• Advertisement

Музика, филми за сваляне

Изгодни тарифи и много съвети

Музика, филми за сваляне

Мнениеот Mr.Bombastic » 8 Юни 2004, 19:25:10

Поради проявения интерес от някои форумци, позволявам си да отворя тази тема за да споделя за една сравнително нова "далавера". Става въпрос за download хъбовете, които могат да се ползват чрез клиент програмата DirectConnect ( http://dcplusplus.sourceforge.net ).
Каква точно е далаверата: Да си точиш (и споделяш с всички останали) всякакво българско съдържание в електронна форма - музика, филми, речници, програми, приказки и т.н. Отделно има и всичко останало пиратско, що е сътворено от Майкрософт, Симантек и сие...
Как става номера: Отиваш на http://dcplusplus.sourceforge.net , точиш си програмката (и по желание българския превод на всички менюта!), инсталираш (за 2-3 мин.) и стартираш. След елементарните настройки на име и споделени директории, се логваш към някой от стотиците хъбове в Интернет пространството.
Къде са хъбовете? Българските хъбове са няколко (най-голям и съответно полезен, според мен, е първият но алтернативите по принцип не вредят):
bghub.eu.org
bghub.no-ip.org
nasio.dynip.com
sasho.dynip.com
За сваляне на чужда музика и софтуер, най-големият хъб обикновено е най-полезен, един от които е czpro.no-ip.com:4111 (около 5500 човека обикновено), но има още хиляди други... Можете да търсите хъбове на http://www.hublist.org .
Ами авторските права: За разлика от КаЗаа (центарлизирана комерсиална програма), DirectConnect е клиент, който може да се логне към стотици хъбове (сайтове) и всеки хъб поотделно свързва хората, които са се логнали към него един с друг (peer-to-peer). Не че е невъзможно, но шансовете някой да тръгне да прави проблем от това, че си точил с DirectConnect според мен са минимални (поне засега). На всичко отгоре, хъбовете са частни сървъри (или поне частни сайтове) и много често при влизане се изписват някои смехотворни предупреждения, че достъпът на служители на RIAA, ФБР и всякакви тем подобни е забранен. А и аврорските права се търсят за западни филми и музика (каквато също има в изобилие в хъбовете) докато тук говорех предимно за неоценимото удобство да си наточиш всичко българско и родно...
И след толкова хубави работи, май е редно да спомена и май основното неудобство: хората, които имат хубави и нови филми често нямат слот и трябва да си оставите компютъра включен докато ви дойде ред да точите (обикновено часове...) За повечето хора, които знам с DSL или кабел, това не е голям проблем, но за някои е. Но като влезете ще се ориентирате, българските менюта може би помагат, а може и да питате наоколо - всеки хъб си има чат, а може да пращате и лични съобщения до всеки) За музиката почти няма проблем - вече явно достатъчно българи имат по значително количество хубава българска музика, така че почти винаги може да се намери свободен слот да свалиш каквото търсиш...
Айде весело прекарване на уикенда!!!

Още информация:
От няколко обменени лични бележки разбрах за някои проблеми, които са срещнали потребители, ползващи DC++ за пръв път. Тук ще се опитам да изясня някои от по-общите въпроси:
Как се свалят файлове?
1. Можеш да кликнеш с десния бутон върху всеки потребител в хъба и да му дръпнеш списъка с файлове. Той излиза в нов под-прозорец (във формат като Windows Explorer) и можеш да си го гледаш и да избереш файлове за сваляне. Когато избереш даден файл за сваляне, той отива в опашката за дърпания.
2. Файловете се свалят само ако потребителят има в момента свободен слот. Често тези, които имат интересни филми и бързи връзки, нямат свободни слотове, защото който се закачи тегли един филм няколко часа... Именно затова може да чакате доста докато се сдобиете с желания филм.
3. Хитро е ако искате файл(ове), който е от потребител без свободен слот, да си отвориш сам опашката за сваляния (горе иконката с часовника), да отидеш на файла и пак с десния бутон да дадете "Търси алтернативи" (говоря с българските термини, но ще ме разберете ако все още сте с английките менюта...). При това сървърът на хъба започва да търси алтернативни доставчици на точно този файл, показва всички намерени (даже някои със сходни имена), а тези които съвпадат по име и брой байтове, директно ги включва към опашката за изчакване или започва сваляне, ако види потребител със свободен слот. Всъщност тази операция понякога сървърът си я прави автоматично, но от време на време, така че най-добре (и бързо) е ако си я правите сами за по-големите и важни файлове.
4. Когато грабнете слот, той е ваш докато свалите файла или директорията, за която ти е бил даден. Затова е по-хитро да сваляш цели директории вместо файлове един по един.
5. Взет слот не се губи (обикновено) дори когато отсрещния потребител (чийто е) се разкачи от хъба, стига да си остави програмата DC++ включена (естествено, "желателно" е да е вързан и в Интернет ). Това става не рядко и свалянето продължава, тъй като връзката е практически между двете програми DC++ (двата компютъра) и сървърът (хъбът) служи само да я започне.
6. Другият вариант за сваляне (освен да сваляш списъците с файлове на отделни хора) е чрез търсене (лупата). Обикновено при въвеждането на общи неща (примерно, veselin marinov) излизат много файлове и ти си избираш. Търсенето може нормално да отнеме до 3-4 минути, но често свършва за секунди.
7. Възстановяване на сваляне: Можете спокойно да си спрете компютъра или програмата DC++, при което свалянето спира. При следващото включване в хъба, сървърът се опитва да потърси пак свободен слот (предния е отдавна загубен) и ако намери (от списъка потребители с желания файл в опашката за сваляния), започва да допълва файла докъдето сте го смъкнали предния път. Нормално е един филм да се сваля на няколко пъти (понякога при бавни връзки може и седмица, но за доста хора това не е проблем). Докъде е стигнал даден файл можете да видите от размера му в папката с незавършени трансфери.

Когато дава безкрайно "connecting to..." и "timed out" до някой потребител има две основни причини: или вие сте пасивен потребител и се опитвате да се свържете с друг пасивен или някой от двамата е с изключително бавна връзка.
Ако сте зад т.нар. firewall - "защитна стена", която виртуално пази компютъра (мрежата) от лош външен достъп, то можеш да се свързваш само като пасивен потребител. По принцип тези стени не са лошо нещо (даже обратно), но налагат и някои ограничения на достъпа отвън (за което са и предвидени), които понякога не ни се нравят.
Иначе, по принцип, е по-добре да си активен потребител в хъба, защото пасивните не могат да точат от други пасивни, а активните могат от всички. Виж иконките на потребителите - тези с тухлена стена са пасивните.
И отново опит за разяснение как работи DC++ - принципът пак е peer-to-peer, само че вместо централния сървър на КаЗаа, нас ни свързват хиляди малки сървърчета-хъбчета, които естествено са по-трудни (не и невъзможни) за следене. Освен това, предимството на отворения код и ентусиазмът срещу комерсиализма е че програмата е значително опростена и лишена от глупости.

Весело прекарване с хубавите български филми и музика!

П.П. И моля спестете си забележки от рода "голяма работа, ти ли откри DirectConnect" - нямам никакви подобни претенции, нито пък имам собствен хъб. Поиграх си тук да опиша основните неща, защото оставам с впечатлението, че все още има достатъчно сънародници в чужбина, които просто не знаят за това полезно нещо.
:twisted: :lol: 8O :idea:
Аватар
Mr.Bombastic
Администратор
Администратор
 
Мнения: 7123
Снимки: 250
Статии: 31
Регистриран на: 12 Февруари 2004, 01:00:00
Местоположение: Германия
Благодарил: 462 пъти
Благодарено: 309 пъти

Мнениеот citizen » 9 Юни 2004, 04:30:28

Оф, пак даваш грешни информации. Относно българските хъбове се почва с bghub.eu.org, bulgarian.no-ip.com i bghub.ilko.ca, които са най-важните за български матеряли (i dc.data.bg, но той е в България и от потребителите в България може да се откажете да точите, защото имат повече от отвратителна връзка) а другите български хъбове са по-нови или не се внасят нови български матеряли. Друг път ще си допиша, че сега лягам да спа. :)

P.S. sasho.dynip.com и nasio.dynip.com са неработещи в момента и не се знае дали ще работят. Тези три хъба, които споменах са сериозни и дори да пропадне някои, няма да е задълго, освен ако притежателят не е заминал на почивка и няма кои да го оправи, както се случва с bghub.eu.org, обаче за това пък този хъб е най-важният от всички съществуващи! така че може да се наложи да почакате понякога :roll:
Аватар
citizen
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 448
Регистриран на: 1 Април 2004, 00:00:00
Местоположение: Düsseldorf
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот Гост » 16 Юни 2004, 18:47:31

Още ще допълня, че не е хубаво да "disconnect"-вате потребителите, които са се вързали с вас, защото ще си създадете лоша репутация, а може и да ви изгонят от хъба и да не влезете повече в него. Достатъчено е едно "kick"-ване (тоест временно изгонване) за да изгубите слотовете за които сте чакали дълго. В хъбовете обикновено е нежелано да се обижда в главният чат, да се предоставя порнография, да се ползват модифицирани direct connect програми, с които можете да ограничавате скоростта (с която качвате към други потребители) или да увеличавате изкуствено големината на предоставените матеряли. Проблема от сорта на "ама като дърпат от мен и не мога да свалям или пък е супер бавно" или "дабе, откъде да ти ги изкопам тея 60 гигабайта шеър" (за да може да влезне в някои хъб) се решават по следният начин: няма да влизате в хъба, ако ви искат много матеряли (има достатъчно хъбове, където искат по-малко шеър и има много потребители и много и всякакви матеряли; тези с големият шеър са обикновено шведските хъбове, но в Швеция интернета е най-бърз от цяла Европа и потребителите предоставят много матеряли и са си в правото да не пускат "смукачи" и "пиявици" като вдигат предпоставките), ако влезете в хъба с измамни методи най-вероятно ще ви хванат на първата минута, понеже има скриптове, с които се засича всяка измама и рискувате да не влезете в хъба повече, дори и да имате достатъчно матеряли. Ако имате проблем със свалянето, когато от вас дърпат, това се дължи на това, че windows-а ви не е конфигуриран и не администрира правилно връзката. Едно решение е да се ползва модифициран клиент като се ограничи скоростта на качване с 1-2 Килобайта под максималната (тоест, ако имате 128 килоБИТА скорост на качване, стандартен телеком dsl, делите на 8, понеже 1 байт = 8 бита, и от полученото вадите 2 байта примерно: (128/8 )-2=14 тоест трябва да ограничите максималното качване на 14 КилбАЙта в програмата, че изходчщият трафик да не ограничава входящият). Това се дължи на факта, че когато сваляте от някакъв източник се използва минимално количество изходен трафик (обратно към източника, тоест upload), който се използва за синхронизация и т.н. Когато този трафик го няма или е взет от друг или пък се администрира лошо скоростта на сваляне спада критично, а ако целият качващ канал е зает няма никакъв входен трафик :/ Когато използвате такъв клиент обаче веднага могат да ви хванат и да ви изхвърлят от хъба, така че е лошо решение. Вместо това можете да активирате опцията "Use small send buffer (enable if uploads slow downloads a lot)", която много хора сигурно не са забелязали или и ако това не оправя скоростта трябва да настроите windows-а си и по точно MTU-то и RWIN-а, упътване има на този линк http://www.dslreports.com/faq/6266
Гост
 

Мнениеот Abrokwa » 18 Юни 2004, 03:12:50

От дълго време търся БГ-музика в Интернет. Но засега всичките ми опити да сваля нещо се оказваха безуспешни поради Firewall-а, през който минава Интернет-връзката ми.

Един приятел вчера ми каза следния адрес: http://www.bulgarvoice.com/ . Днес му хвърлих едно око и останах много доволен от видяното. :D :lol: Там има голямо количество музикални видео клипове и mp3-ки. Нужна е регистрация, но тя трае само минута-две и изисква единствено валиден e-mail.
Специално при клиповете се касае в основни линии за поп-фолк изпълнения. Те се са с прилично качество и се дарпат с горе-долу нормална скорост - при тях човек няма проблеми. Затрудненията идват при mp3-ките, които нещо не "желаеха" да бъдат свалени. :evil: Малко странно, но те са с RealPlayer-формат. 8O

Еми, освен да ви пожелая приятно слушане и гледане.............. :D
Abrokwa
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 16 Юни 2004, 00:00:00
Местоположение: Stuttgart, BW
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот honey_ » 21 Октомври 2004, 15:07:08

da otodavna si svaliam s neia. :P
Аватар
honey_
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 14
Регистриран на: 21 Октомври 2004, 00:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Subs za Vreme Razdelno (1988) Chast II na angijski ?

Мнениеот Pizho » 3 Януари 2005, 21:52:35

Zdraveite,

dali ima niqkoj s dobar anglijski, koito bi opital da prevede Vreme Razdelno (1988) Chast II na angijski ?
Veche ima prevod na nemski, i balgarski subs za nego.

Za Chast I pyk veche ima subs na bg, nemski i anglijski.

Pozdravi, :?:
Pizho
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 173
Регистриран на: 3 Януари 2005, 01:00:00
Местоположение: Ostwestfalen-Lippe
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 3 пъти

Мнениеот Lee » 3 Януари 2005, 22:15:18

Pizho,

наистина ли смяташ, че преводачът на книга като "Време разделно" на английски или който и да било друг език може да се намери чрез въпрос в този форум? Преводът на художествена творба е доста по-сериозна работа. Аз лично се съмнявам, че романът на Антон Дончев не е преведен на английски, но ме мързи да търся, а и ти сигурно си проверил.
Аватар
Lee
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 241
Регистриран на: 1 Септември 2004, 00:00:00
Местоположение: NRW
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 9 пъти

Мнениеот I_Vsichki_Goli » 4 Януари 2005, 09:23:28

Lee,

Мисля, че става въпрос за превод на филма "Време разделно". А на какви преводи на филми съм попадал... направо да си оскубе косите човек...
I_Vsichki_Goli
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1070
Регистриран на: 14 Юни 2004, 00:00:00
Местоположение: ...
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 6 пъти

Мнениеот Lee » 4 Януари 2005, 09:29:48

Прав си, I_Vsichki_Goli, заблудил съм се очевидно. Но това, че преводът не е лъжица за всяка уста, важи с пълна сила и за филмите.
Аватар
Lee
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 241
Регистриран на: 1 Септември 2004, 00:00:00
Местоположение: NRW
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 9 пъти

Мнениеот Liska » 4 Януари 2005, 11:38:39

А просто "добър английски" не стига и за аматьорски превод...освен ако целта не е да предизвика смях у зрителите;)
Аватар
Liska
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 511
Регистриран на: 3 Декември 2004, 01:00:00
Местоположение: Hamburg
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 2 пъти

Мнениеот I_Vsichki_Goli » 4 Януари 2005, 18:48:40

Често добрия английски е достатъчен за сносен превод. Но поне е желателно преводача, да гледа филма, преди, след или по време на превода (моля моля моля) и да не превежда всяка фраза буквално.

Все пак съм попадал и на такива бисери, че съм се попикавал. Може да не са били верни като превод, но поне бяха жестоки лафове
I_Vsichki_Goli
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1070
Регистриран на: 14 Юни 2004, 00:00:00
Местоположение: ...
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 6 пъти

Мнениеот Lee » 4 Януари 2005, 19:19:10

I_Vsichki_Goli,

ако приемем, че преводът е изкуство - а аз съм убеден, че е изкуство, сродно с това на писателя, - добрият английски (немски, френски, патагонски...) няма да е достатъчен за сносен превод, пък било то на филми или на вестникарски статии. Впрочем, случаите, на които сам си се натъквал, го доказват.
Аватар
Lee
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 241
Регистриран на: 1 Септември 2004, 00:00:00
Местоположение: NRW
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 9 пъти

Мнениеот Mr.Bombastic » 2 Май 2005, 16:28:06

Мнението е от потребител на име Cyper


За всички фенове на Dc - Айде да ви светна и аз

--------------------------------------------------------------------------------

Прдполагам много от вас теглят от Direct Connect мрежата и клиента, който ползват е DC++. Да клиента е хубав, но тъй като това е софтуер

с отворен код напоследък излизат все повече негови модификации:
DC Pro
mcDC
DC Stealth
Black Claws DC++ 0.261b
Alyandon's DC++ .20
PDC++
CZDC++ 0.261
Koala DC 0.04
oDC++ 5.21
Who's DC++
DC++

Преди около 2 седмици попаднах на един клиент, който е малко известен и почти никой не го ползва още си мисля. Става въпрос за

StrongDC

Разликата му с DC++ е просто огромна и е свързана основно с потенциала му да тегли бързо. Представете си download ускорителя FlashGet,

но за DC мрежите.
Но ето и за какво става въпрос:
Самия клиетн е просто една модификация на DC++, но по-богати опции.
Основното нещо, което го прави фаворит е:

цитат:
Възможността да теглите даден файл на части, което осигурява винаги максимална скорост, ако файла е известен и много хора го имат.
Пример:
Трябва да сте шернали примерно минимум 20ГБ и нагоре
Пускате програмата
Горе от иконките отивате на първата (публичните хъбове) и там ви се листват всички онлайн хъбове, като ги групира по брой на

потребители.
Конектвате се към първите 15, което ви дава един брой от около 50-100 хиляди души онлайн.

Искате да изтеглите филма The Aviator (както аз правя в момента), отивате на лупичката да търсите и написвате:
Aviator
Задавате да търси файлове по-големи от 500МБ
Задавате да търси видео файлове
Намира The.Aviator.CD1.avi и отдясно показва, че в момента го имат около 800 човека с свободен слот.
Давате му да се тегли и програмата се конектва към първите 10 човека и оставя по-надолу другите, които един вид стоят на опашка. Ако

някой от тези 10 човека, от които теглите филма се махне или вие го разкарате (с командата Remove User From Queue), защото му е слаб

upload-а директно се закачате към следващия на опашката. 10 човека по 12КБ/с = 120КБ/с (напълно достатъчно за 1Мбит/с ADSL Broadband)

Аз като захапя така и единия диск на филма го дръпвам за около 1 час и 40 минути.

Друга хубава екстра на програмата, е че като почнете да теглите някой филм (*.avi) той се запазва на харда в временно разширение. Към

програмата има модул (друга програма), с който като дръпнете примерно 10-15МБ от филма можете да го пуснете и да видите какво е

качеството и ако не ви хареса да спрете тегленето.

Така, че тези от вас, които се чудят как и от къде да теглят филми тази програма ще им се стори много полезна.
Максималната скорост за теглене е винаги на макс и всичко се сваля бързо, но все пак всичко зависи от скоростта на вашия нет.
Аватар
Mr.Bombastic
Администратор
Администратор
 
Мнения: 7123
Снимки: 250
Статии: 31
Регистриран на: 12 Февруари 2004, 01:00:00
Местоположение: Германия
Благодарил: 462 пъти
Благодарено: 309 пъти

Мнениеот citizen » 3 Май 2005, 00:11:29

тоя потребител да не би да влиза с прякор Христофор Колумб? тва го могат отдавна и други клиенти, само че да просветля, че с тея клиенти стават мизерии, щото са с повече бъгове и от стандартния dc++, освен това програма за преглеждане на неготови файлове има от времето на kazaa - avipreview. така че по скоро него ще го светне полицията заедно с компютъра му, на който ще му светят маслото, отколкото той старите пушки:)
Аватар
citizen
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 448
Регистриран на: 1 Април 2004, 00:00:00
Местоположение: Düsseldorf
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти


Назад към Тел. разговори/Интернет/Онлайн Телевизия/Радио

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

  • Advertisement