Страница 1 от 1

Икономика на английски в Холандия

МнениеПубликувано на: 17 Февруари 2009, 17:44:46
от ty3u
Чудя се къде да уча икономика на английски. Ако има хора който учат, ще кажат ли къде и как е? ;-)

Икономика в Холандия - къде и кога?

МнениеПубликувано на: 5 Февруари 2011, 22:17:54
от adelina_
Здравейте, нова съм тук и предварително се извинявам, ако повтарям съществуваща тема, но аз не намерих отговори на тези въпроси и реших да попитам. Предстои ми кандидатстване и си мисля за Бенелюкс или по -скоро Холандия. Чувала съм че тази страна е много подходяща за икномически специалности. Какво е вашето мнение? Поинтересувах се отностно някои университети, но така и не мога да разбера кой се счита за най.. в икономиката. вие какво ще кажете за тези: Маастрих, Грьонинген...?? Също така искам да ви попитам има ли някаква възможност да се преместя от България в Холандия след първата ми година тук или втората.. или трябва да се чака чак до магистратура?? Също така какво е нужно за маг. в Холандия по икономика на базата на какво приемат??? И последно, ако все пак човек остане тук, от кой университет има по-голям шанс за магистратура в чужбина - СУ или УНСС?? Ще съм много благодарна, ако ме ориентирате. Благодаря предварително :)

Re: Икономика в Холандия - къде и кога?

МнениеПубликувано на: 6 Февруари 2011, 10:58:43
от iniuta
Здравей adelina_,

За лидери в икономическите специалности се считат Tilburg University и RSM. Tilburg разполага и с един от най-добрите научно-изследователски институти по икономика, бизнес и финанси (CentER).

Изискванията за прием за магистратура са подробно описани на сайтовете на университетите, но стандартно се изискват резултати от GMAT, TOEFL/IELTS, превод на диплома, мотивационно писмо. Резултатите от изпитите са тези, които ще наклонят везните в твоя полза, а не толкова дали идваш от УНСС или СУ. Важното е университетът да е акредитиран в съответната държава.

Не мога да ти отговоря на въпроса с прехвърлянето, бих те посъветвала да се свържеш директно с университета и да ги попиташ какво е необходимо.

Успех и ако имаш още въпроси - на линия сме :)

Re: Икономика в Холандия - къде и кога?

МнениеПубликувано на: 6 Февруари 2011, 16:29:27
от adelina_
Благодаря много! :) а това GMAT какво е? Съжалявам за малоумния въпрос, но ще съм благодарна, ако получа отговор. И друг въпрос, тези университети които спомена къде се намират в Холандия, по-точно втория де понеже за първия е ясно? И горе долу какви трябва да са ми резултатите от дипломата бакалавър??? Мерси предварително. Поздрави Аделина :)

Re: Икономика в Холандия - къде и кога?

МнениеПубликувано на: 6 Февруари 2011, 16:42:30
от iniuta
GMAT e доста сериозен изпит по английски език, потребителят the student много подробно е описал тук от какво се състои.

RSM = Rotterdam School of Management, това е факултетът по мениджмънт към Erasmus Universiteit Rotterdam.

Относно оценките ти от дипломата ще е най-добре да погледнеш секцията за прием на чуждестранни студенти на съответния университет.

Re: Икономика в Холандия - къде и кога?

МнениеПубликувано на: 12 Февруари 2011, 22:06:18
от adelina_
Благодаря много! :)