Страница 1 от 1

Детектор на лъжата за Skype

МнениеПубликувано на: 9 Януари 2007, 20:29:26
от pim1985
Eто една интересна програма.Струва ми се малко фантазия,ама пробвайте,може да е забавно :)

http://www.download.bg/?cls=news&mtd=single&id=418672

МнениеПубликувано на: 9 Януари 2007, 20:52:26
от Yura
Малко инфо за програмката...може да се дръпне и сайта на skype :wink:

Изобретихме интернет детектор на лъжата

Програмата се ползва като приложение на Skype, показва дали събеседникът е искрен

Детектор на лъжата, който работи по време на гласовата комуникация на потребителите в интернет, разработиха израелски и български учени. Шестима представители на фирмата ВАТМ, която е филиал на израелската KishKish, са автори на новата програма, която всеки може да изтегли и да ползва като приложение към Skype. Единственото изискване е да се ползва най-новата версия на Skype.
Така по време на нормална телефонна комуникация в мрежата потребителите ще знаят дали човекът отсреща им казва истината или ги лъже. От пускането си в мрежата в средата на декември до момента, полиграфът е бил изтеглен общо 378 622 пъти, сочи статистиката в страницата на компанията. В момента същият екип пък работи над създаването на нова програма ­ Love-o-meter, която ще установява нивото на емоционален интерес между потребителите в мрежата.
Детекторът на лъжата работи на принципа на измерването на трептенията, причинени от стрес в гласа, установи проверка на вестника. В реално време, по време на разговора, потребителят ще може да следи дали неговият събеседник го лъже и какво е нивото на стрес в гласа му.
"Изпробвахме програмата с речта на бившия президент Бил Клинтън относно взаимоотношенията му с Моника Люински", казва Зви Маром, председател на компанията, разработила продукта. "Когато казва, че никога не е имал сексуален контакт с Моника Люински, иглата на детектора скача до тавана", казва основателят на високотехнологичната фирма в Израел.
Откакто подписва сделка с интернет телефонния гигант Skype, сървърът на компанията се е развалял пет пъти, след като десетки хиляди потребители са пожелали да изтеглят програмата, която се предлага безплатно на адрес http://www.kishkish.com/downloads.php .
От българския офис на компанията ВАТМ, която е филиал на израелската KishKish, потвърдиха за "Монитор", че са участвали в разработването на програмата. Нейно допълнение пък позволява на потребителя да запише разговора и да го анализира по-късно.

в.Монитор

МнениеПубликувано на: 10 Януари 2007, 00:14:58
от vaso_t
Аз я пробвах тази програма и съм доста отрицателно настроен.
По време на разговорът пуснах и програма, която следеше интернет трафикът ми. При всяко едно отклонение програмата реагираше. Извинявам се ама кашляш и тя показва, че лъжеш. :D
Според мен е много чувствителна на тема интернет връзка, а от там и почва да се бърка. Това ме навежда на мисълта, че ако някой й се върже прекалено много, може и да има последствия. :)
Иначе като идея е супер, да има занимавка за потребителите! :lol:

МнениеПубликувано на: 10 Януари 2007, 00:40:05
от elle
"Развод ми дай и повече не ме търси..."

МнениеПубликувано на: 10 Януари 2007, 13:00:32
от vwpolo
a kak се инсталира тоя адон?