• Advertisement

Абсурдна глоба от Италия

Еми за тва, онова и т.н. Тука може да пише всеки по всички теми, които го вълнуват.

Абсурдна глоба от Италия

Мнениеот db88 » 12 Август 2019, 15:10:45

Здравейте! Преди няколко дни баща ми получи това писмо (ще го прикача долу) от което разбрах следното: През 2015г. е извършено някакво нарушени във Венеция и трябва да се плати глобата на някаква фирма за събиране на дългове.
Това което ме озадачава е, че през тези 4 години е получавано никакво известие от Италия, макар и те да твърдят, че са пращали. Колата се води на баща ми на името тогава, но аз съм я карал там. Нарушението е от 2ри Май 2015г. Аз съм на 95% сигурен, че колата е била на паркинг пред хотела и не е карана на тази дата. Защото пристигнахме на 1ви Май, паркирах пред хотела и след това само с рейса до Венеция. От 2016г. колата вече не е наше притежание съответно няма да се ходи с нея никъде в Италия. Виждам някакъв период от 5 години написан, но не разбирам точно какво искат да кажат. Като цяло може ли да ми кажете дали е сериозно това и дали изобщо да му обърна внимание или да заминава в коша?

Благодаря предварително!

Поздрави на всички.
Прикачени файлове
db88
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 15
Регистриран на: 10 Юни 2014, 13:04:58
Благодарил: 2 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Абсурдна глоба от Италия

Мнениеот Stojan » 13 Август 2019, 10:01:43

Дали си направил или не си направил нарушението вече е без значение. Те имат свидетели, снимки и пр. Без основание няма да ти пращат глоби.
Инкасо фирмата не може да ти направи нищо без решение на съда. Първо трябва да получи от съда така наречения тител. Едва тогава може да се обърне към съдия-изпълнител. Затова ти си реши дали искаш да плащаш или не искаш.
Другото е сигурно, обаче, че ще те съобщят на ШУФА. В същност май ще съобщят баща ти, което тебе не те засяга.
Можеш да си наемеш и адвокат, защото сумата няма да остане 300 Евро и това няма да им е последното съобщение. Най-малкото ще те изнервят.
Колкото до разбирането на текста - намери някой, който да знае истински немски и да ти го преведе.
Stojan
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 674
Регистриран на: 18 Декември 2013, 17:18:12
Благодарил: 110 пъти
Благодарено: 264 пъти


Назад към Общ форум

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта

  • Advertisement