Здравейте драги сънародници !
Искрено съм щастлив, след като намерих този форум. Видях, че на много хора им е помогнато и реших да пробвам с моят въпрос.
От известно време насам, мисля за пътуване към Люксембург. Разгледах няколко варианта за пътуване до там, и така и не успях да се убедя със сигурност, че са правилните решения.
Самолет - Има полети до кралството, но по-голямата част са със смяна и излизат доста солено. Пък и директните не са много евтини. Разбира се ако няма прекачване се стига бързо, но като сметнем и обратният полет ....цяла година хляб и сол.
Автобус - Видях в нета, че има оферта за автобус Бургас-Търново-София-Люксембург и обратно за 320 лв. Много добра цена за отиване и връщане. Само, че и двете посоки се заминава само в Събота. Като сметнеш по ден и половина - два , път излиза много странно, но пък е решение за проблема с финансите.
Комбинирано - Мислех за вариант със самолет до Париж, Франкфурт или Кьолн и от там с влак или автобус до Люксембург, но не знам как стоят нещата с влакове и подобни. Дали въобще има такива до Люксембург. Този начин ако наистина съществува, и се комбинира с билет за автобус на връщане (няма да се губи време за отиване) може да излезе най-удобен и евтин.
Въпросът ми е : Има ли ветерани в пътуванията до кралството и кой начин бихте ми препоръчали. Ще съм много благодарен и ако има кой да ме светне за Комбинираният вариант или по-точно за това, как стоят нещата с влакове и автобуси до Люксембург от Франкфурт, Париж или Кьолн - Колко са начесто, колко струват, колко време пътуват ...и подобни

Благодаря