Радост написа:Не тегля нищо ,абсолютно нищо! Скоро си смъкнах няколко книги от бг сайт и това е.
От една приятелка знам,че нея скоро глобили с 800евро за това,че си е смъквала филми. Изобщо не ми се рискува .
mmm14 написа:много гледах и проучвах относно свалянето в Германия. Гледах сума ти видеоклипове по интеренет. Попаднах на един видеоклип направен от руснак, в който руснакът обясняваше следното: получил бил глоба, затова, че синът му свалил някаква музика. Получил писмо след време за глоба и заплахи, че ако не плати ще то съдят. Казал си човекът-ми съдете ме! След време получил отново съобщение със заплахи. Пак нищо не предприема и хвърля всичко в коша. И така още много заплахи, нищо не се случва, докато най-накрая поучава писмо, че срещу него делото е прекратено...
Stojan написа:Уважаеми ммм14, като даваш юридическа консултация, гледай поне да е верна.
1. Адвокатските кантори, които изпращат исковете, не искат парите за себе си, а представят интересите на фирмите - примерно SONY Entertainment, TOBIS FILM и пр.
2. Исковете идват винаги с решение на съда за проследяване на IP-то на потребителя и съдебно решение провайдерът да съобщи личните данни на потребителя. Тези решения са главно от ландгерихтите (втора инстанция). Останалото за тероризма са измислици.
3. Незаконно следене в Интернет в случая няма - виж точка 2.
4. Добър адвокат. Не ти тярбва добър адвокат, а добър медиен адвокат. Там хонорарите са от 200 - 300 евро за едно писмо плюс 19% ДДС. Две писма колко правят? А три?
5. Глобата не я налага съдия; един прост Mahnbescheid е. Пък вече ако не платиш, се стига до съд.
6. Че сте идиоти от източна Европа не мога да го потвърдя, защото и аз съм от там. Но те първо гледат че някой (сваля)/дава за качване, после търсят IP-то му и чак тогава разбират, от къде е идиотът. А не отзад напред.
И похвалното: Все пак си успял да дадеш умен съвет: Да не се прави нищо. (От там нататък е въпрос на здрави нерви.)
mmm14 написа:Аз не знам къде е истината. Само споделям информацията, намерена от мен в интернет. А тя, информацията е колкото искаш. Тъпо ми стана, че получих предупреждение по телефона, за една свалена от мен по погрешка книга от читанка.инфо. И сега не знам. И се чудя и се мая какво да правя. Дали наистина Гугъл Хром прави рапорт към властите, както беше написано във съобщението или това беше само предупреждение. Освен това, докато си гледах от телефона клип в ютюб пак получих потвърждение, че клипът нарушава авторски права и ще бъде събощено на властите. И се схванах.
mmm14 написа:Ами честно казано не мога ясно да си спомня, защото се паникьосах и веднага всичко изтрих. Защо? Какво значение има? Щях да получа сърдечен удар и дори и самото съобщение не го изчетох до края..
Назад към Тел. разговори/Интернет/Онлайн Телевизия/Радио
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта