• Advertisement

Кварталите в Берлин

Кварталите в Берлин

Мнениеот julianamar » 8 Август 2013, 18:57:27

Здравейте,

може ли някой запознат да даде информация за различните квартали в Берлин?

Налага ми се да си търся квартира там,а не познавам града и не знам кои квартали са добри за живеене и кои не са за предпочитане или направо трябва да се избягват. Много благодаря за всякаква информация.
julianamar
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 34
Регистриран на: 8 Август 2013, 15:22:06
Благодарил: 4 пъти
Благодарено: 7 пъти

Re: Кварталите в Берлин

Мнениеот iniuta » 8 Август 2013, 20:58:39

Мисля, че ще получиш по-конкретни отговори, ако кажеш дали имаш някакви ограничения в бюджета за наем и дали кварталите трябва да са подходящи за деца.

Погледни също и тук.
Аватар
iniuta
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1033
Снимки: 256
Регистриран на: 26 Май 2009, 20:52:29
Благодарил: 173 пъти
Благодарено: 202 пъти

Re: Кварталите в Берлин

Мнениеот julianamar » 9 Август 2013, 13:56:44

Благодаря, искам просто да се информирам, кои квартали са приятно и безопасно място за живеене в Берлин по нормалните стандарти. Примерно нещо като Младост 1,2 в София - непретенциозно, но приятно и безопасно, за разлика от по-претенциозните квартали или всепризнато по-неприятните за живеене - Люлин и Дружба (без да искам да засегна някого).
julianamar
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 34
Регистриран на: 8 Август 2013, 15:22:06
Благодарил: 4 пъти
Благодарено: 7 пъти

Re: Кварталите в Берлин

Мнениеот julianamar » 12 Август 2013, 00:33:13

Да, въпросът ми наистина е малко общ. Сравнението със София беше уж, за да разясня насочеността на въпроса:)

Ще опитам с по-конкретен въпрос тогава, например, кои квартали в Берлин спадат към т.н. "гето", в които няма да е приятно, безопасно и препоръчително да живееш, без оглед на собствените ти личностни характеристики?

Вече прочетох в друга тема, че в Берлин се прави разлика по-скоро между определени улици, отколкото между отделните квартали, което на практика означава, че зададен според кварталите, въпросът ми няма да има отговор. Но тъй като в момента нямам възможност да дойда на оглед, за да преценя, се надявам някой да може да ме ориентира поне малко.

По принцип, идеят ми беше да разбера, кои квартали на Берлин са най-обикновени, приятни квартали за живот (непретенциозни, но и без престъпност, без подтискащи следвоенни сгради и без преобладаващо емигрантско население), с магазини като Лидл,Алди,Росман и т.н.; с добър транспорт. Специфични характеристики на кварталите, като - училища и детски градини, барове и нощен живот, възраст и семеен статус на обитателите, и т.н. - наистина не са от значение.
julianamar
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 34
Регистриран на: 8 Август 2013, 15:22:06
Благодарил: 4 пъти
Благодарено: 7 пъти

Re: Кварталите в Берлин

Мнениеот stoynev » 27 Октомври 2013, 15:07:34

В Берлин съм живял 3 месеца миналата година.Нямам големи наблюдения, но мога да ти кажа за Neukölln(квартал) на Берлин ,че не е за пропорачване за живот.Сигорно 90% от населението там са ауслендъри и преобладава доста престапност.Полицаите винаги си имат проблеми там.То и затова пак квартирите там са доста евтини.Особено ако сте с дете, не ви го препорачвам.
Siemensstadt(квартал) е доста приятен квартал в Берлин.Всичко там си е спретнато и чистичко, както е нормално за Германиа.Там вече квартирите са на по високи цени, но и качеството е много добро.
Запознат съм само с тези квартали ,повече нямах време да се запозная с цял Берлин.Успех.

Потребители благодарили на автора stoynev за мнението:
julianamar
Рейтинг: 4%
 
stoynev
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 19
Регистриран на: 11 Април 2013, 19:13:11
Местоположение: Bietigheim-Bissingen
Благодарил: 6 пъти
Благодарено: 1 път

Re: Кварталите в Берлин

Мнениеот bknf » 27 Октомври 2013, 21:08:27

приятно, безопасно и препоръчително да живееш

Не мисля, че в Берлин има опасни квартали дотолкова, че да те е страх от нещо. По-скоро, има "любими" квартали, и т.н. Въпроса е по-скоро, дали можеш да си намериш жилище (под наем) и на каква цена. За целта трябва да си там, на място. А ако парите не играят значение, то все ще можеш да намериш нещо интересно..
bknf
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3813
Снимки: 0
Регистриран на: 22 Септември 2004, 00:00:00
Благодарил: 286 пъти
Благодарено: 450 пъти

Re: Кварталите в Берлин

Мнениеот walko » 12 Ноември 2013, 22:57:23

Виж Берлин не е Лондон, тук няма агитки, улични банди или нарко кумуни под мостовете! Всичко си е чистичко и подредено, за което полицията постоянно шета, а всеки ден поне по 5 пъти над главата ми минава и хеликоптера на ADAC за улично наблюдение! За немците добри квартали са тези които през студената война са били "Западен Берлин" там са старите фамилий на кореняците и канторите на счетоводителите и адвокатите и рядко има емигранти. Така е и в центъра! Но там цените са като за Гинес! А в крайните квартали, всеки ден виждаш, забулени туркини, чернокожи или чуваш руска реч. Понякога и българска, но в повечето случай ме е било срам да кажа че и аз съм българин, защото тук лошото впечатление го правят нашите циганки и дивите селяци от далиеко!
Аз лично живея в Мариендорф, но се мотая и из Ланквиц, Мариенфелд и Шарлотенбург, районите не са изцяло жилищни има обособени и индустриални зони в близост до жилищата, но много строго се следи през ноща да не се вдига шум както и в неделя! За мен е по важно да провериш до къде има метро U bahn се казва тук ( а що ли като в цял свят си му викат Метро?) или S bahn същото но над земята! Препоръчвам ги! От него може да разглеждаш! И автобусите са редовни, а билета е единен 2,60 евро, важи за всичко в период от 2 часа! Може да смениш и 100 превоза за това време! Ако има въпроси питай! И аз търся квартира може и да не съм се замислял над всички аспекти на проблема! Ще е полезно да го обсъдим!
И най-важното в 90% от случаите за чужденец се иска да представиш трудов договор, за да се види че изкарваш пари да си плащаш, и другото тук всичко по договори ток, интернет, телефон и наеми се плаща по банка за целта трябва да имаш сметка Konto без конто никой не подписва с теб дори и за мобилен телефон!

Потребители благодарили на автора walko за мнението:
julianamar
Рейтинг: 4%
 
walko
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 15
Регистриран на: 12 Ноември 2013, 14:34:23
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 4 пъти

Re: Кварталите в Берлин

Мнениеот daisy » 13 Ноември 2013, 00:52:56

И аз на всяка манджа мерудия ...
Сингълите си падат по Фридрихсхайн, Кройцберг и Пренцлауер берг, но и цените са високи (май в Кройцберг са най-поносими).
Кварталът с най-много деца е Панко, който включва и Пр.берг.
Истинско е онова приятелство, където дори да мълчите ви е приятно.
Аватар
daisy
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 680
Регистриран на: 17 Април 2005, 00:00:00
Местоположение: Люксембург/Берлин
Благодарил: 45 пъти
Благодарено: 108 пъти

Re: Кварталите в Берлин

Мнениеот walko » 13 Ноември 2013, 22:36:37

Thanks! За инфото. Значи там да търся квартира, може най-накрая някоя заблудена кака да се блъсне в мен и да вземем да се харесаме, че сингъл не си е работа! :mrgreen:
walko
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 15
Регистриран на: 12 Ноември 2013, 14:34:23
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 4 пъти

Re: Кварталите в Берлин

Мнениеот Lanti » 15 Ноември 2013, 01:25:10

Кои квартали са хубави е все пак и въпрос на гледна точка, дали ти трябва добра транспортна връзка или ще си с кола и ... какви пари да е наемът.

НЕ препоръчвам - тези, които са от ринга на Sbahna на изток - Hohenschönhausen, Hellersdorf, Marzahn, Lichtenberg (с изключение на границата му с Friedrichshain и Mitte), Treptow и Köpenick.
Pankow и донякъде Wedding са добра алтернатива. Charlottenburg, Schöneberg, около Halensee, също ми харесват.

В Neukölln, Kreuzberg i Friedrichshain винаги се случва нещо, има много хора и заведения, а предимството на многото турски магазини е, че се намират много храни, подобни на нашите :) Но като цяло, в Neukölln i Kreuzberg често е мизерничко в страни от главните улици. И въпреки това, цените се държат.

Потребители благодарили на автора Lanti за мнението:
julianamar
Рейтинг: 4%
 
Lanti
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 99
Регистриран на: 4 Октомври 2007, 00:00:00
Благодарил: 3 пъти
Благодарено: 13 пъти

Re: Кварталите в Берлин

Мнениеот zlateto » 17 Май 2015, 21:37:36

Интерактивна карта: Берлинчани с Migrationshintergrund
Когато държавата препотвърждава себе си като местопрестъпление, остава да влезе Фортинбрас и да каже това, което винаги казва: „Изнесете труповете!”

Потребители благодарили на автора zlateto за мнението:
ifoma
Рейтинг: 4%
 
Аватар
zlateto
Майстор на перото
Майстор на перото
 
Мнения: 2824
Статии: 1
Регистриран на: 20 Декември 2008, 22:24:29
Благодарил: 133 пъти
Благодарено: 1198 пъти


Назад към Берлин

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement