Страница 1 от 1

WLAN

МнениеПубликувано на: 9 Октомври 2006, 00:17:28
от csl
Имам проблем с ВЛАН-а.Значи имам вирелес връзка към интернет във вкъщи,обаче не знам как да си сложа парола.Мисля че някои ми се включва напоследък в net-а щото стана много по бавен и вече взе да ме нерви много.Някои ако може да ми помогне да пише на csl@abv.bg
Мерси предварително! :винк:



превел:vel..

МнениеПубликувано на: 9 Октомври 2006, 01:20:44
от first
Най-лесния начин е не чрез парола, а чрез филтриране (по мрежова карта). За целта трябва да си конфигурираш WLAN устройството (рутера) като му включиш "MAC filtering" (на немски MAC filterung).
Преди да я включиш трябва да си добавиш МАС адреса на компютъра си, или компютрите, които могат да използват устройството. Той е нещо като 00-06-6С-... или 00:06:6С... Ще го намериш като стартираш на компа Start/Run, написваш cmd и след това ОК. Ще се появи черен прозорец в който написваш ipconfig /all и след това Enter, и търсиш нещо като (oбърни внимание че търсиш Wireless):
Ethernet adapter Wireless Network Connection:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/Wireless 2915ABG Networ
k Connection
Physical Address. . . . . . . . . : 00-13-CE-2C-FF-74


Това след Physical Address е твоят MAC който трябва да добавиш във филтъра на устройстото.

Успех и пиши какво е станало.

МнениеПубликувано на: 11 Октомври 2006, 03:37:18
от csl
е не става мамка му.от къде да си го пусна този мак филтеринг,щото изощо не мога да намеря настройките на рутара.

МнениеПубликувано на: 11 Октомври 2006, 10:43:14
от bgpower
Ти, за да настройваш Рутера трябва първо да го вържещ директно за компютъра ти, ама не по безжичен път, ами с ЛАН кабел.

Поне така беше при мен. От доставчика ти също могат конкретно да ти помогнат.

Поздрави,

МнениеПубликувано на: 11 Октомври 2006, 11:34:45
от perekli
Каква марка е рутера?

МнениеПубликувано на: 13 Октомври 2006, 17:40:19
от csl
нетгеар ми е рутера

МнениеПубликувано на: 13 Октомври 2006, 18:16:21
от vwpolo
пишеш в браузъра 192.168.0.1 и натискаш
там са ти настройките. евентуално може да има фабрична парола, нея ти я пише в упътването. Само не знам защо си взел Нетгиър. Моя се налага понякога да го рестартирам защото забива.

МнениеПубликувано на: 13 Октомври 2006, 18:29:26
от csl
тои и моя забива по някой пат ама барзо се оправя