-та..., и ме обвиняваш в некомпетентност и нереалност на дадените цифри от 2009-та. През предходното време от България ли си следяла турският трудов пазар?

В последствие заявяваш -
neliya написа:, та те не могат да пишат дори граматически ,а да не говорим за пунктоационен турски.

Помолих за превод, в точно указана насока, за да преценя как си достигнала до този извод. Ще ме огрее ли?

Отчасти вярно е, че -
neliya написа:средно статистическия турчин живеещ в Турция не завършва дори средното си образование и знаеш ли защо?Защото тук на 15 г младите момчета започват да работят като калфи,за да се научат на труд въпреки ,че е забранено със закон да третират деца на труд без да имат пълнолетие. Та тези мили дечица,които трябва да са инак на училище работят и изостават с училище или дори не продължават.

Голям процент, но не всички. В противен случай в страната не би имало лекари, професори, инжинери, адвокати, нали? Или и те говарят досущ, като овчарчето с гегата? Понеже разбрахме - стилистичен турски няма.
какво да ти кажа за лекарите от колко време не си в Турция и вече си забравил. Та какви лекари ! Всичките са млади напети без опитни докторчета специализация имат ,но не и задълбочено познание на материята. Веднага те оборвам мъжьт ми преди 2 дни беше на лекар няма да споменавам точно какво не стига че не му поставиха диагноза тъй като проблема е отдавнашен ,а дори той им се помоли да го прегледат! Преди година съпругът ми посети зъболекар извадиха му зъб ,който не го болеше ,представяш ли си? И няма на кого да се оплаче ,защото тук не е както в България да си защитаваш правата ,ако се оплачеш дори няма да лишат лекаря или зъболекаря от медицинска практика! 85 процента от населениетое със този статус на ниво под нормалното ниво на обучение. знаеш ли? Аз също си мислех,че тук е нещо съвсем различно ,но се убедих и се убеждавам всеки ден тук! Да има и високо интелигентни турци ,но те са много малко или живеят предимно в чужбина. За добра медицинска помощ не можеш да си позволиш такава в държавна болница ,а да посетиш частен лекар направо ти съдират кожата и ти го знаеш предполагам.Наше приятелско семейство на, което жената е на 29 години от 5 години е директор на частна детска градина,която е със засилено изучаване на английски ,а децата посещаащи това детско заведение са повечето на чужденци нашето момиче няма такова образование и не знае бъкел английски и тя си го призна ,а аз няма смисъл да преувеличавам

Относно поезията им : Четох стихотворение от учебника за 6 клас на доведения ми син, ами пълен не само със неточен и неправилно систематизиран текст,но и със правописни и пунктоационни грешки. Та хубаво ,аз няма да разбера като чужденка ,но тези деца?! Как тогава да обясня на доведения ми син с ,който се занимаваме по турски език включително и през ваканцията защо пряката реч в стихотворението не е показана със тире ,ами са сложени кавички?Да кажем ,че е допусната грешка от издателя взехме книга от библиотеката ни- Пипи дългото чорапче по същия начин и там нещата са по същия начин. Знаеш ли Сели? Много често говорим с мъжа ми на тази тема правителтвото и висшите им институции имат сметка да държат населението колкото се може по-неграмотно това е абсурдната истина тук. Sпрямо това ,че съм те обвинила няма такова нещо като обвинение просто написах ,че си посочил невярна информация. на въпроса ти Ще те огрее ли? Не искам да ти отговарям мисля,че няма смисъл!!!
Аватар
neliya
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 28
Регистриран на: 13 Юни 2014, 08:46:46
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 2 пъти

Re: Работа и заплащане

Мнениеот max » 29 Юни 2014, 21:28:46

Нелия не знам на какво ниво ти е турския, но ти на български не можеш да пишеш правилно. Неправилно употребяваш "със", пишеш пунктуация грешно с О и ти куцат масово интервалите около запетайките...
Иначе и германците допускат правописни или граматически грешки, в и-мейл кореспонденцията ми на работното място вече започнах да ги забелязвам.
max
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1153
Регистриран на: 14 Септември 2009, 10:19:25
Благодарил: 50 пъти
Благодарено: 148 пъти

Re: Работа и заплащане

Мнениеот neliya » 29 Юни 2014, 22:04:38

max написа:Нелия не знам на какво ниво ти е турския, но ти на български не можеш да пишеш правилно. Неправилно употребяваш "със", пишеш пунктуация грешно с О и ти куцат масово интервалите около запетайките...
Иначе и германците допускат правописни или граматически грешки, в и-мейл кореспонденцията ми на работното място вече започнах да ги забелязвам.Ти не можеш да пишеш правилно също! Но какво да пиша ,събрани сте от кол и въже тук и се правите на всезнайковци! Още едно доказателтво,не ми е жал за такива хора като вас! Останете си в глупавия ви сбирщайн сайт пълен с комплексирани смотаняци като вас!
Аватар
neliya
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 28
Регистриран на: 13 Юни 2014, 08:46:46
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 2 пъти

Re: Работа и заплащане

Мнениеот Narjisse » 30 Ноември 2014, 15:55:23

seli написа:
neliya написа:
seli написа:neliya,

1. Заплатите които съм посочил важаха за Истанбул, по тогавашният курс лира-евро. Грешката е моя, че съм написал Турция, а не конкретизирал - Истанбул. В момента нямам поглед по тази тема.

2. Живеете в грешният град. Преместете се в Истанбул - там са високите заплати и големите възможности.

3. В България бях турчина, в Турция българина, а сега в Швеция съм инвандрарето. Само не искай да обяснявам къде е било най-трудно.


Ами съжалявам Сели за за всичко това ,което си преживял в Турция ,България ,а сега и в Швеция. Няма да те питам ,а ти да ми обясняваш къде е било по-лесно и къде не?! Ако си чел коментарите ми не мога да се преместя в Истанбул поради редица причини,може би ще разбереш.Както и да е . Ще пробвам нещо друго може да потръгне тук в Анкара. Успех в Швеция!


О, благодаря за съчувствието, имах нужда! Малтретиран бях, редовно. :mrgreen:
Шегата настрана, трудно е когато си различен, в непозната среда, изисква се голяма доза борба(вътрешна, външна) докато се утвърдиш и привикнеш. Макар да не съм живял никога в Анкара, странно звучи чак никаква работа да не можеш да откриеш, с оглед на работният пазар в Истанбул.

Аз живях в Esenkent (европейската част на Истанбул) и работих в Bahçeşehir (http://www.gencerdental.com/), а половинката в Şişli. Търсени специалисти бяхме, буквално до последният ден преди да отлетим за стокхолм бяхме преследвани от старите ни шефове да се връщаме обратно, а жената и от едни други, при които бе изпратила кандидатура по скоро от любопитство.
В клиниката в която работех имаше и секретарки, и шофьори и необразовани чистачки. За 5 години разбрах, че в Истанбул трябва да си сакат и ням, за да останеш без работа.Здравей, Сели, искам да си намеря работа в Истанбул. Няма значение каква, защото не говоря турски все още (сега започнах да го уча), но говоря английски и руски. Имам опит като администратор в хотел, но наистина няма значение каква ще е работата - все от някъде трябва да се започне... За съжаление нямам познати, живеещи там, но в една друга тема видях, че си писал за квартал с много български заведения, дали не може да се намери нещо там? И най-важното - евтина квартира! Къде мога да намеря такава? Аз съм в България все още. Опитвам се да търся в турските сайтове, преведени от гугъл, но когато се обадя, никой не говори английски... Можеш ли да ме посъветваш нещо? :(
Narjisse
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 30 Ноември 2014, 15:14:15
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Предишна

Назад към Работа, данъци и осигуровки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement