• Advertisement

Покана: Студентско дружество "Хъшове" навършва 10 години!

Покана: Студентско дружество "Хъшове" навършва 10 години!

Мнениеот Nevena_Dragostinova » 13 Май 2010, 17:39:27

"Хъшове" навършва 10 години! Покана за празник, дискусия по темата за ролята на едно студентско сдружение (15 май) и на семинар от поредицата "Обмяна на опит и идеи" (14 май)

През месец май 2010 г. сдружение „Хъшове“ навършва 10 години. През 2000 г. група български студенти в Берлин основават първата българска студентска организация в Германия. Юбилеят е повод за радост, за равносметка, за поглед към бъдещето. Надяваме се, че в рамките на дискусиите и празненството, които сме подготвили, ще имаме време за всичко това. Сърдечно ви каним да се присъедините към нас и да отбелижим заедно на 14 и 15 май рождения ден на „Хъшове“!

14 май 2010 г., петък, 18.00 – 21.00 часа

Технически университет Берлин, Strasse des 17. Juni 135, главна сграда, зала H 2038

U-Bahnhof Ernst-Reuter-Platz (U2)
Семинар под мотото Обмяна на опит и идеи

Инициативата Обмяна на опит и идеи дава възможност на студенти и абсолвенти да представят теми от тяхната специалност в широк кръг от публика. Целта на инициативата е от една страна да обогатим взаимно знанията си, а от друга да развием реторичните си способности. В петък вечер темите са две:

Тодор Минов Механика на финансовите и икономически кризи – основни причини, последици и смислени изходи

Световното икономическо развитие е белязано от периоди на растеж и кризи. Кои са причините за кризите? Проблемите се дължат на икономическата система или са резултат на неизбежния процес на опознаване на новото, чрез който обаче откриваме слабостите си и се усъвършенстваме? (Доклад и дискусия по темата)

Стефан Ботев Магията „Автомобил“ – вчера, днес и утре

Исторически и технически аспекти на автомобилостроенето. Значение на автомобила за хората. Перспективи. (Доклад и дискусия по темата)

15 май 2010 г., събота

Парти-раум, студентско общежитие „Hafenplatz“, Köthener Strasse 30-32,

U-Bahnhof Mendelsohn-Bartholdy-Park (U2)

17.00 – 20.00 часа
Дискусия на тема 10 години „Хъшове“ и оттук нататък

През последните 10 години „Хъшове“ инициира проекти, с които се гордеем: семинари за професионална ориентация на абсолвенти, информационни дни за българи-първокурсници, първите български партита в Берлин, концерти на български и немски изпълнители, театрални представления, семинари за обмяна на опит. В рамките на отворена за всички Вас дискусия ще обсъдим ролята, целите и проблемите на едно българско студентско сдружение. Критично ще поставим въпроса какво е бъдещето на „Хъшове“.

от 20.00 часа до полунощ
Празник по случай юбилея с чаша шампанско, хубава музика, с нови и стари приятели

С чаша шампанско ще открием празничната част на вечерта. На фона на приятна музика ще се забавляваме с приятели и ще завързваме нови контакти.

За нас ще бъде чест да бъдете наши гости!

Българо-немско студентско сдружение „Хъшове“

http://www.hashove.de
Nevena_Dragostinova
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 13 Май 2010, 17:33:12
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Назад към Берлин

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

  • Advertisement