• Advertisement

Политиците в Германия

Добре дошъл във форумите за Европейски съюз.Тук можеш да зададеш всички въпроси, които те вълнуват.

Re: Емоционални размисли за чужбината и живота там (тук)

Мнениеот Franken » 20 Юли 2014, 20:39:40

Радвам се, че темата смени заглавието си - иначе като се започна от цензурата и медиите, мина се през ГЕЦ-а и се стигна до застраховките и социалните помощи. И стигнахме до ЕУ, за който Ани казва:

"В ЕУ те сами са се набутали, т.е. политиците са набутали народа си."

Ани, първата част на изречението противоречи на втората, не усещаш ли? Поне за мен, в днешно време ЕС е най-правилното нещо и setfan е абсолютно прав в коментара си по тази тема. Вярно, в началото винаги ще има проблеми, които по-лесно или по-трудно ще се решават, в Щатите дори е имало война по този повод, но в края на краищата нещата са се уредили. setfan също е прав, че "емигрантите са чужди хора", но дали ще се адаптират към съответния народ зависи преди всичко от тях и на базата на тази адаптация немците биха ги приели като сънародници или като емигранти. Т.е. ние трябва да се нагодим към тукашните адети, а не немците към нашите. Ако десетки години си в Германия и едва сричаш езика - ами за какво да говорим. Важи също и какви "емигранти" идват в страната. Едва в последно време на немците им дойде в главата, че им трябват специалисти. Докато на времето като им идваха такива специалисти, те ги слагаха на един кантар с цветнокожите, които не можеха и да се подпишат. Докато в Щатите първото нещо, което се поглежда, когато искаш да емигрираш е дали си образован или не. А не добър футболист, кънкьор или тенисист....

Естествено, че основната причина за всичко е в политиците. на времето, преди 30-тина години започнах работа в една фирма, в която основната маса служещи бяха младежи на по 21-22 години, които са родени и израсли в периода на Wohlstand в Западна германия и за които орднунга и дисциплината са нещо нормално, но кой ще се грижи за това - това беше последното нещо, което ги интересуваше. И още тогава в главата ми дойдоха мислите, че ще дойде време, когато тези хора ще започнат да управляват държавата. Е, това време дойде и виждате какво става. Не че сме през загиване, но това вече не е онази Германия, която беше. Да не говорим за ролята на Обединението 1990 година....И все пак не разбрах какво точно е положението тук та е цялата трагедия?

А колкото до Нелсън Мандела, Ани - от момента, когато той започна да управлява държавата, Южна Африка тръгна надолу...
Franken
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 262
Регистриран на: 23 Април 2006, 00:00:00
Местоположение: Mittelfranken
Благодарил: 49 пъти
Благодарено: 106 пъти

Политиците в Германия и EC

Мнениеот boyko123 » 20 Юли 2014, 21:33:46

Тази тема е "отлюспена" от Емоционални размисли за чужбината и живота там (тук), защото там се преплетоха много линии, а и доста страсти очаквам да се разгорят около немските политици и службата им на народа... каквото и да значи това.

За начало пак цитат от Ани, който иска повече контекст да погледне посочената тема по-горе.

Any написа:... В ЕУ те сами са се набутали, т.е. политиците са набутали народа си. Обременена история, имаш предвид чувството им за вина, че са избили сума народ. И сега някак се опитват да си успокоят съвеста си. Немците с които общувам нямат този проблем. И си мисля, че проблема е в политиката на управниците.
Аз никога не съм била срещу немските граждани, а срещу политиците. Ако положението тук е такова, отговорност носят те. Не сме виновни само ние. Немския народ е прецакан от политиците си. Затова казвам, че властта е далеч от обикновения човек. Майка ми винаги ми повтаряше, че колкото и да разказваш за мъките си, както и да обясняваш, никой, никога няма да разбере болката която таиш в душата си. След като не сме готови да се обединим, за да защитим някого или да извоюваме нещо, не можем да очакваме политиците да се съобразяват с нас. Не критикувам само немските политици, говоря за всички (можe би освен Швейцария). Свестни политици няма. Последния беше Нелсън Мандела, но и той си отиде.
Ако написаното от мен противоречи на здравия ви разум, вероятно е прав разумът ви ;-)
boyko123
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1449
Снимки: 1
Статии: 2
Регистриран на: 15 Септември 2012, 22:27:36
Местоположение: Enschede, NL
Благодарил: 751 пъти
Благодарено: 686 пъти

Re: Политиците в Германия

Мнениеот contraintuitive » 21 Юли 2014, 16:16:54

Моят любимец е Грегор Гизи. Аз съм подчертано дясно ориетиран, както вече знаете, но за мене афтентичността е една от най-големите и заслужаващи внимание човешки добродетели, затова Грегор от Линке-то!
Урсула фон ден Лайен не мога да я понасям, заради проекта казармите миксирани с детски ясли.
Въобще тази джендър-мейнстрийм перверзия в ДЕ няма граници.

ci
find your path and stay on it
contraintuitive
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 753
Регистриран на: 6 Октомври 2012, 15:26:15
Местоположение: Германия
Благодарил: 209 пъти
Благодарено: 123 пъти

Re: Политиците в Германия

Мнениеот pitcologne » 21 Юли 2014, 17:44:50

Преглеждайки темите, виждам, че popwill ( a и други новоизлюпени баш-немци, в други теми ) добре е възприел feinbilda, който умело се насажда в обществото. Едно време това са били евреите, а сега се минава на социалнослабите и чужденците/еу-държавите в криза. Машината отлично знае как да моделира съзнанието на хората като измества основните проблеми в друга посока. Малко примери: казва наш popwill, че едва ли не издържа българите, които дошли тук да черпят от социалните помощи. Не знам дали следите новините, но това твърдение беше оборено със статистики. Но всъщост не е това основният проблем. Трагедията е, че хората са така манипулирани, че си мислят, че издържат бедните и мързеливите. Няма да търся статистически данни, но Германия в момента живее под своя минимум и пести от инвестиции в обществения сектор, а през последните 20 години заплатите са намаляли драстично, въпреки че производителствеността се е качила значително. Ситуацията на трудовия пазар е катастрофална най-вече заради така наречения Niedriglohnsektor, чийто процент спрямо другите европейски държави е най-висок. Германия експортира безработност, предлагайки своите продукти на дъмпингови цени. ЕУ-членки се принуждават да купуват нейните стоки и ликвидират своите продукции. Това от своя страна води до дългове, които Германия няма да може да си върне. Търсенето в ЕУ зоната е вече драстично спаднало, немската продукция се експортира за държави извън ЕУ. Германия живее на гърба на останалите ЕУ-държави. Генерирането на експотенциалните външнотърговски резерви запазва немската икономика за сега, но за сметката на останалите. Цената е висока: намаляване на реалния доход, анормално развитие на трудовото предлагане-въпреки повишена продуктивност, трудещите се принуждават да работят на две места. Чрез 400 eu Базис-заплащане се вливат неимоверно много индиректни субсидии във фирмите, натоварвайки изключително държавната хазна и здравните каси. Насажда се страх у работниците чрез горепосочения имидж на "врага". И тъй като стана много дълъг поста и мога да пиша още много по темата, ще кажа специално на popwillcho, velingradcho, че общоикономическите загуги,които картелите в Германия ежегодно нанасят на тази икономика, надвишават 1000 пъти разходите за няколкото БГта, които евентуално, може би, някакъв нищожен процент ( пък нека и доста по-голям да са) получащи социални помощи.

Потребители благодарили на автора pitcologne за мнението:
Any
Рейтинг: 4%
 
pitcologne
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 220
Регистриран на: 19 Юли 2012, 22:31:34
Благодарил: 2 пъти
Благодарено: 83 пъти

Re: Политиците в Германия

Мнениеот Any » 21 Юли 2014, 17:50:33

Защо ''Политиците в Германия'', така се свива кръгът от участници. Не може ли да е общо за политиците, да могат и от други страни да се включат. Да си ги "похвалят"
Сега забелязах, че съм сбъркала инициалите, EU- ЕС.
setfan написа:Европейският съюз е създаден за да може страните членки да си помагат икономически и да противодействат на другите съществуващи съюзи в света.

Въпросът е , че ние европейците имаме един много голям проблем. Ако отидеш в САЩ, незавиимо в кой щат, хората се определят като американци. Те се гордеят със страната си и я обичат. А погледнете ни нас тук. Не можем да се дишаме един друг. Делим се по цвят, националност, религия и какво ли още не. Какви побоища имаше по време на световното, cамо защото едните викат за Бразилия а другите за Германия. Историята го доказва. В Европа почти през цялото време са се водили битки. Винаги някой е бил мачкан и унижаван. И за двете световни войни пак е наша заслугата. Европа никога няма да е спокойна и единна. Това e извън темата, но нещо което истински ме изненада в началото когато дойдох беше, че немците имат две думи за заплата. Все още не мога да свикна с тези gehalt и lohn, защото за мен трудът си е труд, независимо дали е физически или интелектуален. Като оставим това настрана, как ЕС ще стане силен, като има държави като България. Политиците ни са като оставени без контрол деца в зоопарка. Когато живеех в България, често ме заливаше едно такова желание, да заключа всички маймуни вътре в парламента и да го взривя.

Народа на ЮАР е преживял много. Не можем да обвиним само Нелсън Мандела и правителстото му за ситуацията. Голяма част от хората са необразовани, а това не e малък проблем. Здравната и образователната система са в основата на всяко здраво общество. Нелсън Мандела е трябвало да преведе страната от апартейда към демокрацията, а един мандат не е достатъчен.
Any
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 163
Регистриран на: 10 Юли 2014, 13:49:29
Благодарил: 66 пъти
Благодарено: 51 пъти

Re: Политиците в Германия

Мнениеот max » 23 Юли 2014, 19:22:02

Да кажа и аз кои германски политици уважавам. И така: Клаус Воверайт, Гуидо Вестервеле и Фолкер Бек, а също и бившият футболен национал Хитцлспергер, защото те имаха смелостта да открият своята нетрадиционна сексуалност, а не да се крият и лъжат като мишки както правят някои български политици... :-k ;-) Само по такъв начин се изкоренява хомофобията, когато известни личности си кажат откровено, без да лъжат. :cheers:
max
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1153
Регистриран на: 14 Септември 2009, 10:19:25
Благодарил: 50 пъти
Благодарено: 148 пъти

Re: Политиците в Германия

Мнениеот bknf » 23 Юли 2014, 19:38:59

Европейският съюз е създаден за да може страните членки да си помагат икономически и да противодействат на другите съществуващи съюзи в света.

Блажени са вярващите.. А може и това да е само реклама, въздушен балон с горещ въздух. А истинските причини да са съвсем други. Например, да могат определени интереси да се лобират по-лесно, да се убедят хората и да вярват в дадени приказки и илюзии и т.н.
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3813
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 286 пъти
Благодарено: 450 пъти


Назад към Европейски съюз

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement