Страница 1 от 1

Работа в Германия /без език/

МнениеПубликувано на: 13 Януари 2016, 12:33:58
от rosenspasov
Здравейте,имаме сериозното намерение да живеем,работим и се учим в Германия!
Ние сме семейство,българи с две деца на 10г. и 19г. момичета
Не знам езика,имам шофьорска книжка C,средно образование и опит в търговията,логистични складове и ван-доставки.

Ако има предложения за помощ или работа в каквато и да е сфера,ще съм благодарен!

Re: Работа в Германия /без език/

МнениеПубликувано на: 15 Януари 2016, 22:33:37
от leonard32
Няма такива филми, дано не намерите нищо. Казвам го защото, ако намерите сигурно само ще дойдете дотук да изхарчите и малкото пари които сте събрали. Навсякъде във форума пише, че без език не става...и са прави. В най-добрия случай ще ви назначи някой който не може да намери тукашен, който да му работи за тия пари или пък хич не плаща. Може да попаднете на обикновени измамници които лъжат хора от Балканите, или просто българска "батка" която си върти синджира и се е взела за голям играч, но така става когато си неграмотен в съответната държава. Има си цели схеми за измами на хора като вас. Ще е по-добре да научите малко немски преди да заминете, обикновено на хора като вас с такива ясни цели, не би им отнело чак толкова време, но пък може да ви даде много повече възможности. Пак казвам, че не е невъзможно да намерите, но може само да ви разкара до тук за месец-два и после пак обратно. Това са моите наблюдения, аз съм на 24г. от 5 години живея тук. Много хора просто видях за това време които дойдоха от България тук и се върнаха разочаровани, че било тежко, някой все още там си мислят, че могат да дойдат голи и боси тук и хората да длъжни да ги приобщават всякакви (не визирам Вас). Без език или някакво специално образование като IT което може да мине и с английски-тежко. С най-приятелски чувства ви пожелавам успех, дано се справите.

Re: Работа в Германия /без език/

МнениеПубликувано на: 15 Януари 2016, 22:48:42
от Svetul4o
Без език, без идея какво и къде не се и опитвайте. Научете езика на ниво което да ви позволи сами да си търсите работа и търсете. При добро желание ще ви трябва около година. Това ще ви сблъска с проблеми и ще ви научи на нещата които трябва да се знаят за работа в чужбина.

Re: Работа в Германия /без език/

МнениеПубликувано на: 15 Януари 2016, 23:02:49
от Rashkov1
Евала на гореписалите, аз се изморих да го казвам това за езика и за минималното усилие което се изисква от всеки за да е добре приет в белите държави.

Re: Работа в Германия /без език/

МнениеПубликувано на: 15 Януари 2016, 23:07:48
от daisy
И не само Вие, но и жената и децата да учат немски още в България. Голямата вече е достатъчно голяма, за да може да следва или да работи самата тя. Не е нужно да я издържат родителите й.

Re: Работа в Германия /без език/

МнениеПубликувано на: 15 Януари 2016, 23:24:46
от Rashkov1
Само за инфирмация на създателя на темата заплащането тук за шофьор с С категория и посочените познания в сверата на логистиката е 4 пъти по голямо от Бг, но с добър немски, все пак се работи с клиенти и официални документи. С една дума ако Вие сте управител на логистичен склад в БГ ще вземете ли за шофьор индианец от амазонка който току що е пристигнал , и ако да защо.

Re: Работа в Германия /без език/

МнениеПубликувано на: 15 Януари 2016, 23:33:42
от bknf
Пък и времето е едно такова - не както преди години. Ако прочетете темата за бежанците - ще разберете.
Където има свободни жилища, за тях са. Даже свободни офисни сгради се преобразуват на жилищни помещения.
А държавата им плаща наема. Ако не сте с добре платена работа, много вероятно е да не ви дадат жилището.
Ще изберат тоя с по-висока заплата. И т.н.

Така че, ще научите за няколко месеца това, което се търси на пазара. И ще си намерите и такава позиция.

Re: Работа в Германия /без език/

МнениеПубликувано на: 16 Януари 2016, 14:21:11
от leonard32
Хаха човек това с амазонка ме уби направо :D Точно това пропуснах да кажа. Имам приятели които живеят в пансиона на Шпандау (Берлин) Преди няколко месеца получили известия за 3 месеца да имат готовност за напускане, понеже държавата щяла да настанява горките бежанци и плаща повече пари. Ние сме европейски граждани и като такива много по лесно можем да си намерим нов дом. Естествено ако винаги си плащал редовно и не си имал проблеми никой не може да те изгони просто така. Мина доста време и все още са там, но били единствените бели хора в сградата. Мисълта ми е, става доста трудно, търсенето на работа съвсем. Има толкова много безработни германчета от 18-24 години незнам защо ги вкараха тия. За такива семейства като вас тепърва ще става трудно тук. Че ако вкарат сега и още един милион...

Re: Работа в Германия /без език/

МнениеПубликувано на: 26 Януари 2016, 11:32:22
от rosenspasov
Благодаря на всички за мненията и съветите!
Наистина са от голямо значение за мен.