• Advertisement

Изпитът NT2

Информация за новопристигнали, търсене на жилище и др.

Изпитът NT2

Мнениеот iniuta » 4 Май 2010, 21:18:12

NT2 ( Nederlands als Tweede Taal) e изпитът, който ще трябва да положите успешно, за да докажете, че владеете нидерландски на достатъчно високо ниво, за да учите или работите на него.

Има два варианта на този изпит - едната е NT2-programma I, която е предназначена за хора с тясна професионална квалификация ( готвачи, електротехници и т.н.), или за тези от вас, които искат да придобият такава в центровете за регионално обучение (ROC)

Ако сте висококвалифицирани специалисти или искате да учите на нидерландски, ще ви е необходимо следващото ниво, NT2-programma II.

NT2 диплома ще ви е необходима и ако искате да кандидатствате за холандскo гражданство.

Дати за изпита има всяка седмица, провежда се в 6 града в страната: Амстердам, Ротердам, Бреда, Айндховен, Зволе и Утрехт. Записването става по електронен път оттук: http://www.expertisecentrumnt2.nl/staat/staat2008/

Изпитът се състои от четири части: Четене, слушане, писане и говорене. За NT2 -programma II не е задължително да полагате всички части в един и същи ден, може да се явявате на всяка една поетапно. За всяка успешно издържана част, ще получите сертификат. Но за да получите NT2 диплома, трябва да положите успешно всички части. Заплаща се по 22.50Е на част.

Iedereen veel succes toegewenst ;)

Държали ли сте този изпит? Какво ви затрудни най-много?
Аватар
iniuta
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1033
Снимки: 256
Регистриран на: 26 Май 2009, 20:52:29
Благодарил: 173 пъти
Благодарено: 202 пъти

Назад към Новобранец

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

  • Advertisement