Страница 1 от 1

Wi-Fi Network Muenster ???

МнениеПубликувано на: 21 Септември 2006, 18:41:01
от connect
Здравейте ... има ли безжична мрежа в Германия - то има ама каде :) по специално ме интересува Мюнстер .... в България имаш много алтернативи за прекарване на интернет ... не и в Германия ... доколкото разбрах само ADSL - и друго няма ... прочетох повечето от темите и друго освен интернет по тел. не видях ... понеже не мисля да ползвам интернет мн. редовно ме интересува има ли безжични мрежи и ако ги има как мога да разбера каде ги има и как да се свържа към такава .. купих си лаптоп , и ще си е напълно неизползваем ако не му пусна интернет, а офертите през тел. не ме задоволяват , тъй като месечната такса е доста висока /поне за мен/ имам и един приятел , с който можем да делим но засега искам да разбера за другите възможности 10х :)

Re: Wi-Fi Network Muenster ???

МнениеПубликувано на: 21 Септември 2006, 20:15:03
от velingrad
connect написа:Здравейте ... има ли безжична мрежа в Германия - то има ама каде :)

Има - търси тук например. Или тук.
в България имаш много алтернативи за прекарване на интернет

То затова небето не се вижда от жици.Ама колко от тях са легални?

а офертите през тел. не ме задоволяват , тъй като месечната такса е доста висока /поне за мен/

Е да, ама безжичното няма да ти излезе по-евтино.
Доколкото съм информиран, около университетите има и безплатни (например Дюселдорф).

МнениеПубликувано на: 22 Септември 2006, 10:04:43
от Rince
В Мюнстер наистина има безплатни безжични мрежи на унито, но много зависи от това къде ще живееш за да можеш да се вържеш към някоя такава. Има само на 2-3 места в града и ибхвата им е доста ограничен. За провейдери, които предлагат WLAN не знам(може и да има), но определено ще бъде по-скъпо от обикновен нет по кабел.

Има и един друг вариант, прекарвате си с твоя приятел DSL, купувате си един WLAN Router и ето че вече си имате собствена безжична мрежа вкъщи :wink:

Пак е някакъв вариант щом толкова настояваш нета да е безжичен. 8)

Аз съм точно на този вариант вкъщи, обаче не го препоръчвам, защото не съм доволен от стабилността и скоростта на връзката при WLAN(може и да е в мен проблема), но подобни проблеми имат и други мои познати с WLAN.Затова най-сигурното си е кабела, не е чак такава болка за умиране.

Успех в търсенето!

МнениеПубликувано на: 22 Септември 2006, 11:20:42
от iv4obg
Здравей,
след около две седмици идваме в Мюнстер.Ще живеем в общежитието на Gescherweg II.Дали знаеш как стои там въпроса с Нета.Ако не се лъжа е кабелен но подробности не знам.Ако ме светнеш малко ще придобия по-голяма представа за Мюнстер като се изсипя от....(не знам с какво ще пътуваме още)Ако имаш и други полезни съвети към мен ще съм ти благодарен.
мерси предварително

МнениеПубликувано на: 22 Септември 2006, 11:44:20
от Rince
Там нета е кабелен - DSL. Мисля, че Телеком имаха някакви специални ангеботи за студентите в тези общежития, но цени не мога да ти кажа в момента. Като пристигнеш ще ги видиш, няма как да ги пропуснеш. Но не бързай да се включваш към тях, разгледай преди това офертите на другите провайдери - Versatel, 1&1, Arcor ... може при тях да изскочи нещо по-добро.
Ако ще е само за теб(т.е. няма да си го делите 2ма или 3ма) провери при Versatel. Мисля, че те имаха добри оферти за DSL 1000.
Друго в момента не се сещам. Съвета ми е да не бързаш с пускането на инет, а да провериш преди това всички провайдери и ще намериш този, който те устройва най-много.
Lass dir Zeit!
:) :) :)