от Scarlet O » 3 Януари 2014, 19:29:42
Колко се радвам да установя, че имало и други сънародници, които си задават според мен напълно нормалния въпрос "Защо страним едни от други?". Лошото е, че може би не го правим само извън териториите на България, а и на нейните територии. Съгласна съм, че светът е едно голямо село, че всеки си има своето "лично пространство", че има нужда от развитие, че дори е въпрос на ситуация или настроение за запознаства, НО не мога да се съглася с доста смехотворни изказвания изложени по-горе. За жалост са в умовете на доста сънародници. Огледайте се хора!!!! Събудете се и се огледайте! На един "сънародник" му било чудно защо немците недоумяват как така не знае колко българи има в града му :-) Също така имал нужда да си усъвършенства немския и искал пълно уединение с немската култура:-))) Ок, отчасти разбирам това,но при положение, че хората знаят по 1-2 чужди на майчиният си език езици, при това едва ли са бягали толкова силно от свои сънародници, както подобни господа бягат от своите, си е веселба в залата. Друг се "крие" зад "македонските си корени" и слага всичко българко под един знаменател, а и не само той... Всички мили сънародници да се огледат и ослушат около себе си и нека кажат с ръка на сърцето си какво виждат в националностите около себе си-те (независимо от броя, религия, цвят на кожата, богатство дори) колко държат на своята национална и етническа идентичност, срам ли ги е,че са от Пакистан, Гана, Турция, Косово, Латвия, Шри Ланка и прочие и прочие(да не споменаваме по-белите държави, тъй като няма смисъл). Как говорят за своите страни-независимо от политическа обстановка, войни или причините, които са ги накарали да напуснат родните места. Всичко се корени и до манталитета на една голяма част сънародници, както и до възпитанието в семейството-оооо това е от едно ОГРОМНО значение! Всеки може да е модерен, развиващ се, интегриран и в същотото това време посланник дори на своята страна, уважаващ себе си и другите(и под другите не разбирам само НЕбългарите,а включвам и тях в числото), даващ нещо на околният свят и т.н. Няма да продължавам, тъй като темата е безкрайно наболяла, а и не знам дали ще бъда разбрана правилно. Радвам се, че има подобни теми :-)