Страница 1 от 1

Плащане на данък за кола и застраховка в брой

МнениеПубликувано на: 5 Януари 2015, 16:15:11
от aivan6
Здравейте! Бих искал да попитам да ли има начин да се плати данък за кола и застраховка с пари в брой (или в пощата) без да се използва банкова сметка? Доколкото разбрах май е невъзможно да се заплати данъка в брой (предварително), но поне би ли могло чрез българска банкова сметка или чрез немска сметка на друго лице? Що се отнася до застраховката не можах да открия да ли може с пари в брой или пък с кредитна карта.

Re: Плащане на данък за кола и застраховка в брой

МнениеПубликувано на: 5 Януари 2015, 16:30:21
от daisymm
aivan6 написа:Здравейте! Бих искал да попитам да ли има начин да се плати данък за кола и застраховка с пари в брой (или в пощата) без да се използва банкова сметка? Доколкото разбрах май е невъзможно да се заплати данъка в брой (предварително), но поне би ли могло чрез българска банкова сметка или чрез немска сметка на друго лице? Що се отнася до застраховката не можах да открия да ли може с пари в брой или пък с кредитна карта.

Данъкът на колата няма начин да платиш в брой на гише.

На определени места е възможно да платиш първоначалната вноска на застраховка "Гражданска отговорност" в брой, ако сключиш сделката в по-голям офис на застрахователна компания, където има каса. Такива места обаче са рядкост, а самата процедура е свързана с повече работа от страна на служителите.

Алтернативния вариант и в двата случая е да намериш човек с банкова сметка, на който ти да дадеш парите и при попълване на Einzugsermächtigung да посочиш неговата банкова сметка. Той обаче трябва да се подпише. Проблемът е, че докато не посочиш след време друга банкова сметка вноските по застраховката и данъкът ще бъдат теглени автоматично от чуждата сметка.

Re: Плащане на данък за кола и застраховка в брой

МнениеПубликувано на: 5 Януари 2015, 16:35:26
от aivan6
Благодаря за изчерпателния отговор. Що се отнася ди варианта за директен дебит СЕПА през българска банкова сметка? Бях чел някъде че е възможно, но незнам да ли и в този случай.