Страница 1 от 1

Опит с работа в разни страни от Европата

МнениеПубликувано на: 30 Май 2015, 02:17:45
от ejko
Преместено от "Как намерих работа в Германия, докато бях в България". Бойко
max написа:Моят опит с Initiativbewerbung е негативен. Отвсякъде откази, всички покани бяха от обявени позиции. Трима познати колеги от курса ни по геоинформатика наистина си намериха работа по инициативни кандидатури, но и на тримата работата е кофти. Пълнеж и лошо платен. Какво имам предвид- единият започна като подкрепа на програмистите, т.е. няма специално място за него, само е момче за всичко там при програмистите. Другият започна в една друга фирма пак инициативно го взеха, по цял ден 12 часа работен ден обикаля с един бус с камери и снима улици и сгради подобно на гугъл стрийт вю, а после ги обработва с езика hml. Каза че само работи и спи и няма време за нищо друго и след 2 месеца напусна. Третата колежка започна на друго място не на пълен щат а само на часове и само най-простата работа-дигитализира карти. Това е най-противното занимание за един геоинформатик, да минаваш по всяка линия и обект по картата в някой софтуер и да изчертаваш. Каза че не изкарва дори и по 1000 евро на месец.
Аз съм най-добре в сравнение с тях, най-голяма заплата и най-нормална работа на бюро. Само дето вече ми треснаха 4 проекта паралелно да работя и имат срокове. Но по три от проектите нямам още получени изходните данни, че да почна да ги работя сериозно, така че тази седмица беше общо взето отбиване на номера, скука и симулиране на работа. :mrgreen: Но не по моя вина, просто клентите не са ми пратили още изходното инфо, с което да започна да работя.


Здравейте отново от мен Ejko, panchev и т.н.
ще съм по темата малко по- надолу. Първо да ви кажа, че се запознах с Дейсимм преди да стане Админ. Страхотен човек !
Дори и да е строг, имайте респект към него, помогна ми, повече от колкото очаквах. Благодарности отново.
Позволих си да пиша отново за да споделя с вас, че не само в Дойч се изкарват пари. (за тези като мен, който са тръгнали за това). Гледам, че тук някой копаят за 1000 евро като мен преди.
Днес ми платиха за миналата седмица (5 дена) 781 паунда т.е. близо 1000 евро.
Та от началото : както ви писах, работа си намерих чрез нета, за да не закъснея на 26.12.13 тръгнах за Кемниц. Почнах като ел.техник през агенция. В понеделник в 2.00 през нощта тръгваме към Щутгарт, после копаме по 12 часа докато направим 40 часа и четвъртък се прибираме. Пътуването гратис ( тук от Манчестър докато стигна до Лондон ми се връзват по 30 кинта на час да се возя), после с колегите в ефтинджос супермаркет с наши кинти за ядене( тук по 15 паунда) и в средата на февруари получавам за пълен месец 1090 еврея. Говоря аз директно с шефа дали не може да копам повече от 40 часа на седмица. "Не може" Ок, чао, и обратно в Белла Италия, НО там работа няма. Та от ново в ИНТЕРНЕТ (по темата) и пак си намирам работа. Този път "Мелкер",викам си ще ставам селянин, кротко, зеленина, романтика стигам съм се силил ( последния път като се засилих стигнах до Нова Зеландия), та с Гугъл транслейт си пишем с шефа : Спане, едене, и работа по 45 часа седмично. Мислим си аз, "Мелкер" не съм бил до сега и да ме доят мене и да ме е*бат, 45 часа ще изкарам, НООО това си го мисля аз (то така го и пишеше в мейла),още от първия ден 12 часа та докато ги докараме до до 14-15 часа на ден не работа а ТИЧАЙКИ СЕ РАБОТИ.
Пара нема, ясно ще се държа за палците месец, после Еуропа гоуема. Пак СВта, Нет и т.н. ( писал съм преди в тази тема как става).
Преди да продължа, държа да подчертая (те си за знаят за кой говоря ) НЕ СЪМ ПОДАВАЛ ДОКУМЕНТИ ЗА ПОМОЩИ И ДЕТСКИ, ПРАВО на тях имат тия со вишето и работили месец у Германията. (дръжте си я Германията)
Та нета ме отведе до Холандия. Викам им на тези от агенцията (пак през Бинг преводач) какъв точно ел.техник ви трябва, не казват. Но аз тръгвам ( след баране на 150-160 цици за по 2,5 еуро на час бих тръгнал и за Зимбабуе), приказки и се оказва, че мотиката не мой номер. Ми сега, кинтите малко (680 еури за Мелкер) на никъде, аре към Ингланд. Аз тъп, навигатора по-тъп и от мен та на тунела, смех голуем, билета (340 еури)ми струва повече от колата , нема на къде да мърдам ( то като мърдаш повече, повече ти влиза) и ония с отвертките я разглобиха. Аз ревем, че съм тъп и не знам как да я сглобя, те се кефат " тоа риве, набарахме дрогата". Дрога нема, викат " къде си тръгнал бе цървул", викам на Уймбулдън да играя тенис, ако желаеш ще те науча на джобен ма у мойо джоб . Лето 2014, юни, свободно придвижване и копане, не моете ме спрете. Понеже съм с гоуема кола, викам Лондон го пропускаме, нема къде да я паркирам. Манчестър, договор за наем разпечатан от нета, у първата банка, отваряне на сметка, обаждане за НИН (осигурителен номер) и пак копане, като помощник ел.техник, пара, но вали, студено и пак обратно в Белла Италия. Виснене , работа няма ( за 25 медицински сестри в Милано преди 2 месеца 12,500 ДВАНАДЕСЕТ ХИЛЯДИ И ПЕТСТОТИ кандидата) аре пак тук в Манчестър, вече съм играч, подбирам къде да копам. Та от 05.05 до днес 29.05 близо 2300 паунда т.е. близо 3,225 еури или 6,256 луева за месец като поможник. Това с близо 200 думи на инглиш от който въртя 1/3, стаж за ел.техник, но без документи за тук, затова съм Electricians Mate, и това по темата СВ то съм ви писал в предишните постове, регистрации по сайтовете за работа и МНОООГО майлове. Колегите са разкошни, две думи на иглиш ма смех гоуем ( докато са на работа НИКАКЪВ алкохол или дрога) по обектите и другите колеги, сърдечни, любезни, готови да помогнат с желание и непринудено.
В сайта бгхелп.co.uk, ме упрекнаха, че с такива локуми подвеждам хората : ТОВА Е МОЯТА КРАТКА ИСТОРИЯ, ВАШАТА МОЖЕ ДА Е РАЗЛИЧНА , но според мен , човек трябва да опита преди да се отчае.
Още преди да тръгна познати ми казаха, че в Германия ще ми скъсат хаспуха от работа и кинти няма да видя. Сега за себе си се убеждавам, че е така.
В края на 2013 залях Европа с @, насочих се към Шайзе от незнание и неопитност. Само от Германия ми отговаряха, търсеха, говореха на китайски дори с мен за да ме наемат за стойка "задна прашка".
Тук в Англия ви искат да сте на място и когато ви се обадят е от днес за утре( затова не ме и търсеха с адрес в Италия). Излишно е да пускате СВта без да имате готовноста да реагирате веднага. (дали @ ви е регистриран в Зимбабуе.ком и телефона ви е инглиш е без значение ако утре не можете да се явите на работа или на интервю ).

П.С. Аз съм работник, знам за себе си (колкото знам), не намирам работа, не намирам квартири, не уреждам документи, НО бих дал съвет до колкото знам и мога.
НЕ ПОЕМАМ ОТГОВОРНОСТ, за вашите действия или бездействия, Скоро от другия форум ме питаха нещо от сорта " да са чуем за да ми кажете какво мога да работя в Англия и дали да идвам"
Съжалявам, аз такава отговорност не мога да поема, Не всичко е рози, не знам колко време бихте се държали за палците докато постигнете някакъв успех :)
Извинявам се на съфорумците който съм обидил или засегнал тук. Сравнение с другия форум сте еделвайси.
Благодарности и на Админите за работа та им. От всички вас се научих как да живея в Европа, но ако имам възможност винаги бих се върнал б БЕЛЛА ИТАЛИЯ.

Нов П.С. Тези който ще ме упрекнат за правописни грешки, словоред, небивалици и т.н. знайте, че ме боли к**о за да се занимавам с вашите комплекси. Живота е кратък.

Re: Как намерих работа в Германия, докато бях в България (или как се получиха нещата при мен)

МнениеПубликувано на: 31 Май 2015, 21:45:56
от Rashkov1
Ежко железен си , няма как да не ти отговори човек. Първо искам да ти благодаря за извънредно цветистото описание на ситуацията при теб и после искам да те попитам кой е другия форум дето все споменаваш че чак ме заинтригува.

Re: Как намерих работа в Германия, докато бях в България (или как се получиха нещата при мен)

МнениеПубликувано на: 31 Май 2015, 22:55:13
от brumbar
Rashkov1 написа: искам да те попитам кой е другия форум дето все споменаваш че чак ме заинтригува.


ejko написа: В сайта бгхелп.co.uk

Аз предполагам, честава дума за http://www.******.co.uk/forums/forum.php

Re: Опит с работа в разни страни от Европата

МнениеПубликувано на: 31 Май 2015, 23:50:44
от naselo
Без да съм работил в немскоговоряща страна, мнението ми е да се бяга надалече от такива. Там куцо и сакато от България и света се е довлачило през послените години. Може би Швейцария ми хареса, но както казах - не съм работил за да знам.
Електротехниците са търсена стока очевидно. Особено тези с университетско образование.
В името на прецизността трябва да добавя, че и френскоговорящите страни не се спогаждам, но по друга причина - езика и особеностите на френската горделивост, национализъм, пренебрежителност или каквото и да е.
Италия... това е страната мечта за мен. Днес обсъждахме Генуа и Неапол с една приятелка, мисля да отида натам. Не било много лесно да се работи, дори за електротехници и техници като цяло. Но пък там може да се живее. Животът там бил многоцветен, нещо, което ми липсва в по-голямата част от "цивилизования" свят. Например ми разказаха как местните в Неапол разменили табелите за забележителностите пшо такъва начин, че стадото американски туристи от круизния кораб да отиде в махалата вместо в музея и ресторанта с плюскачката. Целта била да отвлекат няколко парчета с цел откуп, аз подозирам и малко джебчийство покрай другото. Не е ли изкуство това да твориш такива изпипани престъпления? Как да не се преместя там!

Re: Опит с работа в разни страни от Европата

МнениеПубликувано на: 1 Юни 2015, 01:10:03
от ejko
Здрасти бате Рашо,
подвизавам се в бгхелп.ко.ук (като го напиша на латиница не излиза) като: geleto
Ако ти е мъчно за мен, можеш да видиш глупостите който съм писал там. Спирам и там, брат, много нахакани сме това прабългарите, няма смисъл. Иначе се радвам, че си тук и продължаваш да пишеш.
ако с нещо съм те засегнал миналата година, моля извини ме.
Поздрави от вечно дъждовен Манчестър.

Re: Опит с работа в разни страни от Европата

МнениеПубликувано на: 1 Юни 2015, 09:39:45
от max
На мен пък в Италия не ми харесва. Италианците са истерици и повърхностни. Там е хаос, а и комерсиалността е по-голяма, всичко е по-скъпо, отколкото в Германия, пък няма работа, а ако има тя е ниско платена. Има мафия. Единствено в Южен Тирол в Италия е готино, там е немски порядък, спокойствие и чистота.
В Каталуния в Испания ми харесва обаче, каталунците ги наричат германците на Испания, защото са точни, дисциплинирани и работливи и пазят ред и чистота. Абе всичко позитивно тръгва от германците. Древните диваци-римляни са казали като срещнали германите "този народ е най-култивираният от всички, които сме виждали". :mrgreen: =D>

Re: Опит с работа в разни страни от Европата

МнениеПубликувано на: 1 Юни 2015, 11:20:30
от seli
max, да се разберем така:
Вие изпратете няколко бригади немски пътни строители, да оправят поне възловите участици в столицата ни, че това не се трае вече, а ние дузина композитори и хореографисти - да не се излагате на следващата евровизия. Разбрано!?

Re: Опит с работа в разни страни от Европата

МнениеПубликувано на: 6 Юни 2015, 23:15:35
от ejko
Темата не съм я създал аз а администратора. Както и той е сложил това заглавие.Преместил ми е мнението.
Ма гуеам, отворен си щом определяш дали да се пускат теми, определяш заглавия и т.н.
Като житкаш по главната в неделя с "Хадидас" ли си ?
Или седиш дома и гуеаш да миткаш високо съдържателно-иформативни мнения.

П.С. Ако има интересуващи се мога да ви кажа как да се установите, жевеете и работите в Oakland (не Шикаго) където бях 2007, работих законно един ден (за да се разпиша) и се върнах в БЕЛЛА ИТАЛИЯ. Всичко това НЕ благодарение на българи.
Търся съмишленик за покоряване на нови далечни и екзотични дестинации.

Re: Опит с работа в разни страни от Европата

МнениеПубликувано на: 6 Юни 2015, 23:41:29
от ejko
Например ми разказаха как местните в Неапол разменили табелите за забележителностите пшо такъва начин, че стадото американски туристи от круизния кораб да отиде в махалата вместо в музея и ресторанта с плюскачката. Целта била да отвлекат няколко парчета с цел откуп, аз подозирам и малко джебчийство покрай другото. Не е ли изкуство това да твориш такива изпипани престъпления?
насело, гледай "Стриша ла Нотиция" или "Ле Иене" можеш да научиш невероятни измами.
Дълго време показваха един, защото правно не могат да го обвинят в измама. Беше направил перфектен догово с който раздаваше нови Смарт за 2500€ ,само срещу това две години да карат колата с рекламни надписи на дадена фирма. За "съжаление" в договора има клауза, че че след като ти е прибрал кинтите, ти ще си получиш колата ВЕДНАГА след като той скллючи договор (примерно) с КокаКола. Некогаш :)
За мен са ненадминати в тази област.