• Advertisement

Търся работа

Мястото за Вашите безплатни обяви

Търся работа

Мнениеот Бобчо Бобчев » 31 Декември 2013, 15:07:17

Търся работа в Германия ,без значение района ,като шофьор кат.С стаж -5 години ,опит в кухня като готвач,поддръжка на малък хотел или в ферма.С немския език съм много зле. но езиците ми се удават ,справям с английски ,руски ,чешки до ниво да разбирам какво ми се говори и да отговарям.Ако някой някъде има нужда от съвестен и лоялен работник аз съм насреща.Семеен с две деца ,двамата с съпругата сме безработни и очевидно тук не се намира работа или такава за която работиш и взимаш назаем за да избуташ месеца ,се налага да си търся нещо извън пределите на нашата мила родина която помага повече на ромите ,но това е друга тема.Ще бъда безкрайно благодарен ако някой помогне ,защото тук става все-по трудно.Тел. за връзка --0896 327 525 Боби по-всяко време
Бобчо Бобчев
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 23
Регистриран на: 31 Декември 2013, 00:10:38
Благодарил: 32 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Търся работа

Мнениеот marinags » 1 Януари 2014, 11:33:02

Здравей! Ти пишеш, че си и готвач, в България за такава професия има доста свободни места. Почни с тази професия, макар и с по ниско заплащане. Така е навсякъде. В Германия единствено ще успееш, ако заминеш сам /или сама за жената ти/ като социален асистент /болногледач/ и то с що-годе добро владеене на немски език. Тогава, и 900 евро да ти дават, те ще са ти чисти, т.к. ще живееш и ще се храниш безплатно. И в Германия вече има безработица и там хората като българите работят на няколко места. Все пак, пожелавам ти успех!

Потребители благодарили на автора marinags за мнението:
Бобчо Бобчев
Рейтинг: 4%
 
marinags
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 9 Декември 2013, 19:32:25
Благодарил: 3 пъти
Благодарено: 1 път

Re: Търся работа

Мнениеот Бобчо Бобчев » 1 Януари 2014, 13:05:42

Здравей.Точно заради ниското заплащане в БГ не си струва труда да се хващам на работа като готвач ,влизам отново в кръга около магията /взимам заплата ,тя е малка ,взимам назаем за изкарам месеца и на следващия връщам заема и така се въртя като магаре на едно място/как да оцелея аз и моето семейство.И точно затова си търся работа навън поне да не мисля за това как ще взимам назаем пари.Ако работиш здраво се плаща .това го знам от личен опит , но не и в БГ а това го знам със абсолютна сигурност.Работа се намира тук ,но е ниско заплатена и докато не се коригират заплатите в БГ много като мен ще се насочват навън да продават труда си колкото и неприятно да е това.И не на последно място е фактора ,че маса народ работи нещо което не разбира ,пример е последната ми месторабота където назначиха човек който нямаше и понятие за какво става въпрос но беше човек на шефа и така в края на лятото след много издевателства съкратиха мен и още един колега в един ден,/а фирмата е огромна но шуробаджанашка,/но факт е че тук така се работи , не че и навън не е така но от опита досега съм разбрал , че ако работиш яко навън не се притесняваш за пари и тези които не работят се отсяват.
Бобчо Бобчев
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 23
Регистриран на: 31 Декември 2013, 00:10:38
Благодарил: 32 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Търся работа

Мнениеот Бобчо Бобчев » 10 Януари 2014, 15:11:41

Продължавам да търся работа чрез близки ,познати и не толкова познати , но явно е много трудно,знам ,че ще намеря но не знам кога и това е лошо защото времето лети.Позицията е същата като клони към семеен хотел като вариант ,че ще отпадне търсене на жилище под наем,това е нож с две остриета но съм готов на това.Това е оптималния вариант за мен като се има предвид уменията ми и мисля ,че се съм полезен максимално на работодателят тъй като ще съм на разположения нонстоп.Ако някой знае ,чул или видял подобна обява или знае за нещо моля да ми пише за което аз ще съм много благодарен.
Бобчо Бобчев
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 23
Регистриран на: 31 Декември 2013, 00:10:38
Благодарил: 32 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Търся работа

Мнениеот kaltcev.72 » 10 Януари 2014, 15:46:40

Здравейте ,не мага да ви предложа директно работа ,но на първо време бих ви посъветвал докато сте още в България да наблегнете на заучаване на основни думи немски . Тук без дори малко немски е доста трудно . В самото начало и аз бях решил че с английски ще мине номера но уви разбираха какво говоря ,но ми отговаряха на немски . Другото ,на първо време е по добре да заминете сам ,а в последствие като се устройте да издърпате семейството. Наистина най добре е да започнете в малък хотел или да се грижите за възрастен човек ,което за мъже е по трудно ,но и като шофьор също имате голям шанс. Пощите и куриерите търсят хора ,но е по трудно ще трябва да си намерите квартира и пак се повтарям немски
Най първо проверете из обявите в България от бюрата по труда ,там също има добри попадения . Надявам се не съм ви досадил със съветите ,но не рискувайте без да сте се информирали добре .Последният пример е от 3 момчета от Хасково сърбин ги наема за външна изолация ,лъже ги че ще им отвори фирми цяло лято работят на черно и на края извика ЦОЛ ПОЛИС и просто си отидоха без да им плати. Та мисълта ми беше да внимаваш ,иначе ти пожелавам успех !

Потребители благодарили на автора kaltcev.72 за мнението:
Бобчо Бобчев
Рейтинг: 4%
 
Аватар
kaltcev.72
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 83
Регистриран на: 8 Януари 2014, 15:37:11
Благодарил: 17 пъти
Благодарено: 49 пъти

Re: Търся работа

Мнениеот Бобчо Бобчев » 10 Януари 2014, 17:02:11

Здравей ,благодаря за бързия отговор и да , ще наблягам още -повече на немския.Знам от личен опит ,че без език е много трудно,затова сега уча колкото мога ,голям плюс е това ,че дъщеря ми учи немски в училище и ползвам учебниците й,доколко това ми помага не знам?Ще се разбере на място какво съм научил. И да -смятам да замина за начало сам и докато не стъпя малко на крака не смятам да взимам семейството.В момента съм на борсата и за 3 месеца ми се обадиха само веднъж за една позиция която е от 6 месеца и не е актуална от много време ,така и не разбрах защо ми се обадиха ?все пак намерих мястото и разбрах ,че е заето още август месец?пробвах да се включа в някоя програма за прекфалификация но пак греда на 40 вече съм стар и не мога да сменя професията :lud: ](*,) .Още веднъж -БЛАГОДАРЯ за отговора ти ,това значи много за мен ,започнах да си мисля ,че откачам ,почнах да се държа лошо вкъщи ,с една дума като диво животно в клетка ,свикнал съм да работя и сега стоенето тук ми се отразява зле.
Бобчо Бобчев
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 23
Регистриран на: 31 Декември 2013, 00:10:38
Благодарил: 32 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Търся работа

Мнениеот rusenec » 11 Януари 2014, 11:34:55

Как така стар на 40г. Арбайтсамта праща даже 50годишни на курсове за авт.шофьор (8-12 хил.евро струва курса). Аз лично сам обучил четирима такива да карат по линиите в реална обстановка. Професионални шофьори се търсят "под дърво и камък".
Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде

Потребители благодарили на автора rusenec за мнението:
Бобчо Бобчев
Рейтинг: 4%
 
Аватар
rusenec
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 119
Регистриран на: 29 Септември 2004, 00:00:00
Местоположение: AC_Nrw
Благодарил: 159 пъти
Благодарено: 22 пъти

Re: Търся работа

Мнениеот Бобчо Бобчев » 11 Януари 2014, 12:17:40

В Германия може ,но аз съм в БГ и тук не е така.Къде се търсят професионални шофьори --в БГ или ДЕ?защото тук се търсят но са малко фирмите които плащат за справка може да погледнеш в този форум--on the road.bg .Къде си обучавал шофьори ? Аз съм с кат.С , но търся начин да изкарам курс за С+Е по някоя програма от бюрото по труда ,по едно време имаше ,но сега незнам ,питал съм и казват ,че няма.
Бобчо Бобчев
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 23
Регистриран на: 31 Декември 2013, 00:10:38
Благодарил: 32 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Търся работа

Мнениеот bromma » 11 Януари 2014, 16:13:42

Макар че не съм в Германия, бих те посъветвал така.
1. Ако чакаш идеалния вариант, няма да дочакаш никога. Европа вече не е това, което е било през 70-80 те. Тук, в Стокхолм напр. всеки ден пристигат европейци и миндянци от Азия без езици, с тур визи и се покриват. Много от тях успяват да започнат на черно, но как , нямам идея (знам със сигурност за една монголка, дето е камериерка в хотел на Арланда, току под носа на миграционните и която предлага секс срещу пешуннуммер)
2. Идилията с малък провинциален хотел, решил да повика някой отнякъде си за работа я има само във филмите. Покана човек може да получи ако е с няква супер специалност. За по-общите професии има огромен излишък от кандидати
3. Да преглеждаш обяви - това го правят поне милион българи, и десетки милони румънци, поляци, испанци, че и руснаци и пр. и кандидатстват от вкъщи - шансът ти е по-малък от тотото.
4. Правилно си се насочил към Германия, щото би могъл да намериш работа в голяма държава - Германия, Англия, Франция. В малките и високомерни страни, намирането излиза много скъпо. Не е вярно, местните не искали неквалиф. работа и ние я взимаме. По-вярно е, че местните не са готови да правят дъмпинг на заплащането и фирмите търсят неевропейци за лошо платени работи.
5. Като си избрал страната, насочи се към един голям град, отиди на место и се регистрирай там за да вземеш специфичния номер за държавата. А за него предполагам навсякъде ще ти трябва адрес където да живееш.
6. Когато си на място, с легален номер, вече търсиш по обяви, евентулно с връзки и се кръстиш за късмет.
7. На твойта възраст език най-добре се учи на място, с разговори криво-ляво. Пък и не само на твойта възраст.

Всичко това разбираш, че можеш да постигнеш с подготвени повечко пари, с инат и нагласа, че връщане назад няма.
За финал - четох тук в пресата за един румънец, образован, дошъл в Стокхолм готов на всичко. Без езици и пари. Живял две седмици по спирки и в гора в палатка, на границата на умиране от изтощение и глад. Едни журналисти го засекли, развълнували се за него, разтърсили се и намерили един хран. магазин в другия край на Швеция - последния град на север, на 1000 км от тук, да го вземе на работа. Там поработил 3 месеца, но се отказали от него, щото не знаел език и правел грешки от неразбиране. Журналистите пак се задействали и му намерили друга работа в Стокхолм, в няква ферма + жилише и т.н. Естествено не ти препоръчвам да мизерстваш на палатка в студовете тук, мисълта ми е да си на място и много мотивиран.

Потребители благодарили на автора bromma за мнението:
Цветан Братанов
Рейтинг: 4%
 
Аватар
bromma
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1315
Снимки: 270
Регистриран на: 24 Февруари 2008, 01:00:00
Местоположение: Sverige, Stockholm
Благодарил: 149 пъти
Благодарено: 254 пъти

Re: Търся работа

Мнениеот bknf » 11 Януари 2014, 21:48:05

Сега, в германия го няма тоя "личен номер", както е в швеция. Да живееш някъде е добре - обаче това са разходи, които ако нямаш приходи няма да можеш да държиш дълго време. То не е само наема, има какви ли не други неща. Специално за германия, много българи и други, правеха преди "гевербе" (=ЕТ), щото иначе нямаше как..
Не знаейки обаче, какво изобщо означава това понятие и с каквираз ходи е свързано то изобщо.
Сега вече отпадна и това изискване.

В големите градове.. германия не е швеция - тук фирмите не никак задължително да са точно там. Ако трябва търсиш или по обяви в арбайтсамта, или жълти страници и се обръщаш директно. Но това е уморителния вариант.
И забрави тогава за такива страници като on the road.bg...
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3813
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 286 пъти
Благодарено: 450 пъти

Re: Търся работа

Мнениеот Бобчо Бобчев » 12 Януари 2014, 12:38:33

Вчера ми се обадиха с предложения за работа в Германия (някой прочел тук в форума ,че си търся работа ).Работата е за куриер към пощите,като DHL,заплащането е 1 евро на доставена пратка на адрес ,като за ден може да имаш между 60 и 120 пратки което е добре,квартира не се осигурява но има опция за съдействане да си намериш,наемите в района са от 200 евро нагоре,работи се като самонает тоест трябва да имаш фирма -гевербе,доставките са с собствен микробус или пикап като разходите за гориво и консумативи са за твоя сметка.Собственика на фирмата е немец и явно не иска да се занимава с осигуровки и т.н.Има някъде обява тук в БГ не съм я намерил още.Днес или утре ще ми се обадят да ми кажат да ли ще ме вземат или не.
Бобчо Бобчев
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 23
Регистриран на: 31 Декември 2013, 00:10:38
Благодарил: 32 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: Търся работа

Мнениеот Цветан Братанов » 12 Януари 2014, 12:52:30

Здравей те :) Може ли някои да ми каже в кои саитове да се ровя за работа в областа на строителството или като шъофиор?Аз съм близо до Дортмунд и Мюнстер,нямам познати българи около мен с които да си съдействаме в тази област!Благодаря предварително!
Цветан Братанов
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 6 Януари 2014, 14:24:38
Благодарил: 1 път
Благодарено: 0 пъти

Re: Търся работа

Мнениеот velingrad » 12 Януари 2014, 14:09:06

@Бобчо Бобчев,

просто не се сдържах, защото су длъжен да предупредя! Нито работата като куриер при DHL е за всеки, нито заплащането е каквото се предполага.
1. Никога пакетите не са 60-120, в повечето случаи поне 200- опитай да ги доставиш.
2. Никога работното време не пада под 10 часа- опитай да не грохнеш.
3. Никога неможеш да доставиш всички пакети- недоставените не се заплащат.
4. Непоемането на осигуровки от "работодателят", означава, че съм трябва да плащаш всичко.
Като пресметнеш осигуровки + квартира + консумативи (собствен микробус???, застраховки и данък за същият) и гориво + разходи за Gewerbe (данъчен съветник и т.н.т.) остава не повече от нищо.
За съжаление не говориш/разбираш езика- немски, иначе щеше да поразмислиш, след преглеждането на следните репортажи, където поне колата и консумативите не са за сметка на куриера.
А и няма да работиш към DHL а за някой, който работи за DHL.

Нямам намерение да "поучавам" когото и да било, но ако не го бях написал, нямаше да съм с чиста съвест, защото познавам няколко куриера и 70% се отказват преждевременно. Познат турчин 9 месеца не успя да "даде" работно място (DPD), въпреки че предлагаше 1650€ заплата.

*Нямам и намерение да споря с когото и да било- всеки си е майстор на живота.
Ако не харесваш нещо, промени го. Ако не можеш, промени отношението си. Не мрънкай.
На народите с къса памет,
преходите им са много дълги!

Потребители благодарили на автора velingrad за мнението (общо 4):
snejana_stoIchi GekiGabinovaБобчо Бобчев
Рейтинг: 17%
 
Аватар
velingrad
Доживотен
Доживотен
 
Мнения: 7590
Снимки: 392
Регистриран на: 23 Април 2005, 00:00:00
Местоположение: Das Dorf am Düssel
Благодарил: 659 пъти
Благодарено: 712 пъти

Re: Търся работа

Мнениеот Rashkov1 » 12 Януари 2014, 14:18:18

Към Цветан Братанов - http://jobs.meinestadt.de . Към Бобчо Бобчев моя личен съвет е не се занимавай с тая оферта , според мен собственика не е немец и условията са прекалено задължаващи теб и облекчени за него. Повярвай 120 пратки и татко барба с барбароните не могат да изпълнят за ден ( освен ако в един жилищен блок няма 20-30 пратки наведнъж), обаче сети се кога ще се случи това . Ако си голям спец куриер си слагай 15 минути на пратка , сметни сам колко пратки ще направиш и за колко време . Това е просто мое мислене , нямам лични преки наблюдения. Друго като заредиш гориво и други там странични неща си сметни какво ще ти остане , както те разбирам ще ти натресат и кола да изплащаш. Ще си роб в бяла държава според мен. Вече от лично наблюдение - натрупаш ли задължения тук и тоя горе в небесата не може да те отърве от тях ще ги платиш и за още ще питаш. Та последно първо мисли после действай обратния вариант не ти го препоръчвам.Понеже видях че няколко поста се припокрихме като мнение имам една лична молба към Бобчо Бобчев - каквото и да реши и да направи , да го сподели накрая с нас тук във форума защото лично на мен ще ми е интерсно развитието на ситуацията.
Последна промяна Rashkov1 на 12 Януари 2014, 14:26:00, променена общо 2 пъти

Потребители благодарили на автора Rashkov1 за мнението:
Бобчо Бобчев
Рейтинг: 4%
 
Rashkov1
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 267
Регистриран на: 16 Май 2012, 22:02:02
Местоположение: Германия
Благодарил: 3 пъти
Благодарено: 84 пъти

Re: Търся работа

Мнениеот bknf » 12 Януари 2014, 14:19:39

Вчера ми се обадиха с предложения за работа в Германия (някой прочел тук в форума ,че търся работа)

Кой е тоя някой? Той сигурно ще вземе 1 на пакет евро, другото 1 евро за тебе.
куриер към пощите като DHL
Hищо подобно, това не са "пощи" - а куриерска фирма.
наемите в района са от 200 евро нагоре
ха) това за какво е - 1 пейка в парка? смятай поне 600 евро на месец.
доставките са със собствен микробус

Hа всичкото отгоре не ти дават и фирмено МПС, + "разходите за гориво и консумативи са за твоя сметка". А застраховкита и данъците? Тоест нещо което една фирма трябва да го осигури и купи/ плаща всеки месец, ще трябва ти да го плащаш.Че ти да не си банка? Освен това, ти нямаш нормирано работно време, нямаш платена отпуска и месечна заплата. И могат да те изгонят когато си поискат.
Собственика на фирмата е немец
че какво от това? и марсианец да е - не е аргумент да им се доверява човек. немците не са светии. и те гледат да излъжат. ако го правят, то е фино и неусетно - накрая ти плащаш. и то яко.
Обаче правилно, те са дъщерна фирма на пощата. Ето тука какво интересно намерих. Много интересна информация.
http://blog.thorgeott.de/2011/11/paketd ... ellos.html
Пише че реално плащали по 10 евро/ час, а не 1 евро на пакет.
http://www.zeit.de/2013/50/dhl-paketboten/seite-2
A тука шофьора бил взимал по 5 е. на час.
http://www.mopo.de/nachrichten/ausbeute ... 09888.html

Потребители благодарили на автора bknf за мнението (общо 3):
snejana_stoStojanБобчо Бобчев
Рейтинг: 13%
 
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3813
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 286 пъти
Благодарено: 450 пъти

Следваща

Назад към Търся работа

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

  • Advertisement