• Advertisement

Немското ниво на услугите

Еми за тва, онова и т.н. Тука може да пише всеки по всички теми, които го вълнуват.

Re: Немското ниво на услугите

Мнениеот zimpy » 11 Януари 2015, 16:42:35

Мога да ви обясня точно и подробно защо понякога става така, че има проблеми с доставките, подчертавам ПОНЯКОГА не постоянно.
1. Всеки куриер си има район който работи в по-голямата част от годината има N на брой пратки и всеки район е съобразен с това в повечето случаи няма как да се разнесат повече от 120-130 на ден, обаче идва "Васильов ден" и тия пратки от 120-130 стават на 170-200 ако ще и криле да имаш няма как да ги разнесеш тия пратки.
2. Всичко се случва на пътя. Катастрофа на магистралата мин. 1 час загуба на време, паднало дърво на пътя 20-30мин. докато дойде пожарната и го махне. ПТП не дай си боже може и изобщо да не тръгнеш и тнт.
3. Назначен нов шофьор докато се оправи му трябват поне 2-3 седмици няма как да се оправи в началото
4. Глупави клиенти поръчват а не си стоят у дома та къде да ти остави пратката като живееш по средата на нивата и е изгубил 15мин. докато дойде при теб. Може да е разнесъл поне няколко пратки и другите да са доволни.
5. Бавят се пратките от централата. Всеки сателит си има над сателит от където идват пратките ако камионите закъснеят няма как и пратките ви да не закъснеят.

та обобщението е, че в повечето случаи хората си вършат работата защото от нея им зависи и мизерната заплата от която зависят те и техните семейства не си мислете, че хората които работят това им е все тая за вас и вашите пратки все пак това е професия като всички други и повярвайте не всеки може да я работи.

Потребители благодарили на автора zimpy за мнението:
bromma
Рейтинг: 4%
 
zimpy
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 4 Януари 2015, 19:30:22
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 1 път

Re: Немското ниво на услугите

Мнениеот zimpy » 11 Януари 2015, 16:47:45

estira написа:И DHL са на същото дередже - знаят, че комшиите пенсионери са си постоянно в къщи и въобще и не се опитват да звънят по етажите. Постоянно мъкна бонбони, защото вече ми стана неудбно да си прибирам поръчките по три пъти на ден по Коледа.


Защо поръчваш като не си стоиш вкъщи а разчиташ на комшиите? Ами ако не искат да ти взимат пратките няма да си ги получиш въобще!
zimpy
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 4 Януари 2015, 19:30:22
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 1 път

Re: Немското ниво на услугите

Мнениеот estira » 11 Януари 2015, 20:12:09

Първо - за пратките си плащам и второ - не съм си показвала и носа от къщи.
Ich hab keinen Bock mehr. Bin zaubern.
Аватар
estira
Доживотен
Доживотен
 
Мнения: 4929
Снимки: 275
Статии: 10
Регистриран на: 23 Юли 2004, 00:00:00
Местоположение: Dahoam
Благодарил: 699 пъти
Благодарено: 426 пъти

Re: Немското ниво на услугите

Мнениеот zimpy » 11 Януари 2015, 22:14:06

те тия са значи много зле ако въобще не ти звъннат, пусни си оплакване, че си у дома а ги оставят при комшиите за да не се разхождат по етажите, виж дали ти работи звънеца :) шегувам се разбира се, че много странно да си у вас а да ги оставят по комшии
zimpy
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 4 Януари 2015, 19:30:22
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 1 път

Re: Немското ниво на услугите

Мнениеот xamsterdamm » 12 Януари 2015, 18:43:44

Zimpy, проблема е не че понякога се случва на всички - а че постоянно се случва на едни и същи :mrgreen:
Улеснил съм ги максимално, като им давам адрес в работа. И въпреки това бъркат.
xamsterdamm
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 106
Регистриран на: 5 Декември 2014, 10:49:02
Благодарил: 23 пъти
Благодарено: 23 пъти

Re: Немското ниво на услугите

Мнениеот Franken » 12 Януари 2015, 19:13:25

През всичките тези години (а те не са малко), които съм в Германия - говоря за Западната, ми правеше впечатление, че ако нещо функционира изрядно в тази държава, това са пощенските услуги. Пускаш писъмцето си днес в Хамбург и получателят в Мюнхен го има на следващия ден. И това до ден днешен, но като чета някои писания, явно нещо не е в ред. И веднага ми идва в главата, че през последните години болшинството шофьори, носещи пратките, са много зле с немския, т.е. не са германци. Идвали са и доста българчета и когато се разговориме, започват безкрайно да се вайкат колко трудна и тежка била тази работа и какво ли не още. И започвам да се питам дали тя (работата) не е станала толкова тежка след като те са били назначени на тази работа....
Franken
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 262
Регистриран на: 23 Април 2006, 00:00:00
Местоположение: Mittelfranken
Благодарил: 49 пъти
Благодарено: 106 пъти

Re: Немското ниво на услугите

Мнениеот Mony60 » 12 Януари 2015, 20:09:23

Franken написа: И започвам да се питам дали тя (работата) не е станала толкова тежка след като те са били назначени на тази работа....

@Franken, точно защото си отдавна тук нима не забелязваш, че разликата с „добрите стари времена“, когато пощата беше държавна и сега е просто очевадна. Откакто ги приватизираха започнаха лошите условия на труд, както и на много други места, включително и моето работно място :(
Ниско заплащане и много работа, която трябва да бъде свършена от малко хора. Ако бяха пощите държавни, надали щяха да назначават българчета, невладеещи немски!
Аватар
Mony60
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 747
Регистриран на: 13 Юли 2008, 00:00:00
Местоположение: Bayern
Благодарил: 147 пъти
Благодарено: 184 пъти

Re: Немското ниво на услугите

Мнениеот zimpy » 12 Януари 2015, 21:07:08

в Хермес тая работа я вършат предимно чужденци за които спазването на срокове не е нещо важно (има и изключения разбира се познавам такива) докато в ДХЛ и ДП там са само германци много рядко може чужденец да се намърда там освен ако не е работил доста време подобна работа и не му е добър немския съответно и заплащането е по добро там. Нормално ,ниско платена работа, ниско качество на обслужване, това си е основна функция на пазарната икономика. Ще ви кажа каква е долу горе разликата между хермес и ДХЛ основно в начина на работа: Хермес - раздават 100-120 пакета на ден и района е долу горе 5-6 пъти по голям от тия на ДХЛ и на ДП. Максимална заплата 1200-1300Е нето. ДХЛ/ДП - максимум 30 пакета на ден и 100 писма както написах малко по горе 5-6 пъти по-малък район на обслужване от на тия от Хермес заплащане 1700-2000Е нето. Сами може да направите сметка кой как обслужва и поради какви обстоятелства обслужването е на съответното ниво.
zimpy
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 4 Януари 2015, 19:30:22
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 1 път

Re: Немското ниво на услугите

Мнениеот makeno » 13 Януари 2015, 10:37:02

Нещо само за пощите се обърна темата. Ето случка с DHL от преди няколко дни. Поръчвам си amazon kindle от ebay shop-а на Saturn. Следя си в Sendungsverfolgungsnummer-а и виждам как няколко дни уж идва до мен, но нещо става и на последната стъпка се връща обратно. На следващия ден пак така. След 5 дни пиша и се обаждам на Сатурн и ги питам защо така. Жената нищо не можа да ми каже, но се обади по-късно и каза, че от DHL са допуснали грешка в етикирането (leider schafft DHL es anschein nicht Ihr Paket zuzustellen, weil auf dem Paketlabel etwas nicht der DHL-Norm entsprich - това го получих като отговор на писменото си запитване) и затова пакетът не е пристигнал. Веднага ми пуснаха нов киндъл и след два дни беше при мен. Като цяло от DHL имам доста добри впечатления, може би това е единственият им гаф за няколкостотин доставки. С най-лоши впечатления съм от DPD.

Познавам българи, които разнасят пакети с DHL. На единия немският не му е силата. А нямаше и опит, просто там го взеха. Заплатата им, поне преди време, не беше 2000.
Просто моите 2 цента...
В българския език няма дума в множествено число, която да завършва на й.
Аватар
makeno
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 2132
Регистриран на: 29 Ноември 2005, 01:00:00
Благодарил: 51 пъти
Благодарено: 118 пъти

Re: Немското ниво на услугите

Мнениеот zlateto » 13 Януари 2015, 19:29:32

Днес четох, че Deutsche Post влизат в туристическия бизнес. Под името "Post Reisen" вече могат да се резервират Städtereisen, Fern- und Pauschalreisen, Kreuzfahrten в рамките на Германия и алпийските региони :rr:
Когато държавата препотвърждава себе си като местопрестъпление, остава да влезе Фортинбрас и да каже това, което винаги казва: „Изнесете труповете!”
Аватар
zlateto
Майстор на перото
Майстор на перото
 
Мнения: 2819
Статии: 1
Регистриран на: 20 Декември 2008, 22:24:29
Благодарил: 133 пъти
Благодарено: 1197 пъти

Re: Немското ниво на услугите

Мнениеот ysmivka » 14 Януари 2015, 13:23:40

Нивото на немските услуги, една необятна тема, определено не е приятно да ти се загуби пакет или писмо. Да правиш услуги на съседите, а за твоите собсвени да ти се налага да ходиш до пощата.
Представете си обаче, че мотор се блъсне в задната ви врата. При това платното е достатъчно широко, намирате се в едно селце и няма никой друг на пътя, освен вас и мотоциклетиста. Такова нещо никога не ви се е случвало, изгубвате ума и дума, викате полиция, просто защото ви е в природата да спазвате правилата, макар че видимо има само едно счупено огледало и вдлъбнатина на задната врата. Междувременно се събират любопитни, започват да дават акъл и искат да преместят мотора. Понеже вече знаете че в Германия нямаш ли нещо черно на бяло никой не те бръсне за 5 стотинки, правите снимки на ситуацията. Идва полиция, идва и линейка, не знам кой я повика. Кратък оглед, няколко въпроса, и всички могат да си ходят по живо по здраво. На другия ден сте при застрахователя със снимките, неговият отговор е, че ще получи протокол от полицията. Който всъщност трябва да получите и вие. Минава седмица, две, протокола не пристига. Пристига обаче писмо, че сте отнели предимството на мотоциклета. Естествено с писмото в полицията, където ви отговарят, че нямат нужда от вашите снимки. И така до ден днешен по улицата отпред си профучават мотори с висика скорост, при ограничение 30, а протокол от полицията няма. Те това за нивото на немските услуги. viewtopic.php?f=55&t=15793&hilit=%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE
Изображение
Аватар
ysmivka
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1846
Снимки: 349
Регистриран на: 21 Октомври 2011, 09:15:33
Местоположение: 97204 Höchberg
Благодарил: 100 пъти
Благодарено: 360 пъти

Re: Немското ниво на услугите

Мнениеот bromma » 14 Януари 2015, 16:05:27

Абсолютно същото е в Швеция - мизерно заплащане, огромна лакомия у фирмаджиите подизпълнители на ДХЛ и пощите, съответно лошо качество на доставките. Районите на куриерите са огромни, с много пакети, и даже с хеликоптери да разнасят - няма шанс за спазване на времето. Цените са почти изравнени, но при някои (Шенкер) има по няколко посредника и всеки откъсва парченце от баницата. За робите най-долу остава хамалогията и стреса.

Така че не ми говорете за вината на куриерите - те винаги са на топа на устата, щото някой лаком бос е заграбил много работа, която да му я свършат 1-2 човека, със ясното съзнание, че му трябват всъщност 5-6 напр. Това тук се нарича оптимизиране и ефективизиране. Предполагам и при вас също.

Потребители благодарили на автора bromma за мнението (общо 2):
Mony60onufriy
Рейтинг: 8%
 
Аватар
bromma
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1315
Снимки: 270
Регистриран на: 24 Февруари 2008, 01:00:00
Местоположение: Sverige, Stockholm
Благодарил: 149 пъти
Благодарено: 254 пъти

Re: Немското ниво на услугите

Мнениеот Franken » 14 Януари 2015, 16:19:52

Ами да си седим в Българията - щото тука (на Запад) трябвало да се работи - и то яко...

Потребители благодарили на автора Franken за мнението:
xamsterdamm
Рейтинг: 4%
 
Franken
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 262
Регистриран на: 23 Април 2006, 00:00:00
Местоположение: Mittelfranken
Благодарил: 49 пъти
Благодарено: 106 пъти

Re: Немското ниво на услугите

Мнениеот zimpy » 18 Януари 2015, 16:20:00

то и в България трябва да се работи яко но е по лесно в кафенето за това някои сме тук (на запад) да работим и да получаваме каквото ни се полага. Относно куриерските фирми повечето поддоставчици шефове не са германци т.е. манталитета не е немски т.е. качеството на услугата не е немска и тнт.
zimpy
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 4 Януари 2015, 19:30:22
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 1 път

Re: Немското ниво на услугите

Мнениеот xamsterdamm » 19 Януари 2015, 23:45:49

И клиентите понякога не са немски, ама е Германия - така че опичайте си акъла. Щото инак бързо ще пренесете всички проблеми от България в Германия - после къде ще бягате?
xamsterdamm
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 106
Регистриран на: 5 Декември 2014, 10:49:02
Благодарил: 23 пъти
Благодарено: 23 пъти

Предишна

Назад към Общ форум

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement