iniuta написа:bknf, кога за последно си търсил работа в Холандия?
Никога. Cамо съм общувал с разни холандци и съм обикалял из тая страна.) Както и знам някои неща около зъбната медицина и зъболечението. Но през немски. И ми става смешно, като го слушам и чета холандския.
Nieder Lande (Nederland, Nederlân) = "Долна Страна".)
Почти като немски - ама не съвсем.
И да, разбира се, че това беше само за първоначална насока/ представа. Както и c тия обяви - също.
В случая човек сам трябва да опитва, да установи контакт. Било то по обяви, или директно (дето и няма обява, че търсят някой). В случая човека би трябвало сам да разбере, подробностите - около зъботехниците. Още повече, в съответната холандска система.
juventus написа:Има и такива почасови работи за студенти, да разнасяш храна, там съшо може да минеш само с английски, но за зъболекар избий си го от главата
Да ама "зъботехник" - не е "зъболекар". Последния общува с пациента, обяснява му това ли онова - понякога. В случая не знам разбира се, дали и кога зъботехника общува с краен клиент, на който му се прави съответния зъб, По размери, взети от зъболекаря. Даже не е и необходимо, зъботехникът да стои в директен контакт с тия зъболекари.
Но в случая не знам, как точно се процедира. Затова и се учудих малко, относно въпроса, ако той направи фирма. Тогава трябва да са известни и други параметри. Както и тогава би трябвало да се правят контакти и със зъболекарите и т.н. други неща.