• Advertisement

Амстердам – градът на необикновените музеи

Еми за тва, онова и т.н. Тука може да пише всеки по всички теми, които го вълнуват.

Амстердам – градът на необикновените музеи

Мнениеот seli » 21 Май 2010, 17:43:39

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Музей на водката

Вероятно на много хора им е чудно какво е общото между Амстердам и водката. Е, нищо. Само че водката е най-популярната напитка в клубовете, а Амстердам може да се похвали с доста бурен нощен живот. Така че феновете могат да научат повече за любимото си питие, да видят колекция от различни видове и т. н.

Национален музей на очилата

Музеят, естествено, е разположен на етажите на историческа сграда, в която има традиционна оптика. Създаден е благодарение на силната страст на семейство Тойнисен преди 35 години. Историята на очилата е проследена назад до началото на ХІХ век. Колекцията пък е изумителна.

Музеят на мъченията

Това може би е един от най-ужасяващите музеи в света. Но това всъщност е внушение, заради тъмнината вътре. Иначе – няма нищо страшно. Просто е документирана човешката жестокост през вековете, тъй като на едно място са събрани разни уреди за мъчения.

Научният център НЕМО

Под зеления покрив на НЕМО се крият най-невероятните технически и научни изобретения, които всеки човек може да си представи. Музеят се помещава в сграда, имитираща структурата на кораб. Това може да се каже, че е Меката на експериментаторите, а и на децата. Макар че всеки остава запленен от „експонатите” в центъра.

Храмът на Венера

Или иначе казано – секс музеят. Това е най-старият (и първият, естествено) секс музей в света. Експонати са събирани от Древността до наши дни. Сред тях има и восъчни фигури, стари снимки, картини и т. н. Не се набляга толкова на вулгарността, колкото на сексуалността.

Музеят на хашиша и марихуаната

Къде другаде да има музей, посветен на тревата, ако не в Амстердам? Той представя историята на „индустрията”, както и обяснява как да се ползва марихуана за медицински цели.

Музеят на чантите

Преди десетилетия колекционерката Хендрике Иво си купила стара чанта от 1820 г. Страстта й към старите кожени аксесоари – от портфейли до куфари – не охладняла и с помощта на дъщерята и съпругът й събрала над 3 000 екземпляра. И решила да сподели колекцията си с обществеността. Получило сенещо като историческо проследяване на модата при чантите.

Еротичният музей

Това вече е мястото за по-порнографски „експонати”, за филми от рода на „Снежанка и седемте джуджета” в розов вариант. И, естествено, е разположен насред кварталът на Червените фенери. Е, повярвайте – добре е уловили околната среда!

www.millionaire.bg
Аватар
seli
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3158
Снимки: 256
Регистриран на: 26 Февруари 2009, 23:21:09
Местоположение: Стокхолм - Истанбул - Бургас
Благодарил: 205 пъти
Благодарено: 246 пъти

Назад към Общ форум

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement