1. Задължително ли е да си в Търция през тези 2 год. ?
2. Убеди се на 100 000 % ,че след получаване на гражданството ще си намериш работа. Защото ако и тогава пак не става, значи се намираш в грешната държава и няма смисъл да чакаш 2 год.
3. Какви са възможностите за частен бизнес в Турция? Преводач? Учител по английски, руски? Писател в електронни блогове? Фотофраф? Екскурзовод?
4. Мислиш ли да напуснеш Турция?
Ако положението е толкова зле, на накои места даже е по-добре да не започваш и работа. Ако е наистина така, хора без качества на ръководни постова = разруха.
Плюс това втория по големина град с турско население след Истанбул е Берлин. Замисли се ти си там от където хората бягат.
С турски можеш да се оправиш в Германия без проблеми (знам го от бг ромче което работи като фризьор

И накрая да каже, че аз знам за чужденци които работят в Турция! НО ТЕ са там по съвсем различна линия. Ставаа въпрос за англичани. Разговарях с една жена (около 40 годишна) и тя ми кажа че се местят в Турция защото мъжът и е инженер на хеликоптери към RAF и са го командировали в Турция (предполагам в Инджерлик) . Тя каза, че няма нужда да учи турски защото там имало голямо британско общество и така. Било много готино. По край брега може да си купиш прясна риба и да ти я приготвят пред теб. - информация от 2008 г.!
Предполагам обче, че тя едва ли работи, защото заплатата на инженер в RAF е достатъчна за 2 и повече хора