• Advertisement

Събитие на 3-ти октомври за българите в Люксембург - Българска православна общност

Добре дошъл във форумите на Люксембург. Тук можеш да зададеш всички въпроси, които те вълнуват.

Събитие на 3-ти октомври за българите в Люксембург - Българска православна общност

Мнениеот jp6705 » 24 Септември 2015, 16:12:01

Уважаеми сънародници и съмишленици,
С голяма радост желаем да ви съобщим, че в отговор на отправената от нас молба и сърдечна покана през месец юли и след проведената кореспонденция през летните месеци, Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний прие да посети Люксембург през първия уикенд на месец октомври – на 3 и 4 октомври 2015 г.
Митрополит Антоний, в съслужение с отец Станко Дидов, ще оглави и отслужи празнична Света литургия на български език — на 3 октомври (събота) от 11:00 часа, в църквата Св. Алфонс (32 Rue des Capucins, Luxembourg).
Основната цел на организираното посещение е провеждането на нарочна среща с Негово Високопреосвещенство след края на богослужбата. Тази среща ще се състои в някое от прилежащите помещения към храма, като на нея митрополит Антоний ще благослови и ще оглави провеждането на официално събрание за учредяване на Българска православна църковна община „Св. Иван Рилски” в Люксембург, като ще направи и необходимите разяснения във връзка с това.
Както ни увери отец Станко Дидов, изрично желание на Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний е да бъдат избегнати всякакви излишни формалности по специално посрещане и официална организация на неговия престой. Предпочитанието на митрополит Антоний е усилията да бъдат съсредоточени единствено към плодотворното завършване на мисията му в Люксембург, а именно да ни съдейства да учредим най-младата църковната община в Западно- и Средноевропейската епархия на Българската православна църква.
За повече информация:
cssvirbg@gmail.com (добавете го и в Contacts, за да сте сигурни че нашите бъдещи съобщения няма да попаднат във вашата SPAM папка.)
Ако се интересувате от бъдещи новини относно нашето начинание, моля посетете и харесайте нашата Фейсбук страница : Българска Православна общност в Люксембург - св. Иван Рилски.
jp6705
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 28 Август 2014, 12:03:59
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Назад към Люксембург

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement