• Advertisement

Здравейте :) да и аз търся работа :)

Мястото за Вашите безплатни обяви

Здравейте :) да и аз търся работа :)

Мнениеот ralichka_rgb » 20 Април 2012, 12:02:45

Здравейте на всички :) Разгледах доста обяви и мнения в сайта и разбирам , че наистина не е лесно (не че съм си мислела,че ще бъде) ... но , ще помоля и аз за помощ,съвет,информация.. В Мюнхен съм от скоро , имам къде да живея , нуждая се само от работа... Имам съвсем основни познания за езика , но това ще се промени с времето.. На 22 години съм и си търся работа в Мюнхен... Не ме плаши работа , мога да чистя , да гледам деца ... Моля , ви , ако се сещате за нещо подходящо или чуете , някой да има нужда от нещо подобно... Моля , за съдействие :)
Желая ви хубав ден и много положителни емоции :)
ralichka_rgb
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 19 Април 2012, 15:24:05
Благодарил: 1 път
Благодарено: 0 пъти

Re: Здравейте :) да и аз търся работа :)

Мнениеот refa » 22 Април 2012, 13:34:48

Здравей, след като имаш адресна регистрация те съветвам веднага да се регистрираш в Агентурата по работа, която ти е по квартал като търсеща работа. Малкото познания на езика са голям проблем, затова те съветвам и веднага да започнеш някакъв курс. Знам че са скъпи но погледни в различните програми за мигранти. Осен това те съветвам да си направиш Бевербунг-как се прави също можеш да се информираш в интернет.Трябва да поясня, че по закон всеки член на държава членка на ЕС регистриран че живее в Германия има правото да търси съдействието при намиране на работа от Агентурата за работа. Ваше право е. Освен това може да се обърнете и към т.нар. частни посредници - внимание, когато решите да го направите трябва да знаете, че всеки частен посредник, който ви иска заплащане или часто от заплащането преди да ви е намерил работодател и да сте подписали работен договор, е несериозен посредник. По закон не сте длъжни да заплащате нищо преди да са ви намерили работа. Но има достатъчно от този сорт, които под формата на други измишльотини ви взимат пари. Не се връзвайте. Сериозен частен посредник взима пари след подписване на работния договор и то след като сте си взели първата работна заплата. Внимавайте много какво подписвате. Информирайте се как стои въпроса с вашата българска диплома. Според закон влезнал в сила на 1.04.2012 всеки има право на процедура по признаването й , независимо от статус и гражданство. И то за всяка професия, която е сравнима с една немска. Казвам ви го защото тук не говорим за превод и легализация, а за признаване, което ще рече че за немските работодатели дипломата ви е като придобита тук в Германия. Информирайте се също и за застраховките. И изобщо за правата и задълженията, които имате като гражданин на България решил да живее в Германия. Не се връзвайте на разни мили предоложения и не се доверявайте на никой, който не може да ви покаже информация, която в случай , че изпаднете в неизгодно положение, да ви даде възможност да си търсите правата.Германия е държава в която има закони и пред които всички са равни. Не позволявайте незнанието ви в момента да ви направи сам закононарушител. Вярно е че българските граждани имат все още ограничен достъп до работния пазар, но и това ще се промени.Опитайте се да учите колкото може по бързо немски.Това е вратата към всичко. И не започвайте никаква работа , която ви предлага условия по различни от определените по закон. Единствения резултат е това, което с много българи се случва-излъгани и сами станали нарушители. Надявам се да е полезно написаното. Не е конкретно решение на ситуацията ви, но това решение така или иначе сама трябва да го намерите. Пожелавам ви много успехи.

Потребители благодарили на автора refa за мнението:
ralichka_rgb
Рейтинг: 4%
 
refa
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 20 Април 2012, 07:58:30
Благодарил: 3 пъти
Благодарено: 19 пъти

Re: Здравейте :) да и аз търся работа :)

Мнениеот ralichka_rgb » 23 Април 2012, 16:56:28

Благодаря , за инфоррмацията! Всякаква такава ще ми бъде много полезна. Вече си направих адресна регистрация и започвам още по-усилено с търсенето на работа. Надявам се да се получи...
ralichka_rgb
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 19 Април 2012, 15:24:05
Благодарил: 1 път
Благодарено: 0 пъти


Назад към Търся работа

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement