• Advertisement

Опасно ли е да се сваля от Интернет в Германия?

Изгодни тарифи и много съвети

Re: Опасно ли е да се сваля от Интернет в Германия?

Мнениеот rikiking » 2 Декември 2017, 17:48:16

mmm14 написа:Дали наистина Гугъл Хром прави рапорт към властите, както беше написано във съобщението или това беше само предупреждение. Освен това, докато си гледах от телефона клип в ютюб пак получих потвърждение, че клипът нарушава авторски права и ще бъде събощено на властите. И се схванах.

Отпусни се , не се схващай, разпускай и иди на баня да се напариш на някой топъл брунен или минерално квеле, помага за сваляне на нервното напрежение при получаване на идиотски фалшиви нотификации...

Клипът дето си го гледал , не е било по ютуб ами май по някой български сайт за споделяне на видео и музика. Тези сайтове се издържат предимно от реклами,които се появяват като кликнеш и са от рода на "Майкрософт ще ви блокира компютъра, защото е заразен със зловреден софтуер и има импулсен телефон да се обадиш за да ти го разблокират" или че "Полицията иска да платиш 50 Евро глоба по Уестърн Юнион " и прочие и прочие....

Ютуб не би имал никакъв интерес да ти отправя подобни заплахи за нарушаване на авторски права, при положение че те разпространяват това съдържание ...Те просто няма да те пуснат да го гледаш от съответната територия и ще ти блокират този материал.Тогава вече може да излезе текст, че от съответната държава където се намираш не можеш да го гледаш това видео, поради нарушаване на авторските права. Но това не те заплашва лично по никакъв начин. Аз като бях в Южен Судан примерно , много неща не можех да гледам и излизаше този текст понеже държавата е под международни санкции.
От съседните държави пък можех да гледам всичко , дори и това дето е блокирано в Европа.... :mrgreen:

Ако пък са ти тикнали вирусче триене на акаунти не помага. Най-добре фабричен рестарт на апаратчето и пак не е сигурно.
Последна промяна rikiking на 2 Декември 2017, 17:58:40, променена общо 1 път
We can't help everyone, but everyone can help someone.
Ronald Reagan
Аватар
rikiking
Писач без спирка
Писач без спирка

Снимки: 1
Благодарил: 237 пъти
Благодарено: 425 пъти

Мнениеот mmm14 » 2 Декември 2017, 17:58:08

Не, не, не смея никакво движение да направя тук! Нищо не качвам! И не свалям! Особено пък с торенти! Аааа, не! Появи си се точно в ютюбата това съобщение! След като получих съобщението при свалянето на книгата, за да се успокоя започнах да търся клипове за положителното мислене! И намерих един такъв клип, пуснах го и в момента, в който започна да се зарежда и ми излезна поредното съобщение от гугъл хром, че гледам съдържание с нарушени авторски права. И на мен ми стана странно, че ми излиза такова съобщение, при положение че ютюбата разпространява и дава възможност за разпростарнение на всякакви видеа-и авторски и в нарушение на авторските права. Но съобщението не беше от ютюба, а от гугъл хром! Честно ви казвам, на 52 години съм и когато раждах децата си такъв зор и страх не съм брала! Купих си вино да се напия и да спра да мисля и пак не става!
mmm14
Нов потребител
Нов потребител

Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот rikiking » 2 Декември 2017, 22:32:19

mmm14 написа:Не, не, не смея никакво движение да направя тук! Нищо не качвам! И не свалям! Особено пък с торенти! Аааа, не! Появи си се точно в ютюбата това съобщение! ... ютюбата .....не беше от ютюба, а от гугъл хром! ... когато раждах децата си такъв зор и страх не съм брала! Купих си вино да се напия и да спра да мисля и пак не става!

Айде сега, ютубата си е ютуба, ти явно си имаш вече едно тубЕ пълно с друго ... кажи сега поне, виното trocken ли е или kabinett restsüß все пак ? ;-)
Ronald Reagan
Аватар
rikiking
Писач без спирка
Писач без спирка

Мнениеот mmm14 » 2 Декември 2017, 23:12:18

Еееееее, трокен е естествено! Изгълтах вече половината, но от главата ми натрапчивата мисъл за грешката ми не минава! Май трябва да го изцуцукам цялото! Нищо не мога да направя! Оставям се в ръцете на Господ!
mmm14
Нов потребител
Нов потребител

Мнениеот rikiking » 2 Декември 2017, 23:17:14

mmm14 написа:Еееееее, трокен е естествено! Изгълтах вече половината, но от главата ми натрапчивата мисъл за грешката ми не минава! Май трябва да го изцуцукам цялото! Нищо не мога да направя! Оставям се в ръцете на Господ!

Мене лично винаги си ме кефил. :mrgreen: Но се издаде и тия ловците на духове скоро пак ще са по петите ти ... ;-)
Ronald Reagan
Аватар
rikiking
Писач без спирка
Писач без спирка

Мнениеот mmm14 » 2 Декември 2017, 23:40:40

:flower: :rr: :flower:
mmm14
Нов потребител
Нов потребител

Мнениеот mmm14 » 3 Декември 2017, 13:11:55

rikiking написа:
mmm14 написа:Еееееее, трокен е естествено! Изгълтах вече половината, но от главата ми натрапчивата мисъл за грешката ми не минава! Май трябва да го изцуцукам цялото! Нищо не мога да направя! Оставям се в ръцете на Господ!

Мене лично винаги си ме кефил. :mrgreen: Но се издаде и тия ловците на духове скоро пак ще са по петите ти ... ;-)

Между впрочем разбрах какво означава ловци на духове...Нееее....нямам друг профил, тови ми е единственият профил и не съм той, а тя и работя в Германия от три години...Забравих вчера да каза, че до двете съобщения, които получих по телефона си...едното е със име reportid.txt-при свалянето на книгата, а другото с име uuid.txt-при гледането на видеокип в ютюб. Вътре в тези файлове всичко беше само цифри и букви...Така или иначе ги изтрих. Послушах те обаче и рестартирах устройството ми с първоначалните фабрични настройки...устройството ми започна на български да си прави разните му там инсталации и всичко ми е на български, така че предполагам, че съобщенията от Гугъл Хром бяха на български...пак казвам, че нямам ясен спомен от този момент...дали наистина ще рапортуват на интернет оператора или не и на кой по точно оператор, защото аз съм с български номер, но съм в Германия и използвам уай фай на къщата, в която живея, а той е на Телекома...не знам и никой не може да ми каже...
mmm14
Нов потребител
Нов потребител

Мнениеот velingd » 1 Февруари 2020, 23:46:24

Получих към 1000 евро глоба за свален филм. От някаква адвокатска кантора в Мюнхен. Какво да правя?
velingd
Нов потребител
Нов потребител

Мнениеот Stojan » 5 Февруари 2020, 10:32:19

Намираш си адвокат - Fachanwalt für Medienrecht и му предаваш кореспонденцията. Не е нужно адвокатът да е от твоето населено място. Междувременно на кантората в Мюнхен - нито пишеш, нито ѝ се обаждаш по телефона. Те не искат извинение от тебе и обещание, че "повече няма", ами пари. Затова само с адвокат. Той знае какво да им пише.
Stojan
Роден писач
Роден писач

Благодарил: 110 пъти
Благодарено: 266 пъти

Мнениеот Stojan » 5 Февруари 2020, 10:51:40

Допълнение: Четете писаното досега.
Stojan
Роден писач
Роден писач

Благодарил: 110 пъти
Благодарено: 266 пъти

Предишна

Назад към Тел. разговори/Интернет/Онлайн Телевизия/Радио