Страница 1 от 1

Доставка на лекарство от Холандия

МнениеПубликувано на: 8 Октомври 2014, 16:34:18
от ldd
Здравейте на всички, които пишат тук!
Моето писмо към Вас всъщност е зов за помощ! Бързам да Ви успокоя, че не става дума за пари. Имам нужда от едно лекарство, което от години го няма в България и в съседните й страни. Знам, че го има в Холандия и се казва SEMAP-Flupidol (penfluridol) - 20 g/или ACEMAP-penfluridol - 20 g. То е за лечение на шизофрения. Предписано е от лекар на съпруга ми. Моля ви, приятели, помогнете ми! Аз ще платя, както лекарството, така и другите разходи - за личен лекар, за куриер, който да ми го донесе и т.н. По пощата не може да се изпрати, евентуално ако някой ще има път към България към средата или края на декември, нека ми пише на този форум. Ще се разберем допълнително как да се свържем. Не ми отказвайте помощта си, вие ми останахте последната надежда!
Поздрави на всички!

Re: Доставка на лекарство от Холандия

МнениеПубликувано на: 8 Октомври 2014, 18:26:30
от boyko123
Добре дошла, ldd!

Купувал съм в Холандия лекарство с българска рецепта, изискването беше да оставя оригинала на рецептата в аптеката. В интерес на истината, не беше от лекарствата със специални рецепти (зелени май бяха в България), не знам това дали е такова. Във всеки случй може да се опита. За контакт Ви изпращам лично съобщение.

Re: Доставка на лекарство от Холандия

МнениеПубликувано на: 22 Октомври 2014, 23:32:09
от boyko123
След някои справки се оказа, че не съм в състояние да помогна, тъй че ако някой друг може...

Re: Доставка на лекарство от Холандия

МнениеПубликувано на: 23 Октомври 2014, 12:12:19
от daisymm
ldd написа:...Имам нужда от едно лекарство, което от години го няма в България и в съседните й страни. Знам, че го има в Холандия и се казва SEMAP-Flupidol (penfluridol) - 20 g/или ACEMAP-penfluridol - 20 g. То е за лечение на шизофрения. Предписано е от лекар на съпруга ми. Моля ви, приятели, помогнете ми! Аз ще платя, както лекарството, така и другите разходи - за личен лекар, за куриер, който да ми го донесе и т.н...

Здравей ldd,

в Европейския съюз медикаментът се намира (все още) само в Белгия, Холандия и Франция. Навсякъде е нужна рецепта, за да бъде купен. От написаното в мнението ти не ми става ясно какво имаш предвид, като казваш, че ще платиш за личен лекар? Ако не знаеш, лекарство с рецепта от България може да бъде купено във всяка друга страна на ЕС, освен ако не подлежи на някакъв специален режим. Но това е малко вероятно да се знае предварително. По тази причина те съветвам да направиш следното:
  • нека лекар в България напише рецепта, като е важно всички полета (абсолютно всички!) да са попълнени; цялата информация да е изписана на латиница; да има непременно печат и подпис на лекаря; да бъде изрично посочена големината на опаковката; да бъде изрично дадена дозировката; да бъде непременно упоменато генеричното наименование на медикамента
  • изпрати рецептата по пощата в оригинал на този потребител от форума, които е готов да ти съдейства, като отиде с нея в някоя аптека и провери дали лекарството не е със специален режим
  • ако лекарството не е със специален режим и може да се купи с рецептата от България, най-лесната работа е после да се разберете как да си го платиш и как да ти бъде доставено

Уверявам те, че ще се намерят потребители, които са готови да ти съдействат. Oпитай се да им съдействаш максимални и ти, така че действай по въпроса с рецептата ;-)

За потребителите от Белгия, Холандия и Франция, които решат да се отзоват:
  • медикаментът се търгува под следните брандове: Cyperon, Flupidol, Longoperidol, Longoran, Micefal, Semap
  • генерично наименование: penfluridol

Re: Доставка на лекарство от Холандия

МнениеПубликувано на: 14 Април 2015, 10:50:58
от Ема
Здравейте интересувам се от това лекарство. Какъв е механизма по който човек може да се сдобие с него?

Re: Доставка на лекарство от Холандия

МнениеПубликувано на: 14 Април 2015, 12:27:43
от boyko123
Ема, здравей,

Лекарството е на специален режим в Холандия, което означава, че може да бъде предписано само от холандски лекар, който в добавка към рецептата попълва специална декларация, която се дава в аптеката и лекарството се доставя по поръчка. Не мога да си представя обаче, че някой холандски лекар ще попълни такова нещо без да е прегледал човека, така че ако ще се върви по този път трябва да се уреди преглед в Холандия - ако е възможно.

Като четох сайта на производителя ми се струва, че има и алтернатива. Там има форма за поръчки (order form) с която може да се поиска доставка на лекарството от лицензирани аптеки в ЕС, като също е необходима рецепта и медицинска декларация, но може от български лекар. Ако намерите такава лицензирана аптека в България ("with an import license for non-licensed medicines"), мисля че може да се изпише лекарството. Също на сайта има имейл за връзка, може да поискате повече информация.

Отделно от това, холандската психиатрична асоциация препоръчва на лекарите да не разчитат повече на Penfluridol , а да се ориентират към алтернативи, като например Pimozide. Ето връзка, но е на холандски.

Re: Доставка на лекарство от Холандия

МнениеПубликувано на: 14 Април 2015, 16:12:03
от Ема
Много благодаря за информацията. Доколкото разбирам лекар в България може да се намери. Ще трябва да разпитам за аптека.

Re: Доставка на лекарство от Холандия

МнениеПубликувано на: 25 Май 2015, 11:47:40
от vvesko
Здравей Ема, миналата година аз взех въпросното лекарство с българска рецепта от аптека в Амстердам. Ако не си свършила работа може да пробваме пак.

Re: Доставка на лекарство от Холандия

МнениеПубликувано на: 8 Септември 2015, 08:48:57
от Ема
Здравейте, все още не съм се сдобила с лекарството. Питах по различни аптеки. Сблъсках се с разбиране и неразбиране. След като мина сезона на отпуските, лекуващата лекарка ми съдейства с попълване на нужните документи, които е изпратила до дистрибутор на лекарства, който не познавам. За жалост днес говорих с госпожата(фармацефт) получила формулярите, която ми обясни че нямало до кого да изпратят тези документи. Нямало как да се получи и фактура. Нямали право да внасят лекарства извън някакъв си списък.
Много благодаря за предложението Ви с рецептата.Но как може да стане това? По пощата могат ли да се изпращат лекарства! Рецепта от докторката мога да получа.

Re: Доставка на лекарство от Холандия

МнениеПубликувано на: 8 Септември 2015, 11:00:52
от olga
Ема написа:По пощата могат ли да се изпращат лекарства!


Не могат.

Re: Доставка на лекарство от Холандия

МнениеПубликувано на: 11 Септември 2015, 21:41:06
от vvesko
Ема имаш ЛС.

Re: Доставка на лекарство от Холандия

МнениеПубликувано на: 20 Февруари 2017, 19:24:48
от Иван24
Здравейте,

имам нужда от това лекарство ,но отказаха да ми го продадат в Ротердам с българска рецепта.

Може ли някой да помогне?

Re: Доставка на лекарство от Холандия

МнениеПубликувано на: 13 Март 2017, 18:41:58
от Sunny33
Здравейте. Виждам,че е много сложно поръчването и доставката на това лекарство.
Аз също имам нужда от съдействие.
Бих желала да направя поръчка за мой близък и да се достави в България.
Благодаря

Re: Доставка на лекарство от Холандия

МнениеПубликувано на: 18 Март 2017, 01:39:13
от vvesko
Здравейте, аз го взех 2 пъти от Амстердам с българска рецепта, но това беше преди 2 години някъде. Нищо не пречи да пробвам пак.

Re: Доставка на лекарство от Холандия

МнениеПубликувано на: 25 Август 2019, 10:22:07
от Tsvetom1r
vvesko написа:Здравейте, аз го взех 2 пъти от Амстердам с българска рецепта, но това беше преди 2 години някъде. Нищо не пречи да пробвам пак.


Здравейте,
Регистрирах се във форума специално заради това лекарство, но нямам 10 поста и не мога да пиша ЛС. Дали можете да ми съдействате за купуването и изпращането на лекарството до България?