Страница 1 от 2

Re: VPN доставчици

МнениеПубликувано на: 21 Март 2019, 08:24:43
от onufriy
Отговорът на въпроса ти е по-скоро политически, отколкото технически зависим. Какво се случва: изграждат тунел до прокси извън Германия. Това, което със сигурност ти дават, е достъп до съдържание, блокирано в Германия (Geo-Sperre). Сега, кой какво вижда от твоя трафик, е въпрос на допълнително инсталиран софтуер, но това не ти е проблемът. Доколкото разбирам въпроса ти, важни за теб са две точки:
1. Доколко е видим твоят собствен адрес: при разпадане на тунела, при изграждане на нов и пр.
2. Доколко доставчикът позволява торенти
3. Кооперира ли доставчикът с немските власти, демек:
3.1. Пази ли данни
3.2. По-важно, доставя ли данни при поискване от полицията.

Сори, аз те затрупах с повече въпроси, отколкото ти имаше в началото, но наистина няма еднозначен отговор за ползването на торенти.

Това, което със сигурност трайбва да имаш предвид: торентът записва локално на твоя компютър. Ако веднъж е стартиран извън твоята мрежа, с изключен/разпаднал VPN и имаш чуждо съдържание, торентът тръгва да споделя. Тогава си в ролята на шарана в в езерото, готов да бъде закачен.

Re: VPN доставчици

МнениеПубликувано на: 21 Март 2019, 17:04:04
от onufriy
ivo75 написа:
Доколкото мога те следвам:

1. Опасността е при разпад на връзката с тунела
2. ''Забравени'' торенти, след спиране или липса на тунел

Това, което не можах да открия е, нужно ли е да задавам екстра в торент програмата прокси или други данни, или предоставения от доставчика софтуер поема ''грижата'' да ''маскира'' IP-то ми? Всичко, което буквално влиза и излиза, като поток данни, ще минава през тунела?

Правилно. Генрално един VPN клиент пренасочва целия ти трафик. Да пренасочиш само трафика на определени програми, в случая торенти, принципно би трябвало да е възможно. Само че аз там не мога да ти помогна, никога не съм ползвал торенти.

Last but not least: имай едно наум, че провайдерът на проксито може да следи твоя трафик. Ако ползваш компутаро само, за да сваляш филми, иди дойди, ма интернет банкинг, фейсбук, заедно, сума ти места, където оставяш лични данни, мнения, заедно включително. Освен това прéдстави си, че Контрито верно ти дойде на гости, не моеш се откáчиш от водещите психиатрични институти да те гонят да прайте опити заедно...

Re: VPN доставчици

МнениеПубликувано на: 21 Март 2019, 19:09:41
от onufriy
ivo75 написа:Благодарско, само един последен въпрос, колко е частен достъпът през RemoteDekstop между два компютъра, например моят вкъщи и лаптопа ми в движение?

Не много. Ако искаш да си сигурен, ти трябва VPN между лаптопа и РС-то и тогава ползваш Remote Desktop.

Re: VPN доставчици

МнениеПубликувано на: 21 Март 2019, 21:34:19
от bknf
ivo75 написа:Къде се буташ с твоите 5 евро и полуУбразование неразумни юроде? Бегай да олабиш жилата, и когато всичко е точно и кекса е готов, може да опиташ наново..

Ивчо75, ти хубаво се майтапиш, но какво ще правиш - ако наистина ти дойдат непоканени гости? ;-)

Re: VPN доставчици

МнениеПубликувано на: 21 Март 2019, 21:58:10
от bknf
ivo75 написа:Сигурен бях, че ще изпълзиш да удариш рамо на гаджето. :mrgreen: Като си толкова любопитен, резервирай час и ела да видиш....

Не ставаше дума аз да ти идвам на гости. Хич не се и надявай. ;-)

А съответните "държавни власти".. да контролират - нещо си.-)

Re: VPN доставчици

МнениеПубликувано на: 21 Март 2019, 22:08:08
от bknf
ivo75 написа:Сигурен бях, че ще изпълзиш да удариш рамо на гаджето...

Тебе исках да подкрепя. Че с тия твои емоции.. ;-)

Re: VPN доставчици

МнениеПубликувано на: 21 Март 2019, 22:48:42
от bknf
Успокойте се бе хора, не се заяждайте. Първо почна единия - после другия му се хваща, на фитилите.
Каква "жена" - не виждаш ли, че..

Re: VPN доставчици

МнениеПубликувано на: 21 Март 2019, 23:17:20
от bknf
schachmatter_ написа:май е мъж...

Съмнително, защото:
1) Не виждаш ли, че във всеки отговор е написал/а по 1-2-3 обиди и емоционални изказвания
2) Ти виждал ли си "го" лично - или познаваш някой, който да "го" е виждал..

Re: VPN доставчици

МнениеПубликувано на: 21 Март 2019, 23:19:27
от itzo
Баси, тая тема не беше ли за друго? Кат чета Шахматера ..."контузии щи направя..."се ми иде да го питам да не е роднина с Пламен Дамбовеца :mrgreen: :

https://youtu.be/uWTJUOS5UJY

Re: VPN доставчици

МнениеПубликувано на: 21 Март 2019, 23:48:31
от itzo
schachmatter_ написа:
itzo написа:Баси, тая тема не беше ли за друго? Кат чета Шахматера ..."контузии щи направя..."се ми иде да го питам да не е роднина с Пламен Дамбовеца :mrgreen: :

https://youtu.be/uWTJUOS5UJY


ако съм какво?


Ами такова, че да не си губя времето с писане. Невъзможно е да вкараш нещо в главата на кремиковчанин или негованец :mrgreen: Та си ли, али не си?

Re: VPN доставчици

МнениеПубликувано на: 22 Март 2019, 06:57:58
от itzo
itzo написа:
schachmatter_ написа:
itzo написа:Баси, тая тема не беше ли за друго? Кат чета Шахматера ..."контузии щи направя..."се ми иде да го питам да не е роднина с Пламен Дамбовеца :mrgreen: :

https://youtu.be/uWTJUOS5UJY


ако съм какво?


Ами такова, че да не си губя времето с писане. Невъзможно е да вкараш нещо в главата на кремиковчанин или негованец :mrgreen: Та си ли, али не си?


П.С. Понеже с новия акаунт явно се е активирала някаква по-хард шахматерска версия( съдя по приказките "IP-то ти е проследено, тебе шъ тъ бия жена ти шъ я шибам" и т.н) , не е лошо да си отвориш Наказателния Кодекс на Чл.144 Ал.1 и след това на чисто новия топъл-топъл Чл. 144а. И леко да поохладиш страстите. Някои сме тук за забавление, все пак, не за да си изливаме натрупаната ин риъл лайф отрицателна енергия.

Re: VPN доставчици

МнениеПубликувано на: 23 Март 2019, 08:25:56
от itzo
Аз не съм седнал да защитавам него или да променям твоята ценностна система, просто отбелязвам, че онова, което си написал в определени среди се нарича съставомерно деяние, а.к.а. закана за престъпление против личността, за което деяние в НК на Република България е предвиден престой в какамангата до 3 години, ако се не лъжа. А това, че написаното преминава границите на обикновената простащина вече си е лично твоя работа...и (може би) на администратора на този форум.

Re: VPN доставчици

МнениеПубликувано на: 23 Март 2019, 09:21:20
от zlateto
Имало е случаи, в които агресираш и без някой да те е обидил така, че ...

... коя, кога, как (ще) "шибаш" също не го вълнува никой ...

Събери сe малко!

П.С. Само преди няколко месеца беше готов да млатиш бкнф, щото не сте на едно мнение. #-o

Re: VPN доставчици

МнениеПубликувано на: 23 Март 2019, 12:20:47
от andrian99
schachmatter_ написа:Хора не ви е дошло до главата и не може да ме разберете. Аз съм достоен човек и родителите са ми достойни хора. Замислете какви хора сте вие, след като ме съдите и си вадите изводи за мене без да ме познавате и само от написаното. В семейството ми, едно сплотено и задружо семейство имаме дългодишна драма. Майка ми се мъчи от 8 години с раковото си заболяване и да днес, може би през следващите часове ще настъпи за нея края на тези мъки. Днес изписват майка ми интензивно отделение на ВМА! Още веднъж, от ИНТЕНЗИВНО ОТДЕЛЕНИЕ направо в къщи!

Българската действителност направи пропаст между млади и стари, между брат и сестра, в сърцата и умовете на хората.
Аз съм такъв понеже винаги исках, но друго трябваше!Винаги исках друго, а трябваше да се прави друго! От това съм станал, такъв какъвто съм и вие нямате право да ми кажете копче, нямате право да ме съдите!
Да искате да поправите стореното. Това е срам и се питам, за какво вие живеете. Ще ви дойде и на вас до главата. Тогава си спомнете за мене!

Не сте се замислили, не ви е дошло на главата, затова не можете и да ме разберете.
Не ви се сърдя, защото както нашия Баща е казал - прости им Боже, те не знаят какво правят. Бог гледа. Аз съм чист пред своята съвест и само браня здравето си и семейството си.
Помнете
КАКТО СЪДИТЕ, ТАКА И ЩЕ БЪДЕТЕ СЪДЕНИ!
НЕ ИСКАХТЕ КОГАТО МОЖЕХТЕ, ЩЕ ИСКАТЕ КОГАТО НЕ МОЖЕТЕ!
Аз съм човек от плът и кръв и не мога да ви простя всичко, нека чистия и безсмъртния Иисус чрез смъртта му за вас, да ви прости.
Амин!
Да сте живи и здрави!


Aбе идиот, такива неща споделят ли се онлайн във форум, бе глупак !
Направо съм в потрес !

П.С. Не знам дали се сещаш, но и на нас и майките ни и бащите ни ще умрат ! Цинично, но факт ! Даже и ние самите ще умрем ! И ще бъде трагедия за нашите деца! Такива ситуации и случки ни правят по-смирени ! А не като при теб, точно обратното!

Еле пък няма да имам никакво желание да пиша във форуми..

След като споменаваш и Бог, разбери какво е смирение.

Re: VPN доставчици

МнениеПубликувано на: 23 Март 2019, 15:24:15
от bknf
ivo75 написа:Говоря от личен опит, с единствената разлика, че когато трябваше взех правилното решение и благодарение на това при мен края е още отворен

Контузия между другото, на немски (английски и т.н.) са го отбелязали като "посткомоционален синдром". ;-)
https://de.wikipedia.org/wiki/Postkommo ... es_Syndrom