rikiking написа:В това отношение Германия наистина печели - никога не съм заварвал разбито или обрано жилището си, като съм се прибирал след многомесечен престой извън държавата.
Е това е предимството да има клюкарки в квартала!

rikiking написа:В това отношение Германия наистина печели - никога не съм заварвал разбито или обрано жилището си, като съм се прибирал след многомесечен престой извън държавата.
Те навсякъде са добри, зависи какво искаш да правиш. В България се работи много на ишлеме, малко са фирмите със собствен продукт, ако искаш да си консултант, трябва да си близо до клиентите и т.н. Конкретно за условията: колега от университета работи в София, та с него си говорим и сравняваме. Моята брутна заплата е по-висока, нетните ни са що-годе еднакви. Той получава големи бонуси. Аз имам социална сигурност (ако не дай си Боже се наложат скъпи медицински интервенции, аз не трябва да се чудя от къде да намеря парите). Неговото жилище е по-евтино. Аз имам ниски лихви, замразени за много години. Той има семейството си наблизо. Аз имам добра инфраструктура. Дето вика началството, това е като да сравняваш ябълки с круши. Мене всеки, като чуе, че съм от Банско, ме пита: "Що не живееш там". Въпрос на приоритети.baconsutan написа:Не е задължително човек да се върне в РБ, но конкретно за IT специалистите условията за работа в България са добри.
Mr.Bombastic написа:Баконсутан, те си ги инвестират в чужбина, ама доста са си ги изкарали в безпереспективната Германия.
bknf написа:Голяма част от немските жители, няма къде да отидат - ако в Pодината не им харесва.
Обаче ако не се върнете и вие, България остава на циганите, които с нищо положително няма да я променят. Освен с увеличаване броя на този етнос. Държавата ни ще бъде населена с други субекти, защото имаме стратегическо географско положение, хубав клима и плодородна земя. Морското ни крайбрежие вече е собственост на руснаците, южна България - на турците, а в централната част се разпореждат араби и евреи. Идват и китайците. Но на кого ли му пука, нали системата ни е виновна, статистиката е грешна, а материалът е лош....
Mr.Bombastic написа:А темата беше къде да се преместим след престой в Германия. Засега има 2-3ма, които дадоха идеи. Австрия е добра идея. Щатите също е вариант. Други идеи?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта