bknf написа:Да, но въпроса е - как се е стигнало до тая ситуация, че всички да са се наговорили дружно против теб.
А щом веднъж се е стигнало, то значи повод за това - все ще се намери.
Както някой преди мен сподели аз от самото начало съм им била проблем. Опитвах се да намеря причината в мен (правех всичко както трябва, дори идвах болна на работа, да не ги преебавам тях). За разлика от мен обаче те постоянно си пускаха болнични и ме оставяха сама и без почивни дни. Не съм се опитвала да се бия в гърдите и да се правя не нещо повече от тях (макар, че съм твърде квалифицирана за тази работа и може би, това е другата причина която крайно ги дразни).
Минало заминало, не съм виновна, че са възпитавани така.
Снощи се хванах да гледам доста клипчета за мобинга на работното място и как реално никой не може да се справи с него, първо защото е трудно доказуем и второ, защото на никой не му се занимава (важното е работата да върви).
Накрая се стига до там, че жертвата се разболява и просто не е в състояние повече да работи (както аз бях постоянно болна, но работех, докато най-накрая не капитулирах миналата седмица с 39 градуса температура и да исках просто нямаше как да работя). Има синдикати, които помагат в случая (както и на мен помогнаха) и това е - излиза, че освен да бягаш от проблема друго не може да се направи. Иначе тия хора ще те тероризират докато: Първо: сам не се махнеш (както с мен се случи), второ: не ти връчат от фирмата кюндигунг.
Така, че не е въпроса как се стига до това да си жертва на тормоз в работата - въпроса е, как и защо шефовете на по-високо ниво го позволяват и като виждат, че има конфликт не се опитват да го разрешат. Защото ако ме бяха преместили в друг отдел например, нямаше да се налага да сменям целия магазин.
И после когато напрежението ескалира ама защо, ама какво... (убедена съм, че когато разберат че ще се махам всички ще се чудят защо аз искам да напускам - престорено разбира се, а вътрешно ще си се кефят, че най-накрая се махам. Те дори няма да намерят причината в себе си? Просто идиотката която стоеше там докато те си пускаха болнични вече се маха, трябва друга идиотка да се намери със същото предназначение).