• Advertisement

Щях да блъсна велосипедист - може ли да има последствия

Еми за тва, онова и т.н. Тука може да пише всеки по всички теми, които го вълнуват.

Щях да блъсна велосипедист - може ли да има последствия

Мнениеот mmem » 27 Февруари 2019, 19:34:42

Здравейте, имам един въпрос... Живея в Германия днес бях на косъм да блъсна велосипедист, завивах на едно кръстовище (На зелен сигнал на сфетофара) когато навлязох в пътната лента за малко една жена на около 60 да се вреже в мен с колелото, мисля че предната гума на колелото и имаше контакт с колата ми и тя така твърди, та спрях аз върнах се, попитах всичко наред ли е тя каза, че е малко във шок от случката и че трябва да внимавам. Попитах повторно всичко наред ли е ? Как се чувставате? Каза добре съм.. попитах има ли щети по велосипеда, каза че не знае, но си дадох телефонния номер, за да се свърже с мен за да и оправя щетата евентуално, но сега се питам, правилно ли постъпих? Може ли тази жена да има някакви претенции, да ме съди или нещо подобно? На мястото не е идвала полиция всичко приключи за около 5 минути, просто се изплаших да не и стане нещо и спрях, тя ми каза добре съм и ако има щети колелото ще ви се обадя това е...
mmem
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 16 Април 2018, 12:45:36
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Щях да блъсна велосипедист - може ли да има последствия

Мнениеот Lanti » 2 Март 2019, 22:04:46

Най-сигурно е да се направи протокол на място от двамата участници, ако въобще е имало инцидент, т.е. щета. За едната уплаха от внезапното спиране едва ли ще има претенции и съд пък хептен. Не си избягал от мястото - при бягане - Fahrerflucht - тогава се очакват по-сериозни разправии. Трябвало е да огледате колелото и да се направят снимки - на колелото и на колата, общо взето всеки има телефон с камера...Вижда се понякога и по гумата дали е имало контакт между участниците в движението...Защото ако уцелиш някой по-недобросъвестен може да представи стари щети или щети от няколко дни след това за щети от случката.

Имай предвид, че жената не е длъжна дори да се свързва с теб в случай на щета. Вероятно си е записала номера на колата. Има един общ телефонен номер на застрахователите гражданска отговорност на колите. Ако тя се обади там и даде номера на колата, ще и кажат кой е застрахователят ти и тя може да се свърже с него и да си предяви исканията по щетата, в най-неизгодния случай без да разбереш нищо, докато не ти дойде новата по-скъпа премия за застраховката. В повечето случаи застрахователят ще се свърже с теб поне да пита дали е имало такъв инцидент въобще.
Lanti
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 99
Регистриран на: 4 Октомври 2007, 00:00:00
Благодарил: 3 пъти
Благодарено: 13 пъти


Назад към Общ форум

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

  • Advertisement