• Advertisement

Женската и мъжката логика

Светът е оцелял, защото се е смял.

Женската и мъжката логика

Мнениеот ysmivka » 9 Декември 2011, 18:50:36

#-o #-o #-o
Непредсказуемостта на някои женски постъпки и решения често поставят мъжете в безизходица. Когато не могат да намерят обяснение за поведението на някоя жена, те го търсят в т.нар. "женска логика". А тя наистина съществува. Обаснението идва от мозъка. Лявото полукълбо управлява дясната страна от тялото и отговаря за рационално-логичната оценка на обкръжаващата ни действителност. Дясното обслужва съответно лявата страна на тялото и опознаването на света с помощта на емоциите. Според заложеното от самата природа, жената използва повече дясното, а мъжът лявото полукълбо. Той изследва случващото се, а тя затвърдява получените навици.

Жените притежават качество, което липсва на мъжете - те се способни да включат в работа едновременно и двете полукълба на мозъка. Това им помага да готвят, а заедно с това да перат, помагат на детето с уроците и да говорят по телефона. При мъжете включването на полукълбата се редува - или математика, или музика.Ако мъж е зает с нещо, дори на пръв поглед да е незначително, не бива да му се говори за сериозни неща. Възможно е той да отговори, без изобщо да е чул въпроса.

Повечето жени използват логиката или като “подръчен материал”. За решаването на насъщни належащи проблеми, или за самозащита - например ако са се провинили в нещо, а не желаят да си признаят. Ако жената е пийнала в заведение нещо с приятелки, но се връща в къщи и не намира там своя мъж, още от самия праг след неговото завръщане той ще бъде "обвинен за всички смъртни грехове". Главното за нея е да разреши проблема – да накара мъжът да се оправдава и да не даде никаква възможност да се почувства миризмата на алкохол от самата нея.

Друга потенциална причина за промяната в логиката на жената е нейната първородна, генетично заложена функция – защитата на семейното огнище. И то се защитава с всички позволени и непозволени средства. В тази "игра" не на разума, а на емоциите често се използва и детето: "Ако си тръгнеш, никога няма да го видиш! То е мое (а не твое) дете!". Жената се бори преди всичко с мъжа и обстоятелствата, които не подлага на логически анализ.Мъжът по своята същност е ловец и знае: "не се приближавай към звяра от ветровитата страна, научи неговите навици, не се поддавай на емоциите в критично ситуация и ... ще останеш жив".
Изображение
Аватар
ysmivka
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1892
Снимки: 349
Регистриран на: 21 Октомври 2011, 09:15:33
Благодарил: 100 пъти
Благодарено: 365 пъти

Re: Женската и мъжката логика

Мнениеот ysmivka » 11 Декември 2011, 20:15:32

Тези материали ги изравям от интернет, не с цел да представя единия от двата пола като по–добър или по-лош, а евентуално разбирайки по-добре поведението на другия, да подобрим комуникацията между нас (т.е. м-у половете).

Особеностите на мъжката логика


Той не може да открие салама в хладилника, който между другото е под носа му и има наглостта да те обвини, че се стараеш да го умориш от глад.
Логичното обяснение: Работата е там, че мъжете имат "тясно" зрение. Това означава, че ако ТОЙ гледа право пред себе си, то вижда и максимум по 45 градуса встрани. Докато ти със страничното си зрение можеш да обхванеш диапазон от 90 градуса. Всичко това се дължи на факта, че при жените обвивката на белтъка на очите е повече, отколкото при мъжете. Затова, когато видят едрогърдеста блондинка мъжете се обръщат, а на теб, за да оглеждаш внимателно някой строен красавец, даже не ти е необходимо да извръщаш глава - ти прекрасно го виждаш с периферното си зрение.

Той не ти дава гледаш любимия сериал, защото по другия канал дават екшън.
Логичното обяснение: Агресията е в пряка връзка с няколко хормона: адреналин, кортизол и тостестерон, който играе ключовата роля. В тийнеджърската възраст нивото на тостестерон рязко се повишава и в резултат младежите са по-склонни към насилие, докато след 45 годишна възраст количеството на мъжете престъпници неуклонно пада - заедно с нивото на този хормон в кръвта. Така че твоето любимо "кръвожадно чудовище" е жертва на собствените си взривни хормони. А всъщност той е мил и нежен като плюшено мече. В дълбините на душата си.

Харесва му когато си облечена с нещо, подчертаващо талията.
Логичното обяснение: При анализа на мъже от различни националности се стигнало до удивително единомислие: всички те намирали за атрактивни жени, чиито пропорции между талията и ханша били в съотношение от 0,67 до 0,8. Между другото без значение колко килограма има върху себе си дамата. Можеш да изчислиш сама своя индекс, като разделиш обхвата на талията си на сантиметрите на бедрата си. Оказва се, че мъжете избират жени с тези параметри, защото предполагат, че са по-здрави и по-плодовити. Интересно откъде ли знаят за това? Сигурно, някой им е казал...

Влизате в магазин заедно и още след 10 минути, той започва да хленчи: "Хайде да купуваме нещо и да се махаме!"
Логичното обяснение: Отсъствието на точно поставена цел действа на мъжете много потискащо.Ако кажеш, че искаш да си купиш някоя дреболийка за душата, със сигурност ще го накараш да побеснее. Най-добре е да се постави ясна цел и да му се съобщи със сериозен тон и решителен поглед: "Искам пръстен с диамант и яхта към него". На всичко отгоре, мъжете имат много бегла представа за нюансите на цветовете: те не могат да различат един от друг такива елементарни и прости оттенъка, каквито са тюркоазеното и морско-синьото.

ТОЙ залива кулинарния ти шедьовър с майонеза.
Логичното обяснение: По човешкия език са разположени изключително много вкусови рецептори, които възприемат киселия, соления, горчивия, лютивия и сладкия вкус. При мъжете преобладават рецепторите, отговарящи за соленото и киселото, а при теб - за сладкото. Затова много мъже са равнодушни към шоколада. Така, че ако искаш да му доставиш огромно удоволствие, сготви му месо с много подправки. А десерта можеш да си хапнеш с приятелка.

Вместо да ходи на гости на любимата си тъща, той предпочита да рита футбол с приятелите си. По-умно нещо не можа да измисли, а се пише за възрастен човек!
Логичното обяснение: Мъжът има нужда да изразходва излишъка от полови хормони. А спортът е идеалното средство за това. Измерванията за нивото на тостестерон показват, че по време на игра, особено при колективните видове спорт, този хормон мощно се изхвърля в кръвта. Ако ТОЙ не отиде на тренировка, то ще се постарае да се освободи от напрежението по някакъв друг начин , например, провокирайки аварийни ситуации на пътя. А на теб това трябва ли ти?

ТОЙ обича да прави секс на ярка светлина, а ти си готова да направиш това само в качеството на експеримент: меката светлина на свещите е за предпочитане.
Логичното обяснение: Зрителните образи действат най-силно на мъжете. Анкетите показват, че 76% от мъжете намират секса на ярка светлина за особено привлекателен. Тяхната гледна точка споделят едва 36% от жените. Когато затваряш очи, ти активираш други органи на чувствата - не случайно, при слепите хора е много силно развит слухът, а тактилните им усещания /осезанието/ са просто феноменални. Затова ти получаваш най-ярки сексуални усещания именно с помощта на думите и докосванията, а при мъжете най-важно е да наблюдават чувствените форми и вълнуващите заоблености на тялото ти.

Той постоянно превключва с дистанционното от един канал на друг и гледа всички програми едновременно.
Логичното обяснение: Честата смяна на кадрите му помага да мисли. Визуалната стимулация активизира работата на мозъка и на него му е по-лесно да се съсредоточи върху разрешаването на проблемите. В крайна сметка, на него въобще не му пука какво дават по ТВ, стига картинките да се сменят. Докато ти се стараеш да вникнеш в смисъла на всеки кадър и се ядосваш, че те се сменят с лудешка скорост.

Ти предпочиташ да се отпуснеш в гореща вана с много пяна, докато ТОЙ след работа в офиса предпочита да се разтовари като прави секс: за него сексът е отличен начин да освободи напрежението.
Логичното обяснение: Центърът на сексуалната активност се намира в хипоталамуса. Този мъничък участък на мозъка /той тежи само 4,5 г/ отговаря за емоциите, честотата на сърцебиене и производството на хормони. При мъжете той е малко по-тежък с няколко милиграма. Плюс това, хипоталамусът е най-чувствителен към тостестерона, който при мъжете е повече. Именно това е причината, която го кара да мисли за секс повече, отколкото, може би, на теб ти се иска.

Инициатор за свалка най-често е ТОЙ, а за раздяла - ТЯ.
Логичното обяснение: В мъжкия мозък центровете, отговарящи за емоциите и логиката са разположени доста далеч един от друг. А при жените те са значително по-близо и са връзката между тях е по-изразена. Затова жените от самото начало оценяват избраника си достатъчно обективно и като следствие имат възможността по-рано да преценят дали има вероятност за развитие на отношенията. Да, по повод неговата обективност. В едно изследване помолили няколко самотни мъже и жени да оценят привлекателността си по десетобална скала. Жена, която в 7 часа вечерта получавала петица, в 22:00 вече имала твърда седмица, а към полунощ - стабилните 8,5 бала. В това изследване участниците можели да пият алкохол и мъжката оценка растяла пропорционално на изпитото от тях. А жените, оценили даден мъж на четворка, настоявали на оценката си чак до полунощ, даже след няколко чаши шампанско.
:smilebox: :smilebox: :smilebox:
Женската логика победи мъжката

Три пъти “ура”! Ура! Ура! Ура!

Психолози от университета в Херфордшир, които изучават способностите на мъжете и жените да изпълняват веднага няколко неща едновременно, стигнаха до извода, че силната половина на света губи това единоборство.

Учените твърдят, че когато става дума за изпълняването на няколко действия едновременно, жените се справят къде-къде по-добре от мъжете.
В хода на тестове участниците в експеримента били длъжни да изпълняват няколко задачи, които трябвало да изпълняват едновременно или последователство.

Когато те изпълнявали прости задачи, например, решаване на математически примери или четене на георгарфска карта, и мъжете, и жените се справят еднакво добре.

Но! При изпълнението на по-сложни задачи, например, търсете на изгубена вещ, и едновременно с това решаване на няколко други проблема и сложности, мъжете били изправени пред истинско предизвикателство. В този тип задачи 70 % жените триумфирали над по-силната половина на света.

Изследването поставя под съмнение битуващото твърдение, че при мъжете е по-добре развито пространственото мислене. Учените били удивени от факта, че женската логика при решаването на много задачи била по-печеливша от тази на мъжете.

Това, че жените могат да правят няколко неща едновременно, го знаехме вече години. Колко точно е тайна. Едно заради неприличния въпрос, а от друга страна и заради подронването на паметта ни. Но… “Ура”, “Ура”, “Ура”!
Изображение
Аватар
ysmivka
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1892
Снимки: 349
Регистриран на: 21 Октомври 2011, 09:15:33
Благодарил: 100 пъти
Благодарено: 365 пъти

Re: Женската и мъжката логика

Мнениеот robo-pat » 11 Декември 2011, 21:28:40

за първи път чувам за нещо като женска логика :) [-X
жените са алогични същества, това го знаят всички пичове :mrgreen:
Аватар
robo-pat
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 164
Регистриран на: 19 Март 2008, 01:00:00
Местоположение: Nordrhein-Westfalen
Благодарил: 6 пъти
Благодарено: 16 пъти

Re: Женската и мъжката логика

Мнениеот ysmivka » 12 Декември 2011, 17:40:02

robo-pat написа:жените са алогични същества, това го знаят всички пичове :mrgreen:

та за това на пичовете второто място много им подхожда :mrgreen:В турнира по женска логика победи генераторът на случайни числа

Лежат на масата две книги.

Първата – тъничка, пише „Логика“.

Другата – дебела, пише „Женска логика“, Том 1.

Една женска мисъл попаднала в мъжка глава. Но там нямало никой! Изведнъж наблизо профучала една мъжка мисъл. Женската мисъл се провикнала:

- Чакай малко! Къде отиваш?

- Е, как къде? Всички са вече долу!

А иначе женските грешки са много! – докато мъжете имат само две: всичко, което казват и всичко, което правят… Навярно, защото всичко хубаво в този живот е или неморално, или незаконно, или от него се дебелее и болтът, закован с чук, държи по-здраво от пирон, завит с отвертка!

И все пак в текстовете на Йовков има два различни режима на нежеланието за развитие и промяна. В първия от тях промяната все пак става, тя е сюжетен факт, който едва постепенно бива осмислен и организиран в сюжета като не-себе си, като псевдопромяна или, с други думи – като съдба.

Така най-важната цел на необичайното случване се оказва способността му да бъде знак на „обичайния“ смисъл, историческа репрезентация на митологичния опит; странното става парадоксален белег на съучастие в някакво събитие с архетипен характер. В този режим на дискурсивно изображение са положени най-често героичните мъжки образи: Шибил, Индже, почти цялата група на мъжкия „старопланински“ характер.

Вторият режим задава важни кодове, които ще ни помогнат да разберем митологичната типология на жената в работите на Йовков. За разлика от героя на мъжката легендарност тя не търпи промяна и не понася развитие даже като миметична мимикрия на символичния смисъл. Жената сякаш не става, не се развива, не се съгражда и разрушава. Тя просто е; винаги-вече-жена.

Женският мозък е с десет процента по-малък от мъжкия. Това обаче по никакъв начин не влияе върху интелектуалните способности на нежните създания.

Мъжкият мозък намалява по-бързо с възрастта, отколкото женският.

За решаването на една и съща задача мъжете и жените задействат различни области на мозъка.

Когато един мъж се изгуби, той ще запомни посоката на движението и изминатото разстояние, а жената ще помни обекти, по които се ориентира. Същото е и зад волана – мъжът помни пътя по значенията на разстоянията, а жената помни витрините на магазините.

Жените често запомнят всичко в детайли, докато мъжът има нужда от една резюмираща мисъл.

Мъжете възприемат информацията по-бързо и затова реакциите им са по-бързи в сравнение с женските. Жените могат да възприемат едновременно няколко информационни потока, докато мъжете се дразнят при такива ситуации.

Мъжете сае по-силни в точните науки, жените – в хуманитарните.

Жените са много приказливи. Това е свързано с работата на центъра на удоволствията в мозъка. При приятен разговор се активира същата зона, която отговаря и за оргазма.

Жените използват три пъти повече думи дневно, отколкото мъжете. При функциониране женският мозък се нагрява повече от мъжкия, тъй като се изгаря повече глюкоза.

Мъжете и жените възприемат хумора по различен начин. Мъжете се интересуват дали финалът ще е забавен, а жените получават удоволствие от тънкия хумор, езика на разказа, а от финала получават по-голямо удоволствие от мъжете.

Мъжете възприемат речта с помощта на логиката и чуват това, което им се казва, жените включват интуицията и емоциите си, затова винаги имат чувството, че някой се опитва да им направи намек за нещо.

Жените се дразнят, че мъжете не искат да водят с тях дълги разговори, но това се дължи на факта, че центъра за реч при мъжете е по-слабо развит, отколкото при дамите.

Ако на пътя лежи футболна топка, мъжът ще я изрита, а жената ще я вдигна. Всичко това е продиктувано от различията в мозъците

копирано от PARNAROV.com първоизточник не е посочен
Последна промяна ysmivka на 13 Декември 2011, 15:48:55, променена общо 2 пъти
Изображение
Аватар
ysmivka
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1892
Снимки: 349
Регистриран на: 21 Октомври 2011, 09:15:33
Благодарил: 100 пъти
Благодарено: 365 пъти

Re: Женската и мъжката логика

Мнениеот estira » 13 Декември 2011, 00:12:02

Нямаме нищо против цитирането, но, моля, посочвайте източника. Благодаря!

И не вярвайте на клишета. Аз не говоря много, бих ритнала топката и мразя много информационни потоци. Това прави ли ме мъж?

миметична мимикрия на символичния смисъл
#-o
Ich hab keinen Bock mehr. Bin zaubern.
Аватар
estira
Доживотен
Доживотен
 
Мнения: 4929
Снимки: 275
Статии: 10
Регистриран на: 23 Юли 2004, 00:00:00
Местоположение: Dahoam
Благодарил: 699 пъти
Благодарено: 426 пъти

Re: Женската и мъжката логика

Мнениеот ysmivka » 13 Декември 2011, 16:02:22

estira написа:Нямаме нищо против цитирането, но, моля, посочвайте източника. Благодаря!

Допълних последния пост,другите статии ги намерих в : здраве.бг, exooo.com, Лайфстайл
estira написа:И не вярвайте на клишета. Аз не говоря много, бих ритнала топката и мразя много информационни потоци. Това прави ли ме мъж?

Не, но не намерих нищо по–добро, и аз не съм съгласна с някой от нещата, но да ме обявят за „ алогично същество“ или други подобни бисери: Не, Не, Не.
Изображение
Аватар
ysmivka
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1892
Снимки: 349
Регистриран на: 21 Октомври 2011, 09:15:33
Благодарил: 100 пъти
Благодарено: 365 пъти

Re: Женската и мъжката логика

Мнениеот ysmivka » 20 Декември 2011, 11:46:17

Преместилият/те скромният ми опит за протест в „Смешно“, е/са пропуснал/ли да се подпише/шат, за да мога да му/им благодаря.
п.п. щяла съм била да си помисля да се впечатля :) :) :)
Изображение
Аватар
ysmivka
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1892
Снимки: 349
Регистриран на: 21 Октомври 2011, 09:15:33
Благодарил: 100 пъти
Благодарено: 365 пъти

Re: Женската и мъжката логика

Мнениеот Antonia » 22 Декември 2011, 16:53:43

Според мен мъжете са по склонни да разбират всичко което им се каже в прав текст, докато на жените не им убягват по деликатните неща в един разговор, защото повечето са чувствителни. ;-)
Най вероятно благодарение на емоциите една жена ако каже "не" то може и да значи "да", обаче един мъж винаги се обърква тотално от приказките на една жена. :-k
Аватар
Antonia
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 270
Регистриран на: 26 Август 2008, 00:00:00
Благодарил: 145 пъти
Благодарено: 32 пъти

Re: Женската и мъжката логика

Мнениеот ysmivka » 22 Декември 2011, 20:10:18

Бях решила да игнорирам темата, учудвам се, че не те дразни къде се намира.
Мъжете са склонни да разбират всичко което им изнася и в прав и в “крив“ текст. Аз когато кажа не, си е не, когато искам нещо просто си го вземам, без това да се отразява на емоционалността ми.
Изображение
Аватар
ysmivka
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1892
Снимки: 349
Регистриран на: 21 Октомври 2011, 09:15:33
Благодарил: 100 пъти
Благодарено: 365 пъти

Re: Женската и мъжката логика

Мнениеот Antonia » 22 Декември 2011, 21:24:19

"Открий десетте разлики (между двата пола)
За добро или за зло, светът открай време е разделен на два лагера – мъже и жени, адамовци и еви, ин и ян, футбол и художествена гимнастика... Веднага ще ти вляза в положението, ако ти се струва понякога, че противниковият отбор е по-скоро невменяем вид от друга галактика, преселил се, за нещастие, на планетата Земя. Но засега няма измислена друга формула за нашето съществуване и освен ако не планираш да сменяш ориентацията (или планетата), ще ти се наложи да се примириш с положението. А и представяш ли си каква убийствена скука щеше да се възцари, ако бяхме като две капки вода с мъжете? За начало ето ти десет типични примера, без които светът нямаше да е същият.
Разлика 1
Имаме различни първични полови белези.
Без коментар

Разлика 2
Имаме различни вторични полови белези.
Без коментар

Разлика 3
При тях има мъжко приятелство.
При нас има женска солидарност.
Какво е общото? Това са най-добрите ни чувства.
Какво е различното? Странно нещо са жените, не можеш ги разбра. С тяхната емоционалност и непредвидимост... И само се карат за мъже! Хващат се една друга за косите, избождат си очите, бълват змии и гущери....Такова животно като женско приятелство няма! На света има само една дружба – мъжката. Точка по въпроса.
Отвсякъде ни заливат с такива „компетентни“ мъжки разсъждения – на улицата и на маса, в градския и в личния транспорт, от телевизията и от вестниците, като си пуснеш крана на чешмата вкъщи, сигурно и оттам ще потече подобна мъдрост. Сега разбираш ли откъде идва целият мит по темата?! Да, да, точно така, мъжете са го измислили. Като повечето глупави стереотипи на този свят. В подкрепа на прословутото им приятелство са създадени купища примери и всички ги знаят (впрочем, също измислени от мъже): Атос, Портос и Арамис, Дон Кихот и Санчо Панса, Том Сойер и Хъкълбери Фин, Макс и Мориц, Бийвъс и Бъдхед, Мечо Пух и компания и още, и още, и още... А ние, горките, кого си имаме? Телма и Луиз? Сещам се за доста примери колко крехки могат да бъдат дружеските отношения между мъже (грозната реалност е доста по-различна от художествената измислица), но нейсе, така да бъде! Ние пък си имаме женска солидарност. Безкрайно положително качество, при това доста по-глобално и надеждно от прехваленото приятелство на обратния пол. На нас солидарността ни е в кръвта – грижливо си я предаваме от поколение на поколение с гените. От майка на дъщеря, от дъщеря на внучка и така нататък. Дори момичета, които не се дишат взаимно, в случай на нужда непременно ще заровят томахавките за малко от чувство на женска солидарност. Счупил й се е токът? Кошмар! Счупила си е крака? Ужас. Мъжът й я е зарязал? Не е болка за умиране, ще си намери друг. Тормози я ПМС-ът? Нормално. Закъснява й? Опааа... И всичко това е напълно естествено и искрено, защото ни е вродено. Впрочем, женската солидарност се проявява най-самоотвержено, когато се налага да видим сметката на някой мъж. Какво да се прави, гени...

Разлика 4
Те имат мъжка логика.
Ние имаме женска логика.
Какво е общото? Логиката. Тя и на Северния полюс пак си е логика!
Какво е различното? В мъжката логика никой не се съмнява. Докато женската винаги я слагат в кавички. Някак си така, подигравателно. Да речем, че си се пообъркала малко (е, добре де, оплела си конците и си изтърсила някоя глупост). За нула време наоколо се е събрала мощна агитка мъже, които скандират: „Женска логика! Женска логика!“ и ти размахват назидателен пръст под носа. В такава назидателност има всичко – и сарказъм, и ирония, и откровен присмех, и съжаление към нежния пол. След което мълвата за твоя логически провал ще се разнесе със скоростта на светлината до най-далечните точки на планетата. Върви обяснявай после, че нямаш сестра. Всички дружно ще се чешат по главата и дълго ще „хъмкат“ по темата, а онези, които така и няма да намерят сили да преживеят „женската логика“, ще се напият от мъка, за да забравят по-лесно за съществуването й. А твоя милост ще стои, оплетена като пате в кълчища, и никой няма да ти подаде ръка. Много им здраве, ти нали си разбираш логиката, това е важното!

Разлика 5
Те имат ергенски партита.
Ние имаме момински парита.
Какво е общото? Названията ясно показват, че на тези вечеринки пускат само по полов признак.
Какво е различното? Точно две думи са достатъчни, за да опишат същността на ергенското парти – пиене и жени. Или същото в обратен ред. Цялата история се върти около пилона на стриптийзьорката и се полива с алкохол в промишлени количества. Ясно и просто. И почти задължително.
С моминското парти нещата не стоят точно така. Що за чудо е това ли? Бутилка-две хубаво вино (добре де, кой каквото пие...), разговори за мъже, обмяна на пресни клюки, на телефони на гинеколози, разговори за мъже, обсъждане на последните модни тенденции, готварски рецепти, разговори за мъже, разговори за мъже... Присъствието на самите мъже е строго забранено! Изключение правят само приятели-гейове, с които спокойно можеш да разнищваш темата: „В днешно време няма свестни мъже.“ Така де, това събиране по женски ли е, или какво? Всъщност, хайде да не си кривя душата, допускат се и стриптийзьори, но на това все още се гледа повече като на сеир по заведенията, отколкото като на стандартен купон. Естествено от страна на мъжете. Наскоро, докато отивах на партито на приятелка, за която бяхме организирали подобно изненада, проведох почти екзистенциален спор с таксиджията. Човекът беше убеден, че жените не можели да изпитват наслада от гледката на голото мъжко тяло, просто не били така устроени. Класически пример за мъжка логика!

Разлика 6
Те имат мъжки списания.
Ние имаме женски списания.
Какво е общото? Това са забавни картинки за възрастни.
Какво е различното? За да не се карат момченцата и момиченцата, огромната армия от издатели и журналисти, стилисти и фотографи се труди неуморно и ежечасно, за да произвежда тези толкова важни за живота на всеки човек страници. Съответно мъжки и женски. От какво се състоят женските списания? От блузки, козметика, хороскопи, тестове и полезни съвети. Мъжките списания не признават блузки. При тях всичко е доста по-близо до тялото. До женското тяло. Мъжко списание без женски прелести би било пълен парадокс. Двете неща вървят заедно като свинско със зеле, като уиски с фъстъци, като дупе и гащи (последното не важи за мъжките списания). В женските списания разголени мъжки тела се появяват само за големи празници от кумова срама. Добре, че сме ние да отсрамваме положението откъм разсъблечени сладурчета, които да радват окото ти във всеки брой. Като цяло обаче разликата между мъжките и женските списания е горе-долу същата като между ергенските и моминските партита.

Разлика 7
Ние имаме женски асортимент.
Те имат мъжко оборудване (не е това, което си помисли).
Какво е общото? Това са нашите отличителни знаци.
Какво е различното? Колекцията от женски „принадлежности“ постоянно се попълва за сметка на снаряжението на мъжкия пол, от което ние, дамите, черпим с пълни шепи. Сигурно по същата причина се появиха метросексуалните мъже (или просто козметичната индустрия реши да разшири бизнеса...).
Да вземем например синьото и розовото. Все още е актуално малките момченца да ги обличат в синьо, а малките момиченца – в розово. Сигурно, за да не ги бъркат. Но какво следва оттам нататък? Жени в синьо – класика, но мъже в розово – хммм, нещо гнило в Дания...Единственото изключение, потвърждаващо правилото, е Розовата пантера (той е момченце все пак!). С панталоните – същата история. Пробвахме ги и ни харесаха. И вече за нищо на света не можеш да ги свалиш от нас. Но виж, мъж в пола не е много разпространено явление! Освен ако въпросният тип не е някой Макгрегър от Шотландия, римски папа, бедуин или древен грък.
Понеже ние сме благородни създания и не сме алчни за чуждите блага, просто не сме такива хора, ще спрем дотук. Да вземем за пример футбола. Нека сами да си страдат за него, да не спят по цели нощи, да се хващат за сърцето и да носят онези потресаващо безвкусни шалчета. По-антиженско нещо от футбола не се сещам. Какво? Ти си фенка? Ами тогава... Да речем, риболова – на кое нормално момиче му е притрябвал подобен безумен метод за убиване на времето, като можеш да постигнеш същия резултат с шопинг-терапия (къде-къде по-забавно е). Не, не е по силите дори на женската логика да проумее такъв абсурд.

Разлика 8
Ние имаме женски сълзи.
Те имат скъпоценна мъжка сълза.
Какво е общото? Химическият състав.
Какво е различното? Честно да си призная, лесно ми се удава да плача. Не че го правя нарочно, просто отвътре ми идва. И то не само когато режа лук, или когато ми влезе цигарен дим в окото. Мога да плача от радост, от умиление, от обида, когато ме е яд, или когато ми е жал... Причината няма особено значение. По-важното е, че съм в състояние да пролея ниагарски водопади от сълзи във всеки един от по-горните случаи. Успокоява ме мисълта, че не съм само аз. Това си е типично женско занимание, какво ти, направо женска стихия. И не е по силите на мъжете да я укротят, ако ще да се скъсат. Неслучайно казват, че сълзите са нашето оръжие. Пред него представителите на обратния пол само вдигат безпомощно ръце в недоумение, откъде извира цялата тази водна маса и се молят да спре, преди да се удавят в нея. Отдавна щяхме да сме загубили войната между половете, ако не бяха те, прословутите женски сълзи. Сигурно си чувала десетки пъти от гаджето си умолителното: „Сега нали няма да се разплачеш!?“, съпроводено с отчаян поглед в очите. Еми, как да се сдържиш, като го гледаш такъв! Направо си проси един здрав рев. Ако преди това се разкрасиш с неводоустойчива спирала, която живописно ще се размаже по бузите ти по време на представлението, той ще е в пълен нокаут. Е, често пъти плачем и просто така, понеже сме безкрайно сантиментални.
А да си виждала мъж да седне и да заплаче ей така?! Даже да получи ритник в слабините, пак ще стиска зъби. Ако изподраскаш прясно боядисаната му кола, реакцията може да включва всичко, което си помислиш (дори и молба за развод), само не и сълзи (не съм проверявала лично и не съветвам никого да го прави!). Той не плаче дори на срещи със съучениците след десет години, нито на финала на Титаник. Как става тази работа, идея нямам. Но понеже съм виждала с очите си мъже да отронват по една-едничка скъпоценна сълза, мога да се закълна, че тя съществува, макар да се появява рядко като Халеевата комета. Впрочем, убедена съм, че момчетата плачат тайничко от нас. Може би когато се съберат мъжка компания, не пушат, не пият и не зяпат мацки, а плачат безутешно... Само си представи каква грандиозна гледка би било това!

Разлика 9
Ние имаме женски клюки.
Те имат мъжки разговори.
Какво е общото? Всички обичат да си лафят.
Какво е различното? Ето още един преувеличен мит. Жените били най-големите клюкарки. Да, признаваме, че обичаме да се намираме на приказка, но кой не обича. Признаваме, че сме в състояние да стоим по три часа на телефона, докато изясним с някоя приятелка дали друга приятелка наистина имаше нещо преди пет години с нейния колега, който пък ходеше с братовчедката на бившето си гадже, а тя..., както и да е... Признаваме също така, че това ни доставя удоволствие (е и, нали не е забранено от десетте божи заповеди?!Макар че там май имаше нещо за лъжесвидетелстването...)
За мъжките разговори, по обясними причини, не мога да напиша информация от първа ръка. Колкото и да ми се иска. Не говоря за онази скука на тема спорт/коли/казарма, това са общи приказки, нищо че момчетата си умират от кеф да ги дъвчат с часове. Имам предвид мъжките клюки! Защото такива наистина има. Дори съм чувала, че по отношение на умението да одумва някого обратният пол може да сложи в малкия си джоб произволно избрана лелка с 60-годишен стаж в кварталните сплетни. А после нашите разговори по телефона ги отегчавали! Как не!

Разлика 10
Ние имаме девически свян.
Те имат мъжко достойнство.
Какво е общото? Нищо.
Какво е различното? В началото на 21-ви век дори с лупа да търсиш, пак трудно ще намериш какъвто и да е вид свян и най-вече девически. Аз, както всяка представителка на новото, видоизменено поколение „девици“, имам бегла представа за своите срамежливи предшественички. По това, което съм виждала и чувала, те са носили коси до кръста, стояли са си вкъщи и до сватбата – нищо. Колко свестни мъже са си отишли заради това тяхно нищо. Буквално са си губели ума, отивали са и са се стреляли. Някои на дуели, други – направо така. Мда, всичко това обаче е останало в далечното минало. Било е ужасно романтично, но... също толкова неефикасно. Така че когато девическият свян е потънал в забрава, никой не се е разстроил особено от този факт. Даже напротив. Днешните мъже могат само да се радват, че им се е улеснил животът. Не им се налага да излизат на дуел, за да спечелят сърцето ти, нито да изнасят серенади под прозореца ти, а поднасянето на цветя (изключително и само за 8-ми март) се приема за висша форма на благоволение, пред която от теб се очаква да изпаднеш в несвяст от умиление. Всъщност и сега е възможно двама индивиди от другия пол да влязат в схватка заради скромната ти личност, но това се случва предимно в нетрезво състояние.
Мъжкото достойнство е друга работа. Ако някой ден то бъде загубено, ще обявят целогодишен траур, слънцето ще спре да свети, птичките ще спрат да пеят, земята ще спре да се движи... Защото всичко се върти около мъжкото достойнство. Кой не е чувал за него, а? То обаче няма нищо общо с рицарската доблест, както може да се заблудиш в първия момент. Естествено става дума за пениса и „мъжко достойнство“ не е нищо повече от евфемизъм. Та да си дойдем на темата. Пенисът е универсално и мултифункционално оръжие на мъжете за решаване на всякакъв род битови, социални, политически и други проблеми. То сразява с един удар и дава по-смислен отговор на всеки въпрос дори от числото 42 в Пътеводител на галактическия стопаджия. Защо небето е синьо (не, не е заради Левски), а тревата – зелена? Няма грешка, донякъде и тук отговорът се крие в пениса. Но знаеш ли кое е най-готиното? Под това небе има място за всички, нищо че сме толкова различни." http://www.cosmopolitan.bg
Аватар
Antonia
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 270
Регистриран на: 26 Август 2008, 00:00:00
Благодарил: 145 пъти
Благодарено: 32 пъти

Re: Женската и мъжката логика

Мнениеот ysmivka » 23 Декември 2011, 13:49:49

Това тук е цитат от книгата на Дан Браун – Шифърът на Леонардо. Чудих се дали да го пиша, дали ще се разбере, и как.
Ако някой сметне че, не е на мястото си, да прочете първо цялата книга:http://cheti.me/kniga/shifarat-na-leonardo

– Откриването на истината е любовта на моя живот – отвърна Тибинг. – А Сангреалът е любимата ми наложница.
“Светият Граал е жена“ – каза си Софи. В главата и се преплитаха идеи, които сякаш нямаха никакъв смисъл.
– Нали казахте, че имате картина на жената, която твърдите, че е Светият Граал?
– Да, но не съм я обявил аз за Граала. Обявил я е самият Христос.
– Къде е картината? – попита Софи и плъзна поглед по стените.
– Хммм... – Тибинг се преструваше че е забравил. – Светият Граал. Сангреалът. Потирът. – Той рязко се завъртя и посочи отсрещната стена. Там висеше два и половина метрова репродукция на Тайната вечеря. ? Ето я!
Софи беше сигурна, че не е доразбрала нещо.
– Същата картина, която ми показахте преди малко.
Англичанинът и намигна.
– Знам, обаче в уголемен вид е много по–вълнуваща. Не смятате ли?
Тя се обърна към Лангдън за помощ.
– Обърках се.
Робърт се усмихна.
– Светият Граал наистина присъства в Тайната вечеря. Леонардо я е включил на видно място.
– Почакайте – спря го Софи. – Нали казахте, че Светият Граал е жена? В Тайната вечеря са изобразени тринайсет мъже.
– Нима? – повдигна вежди Тибинг. – Я погледнете отблизо.
Тя неуверено се приближи до картината и разгледа тринадесетте фигури – Иисус Христос в средата с по шестима ученици отляво и отдясно.
– Само мъже са – потвърди Софи.
– А кой седи на почетното място отдясно на Господ? – попита Тибихг.
Софи внимателно разгледа фигурата непосредствено отдясно на Иисус и изведнъж я обзе удивление. Фигурата наистина имаше дълга червена коса, деликатно сключени ръце и леко издути гърди. Това несъмнено беше... Жена.
– Жена е! – възкликна тя.
Тиибинг се смееше.
– Изненада, изненада. Повярвайте ми, това не е грешка. Леонардо е бил майстор в предаването на разликите между половете.
Софи не можеше да откъсне очи от жената до Христос. “ В Тайната вечеря би трябвало да са участвали тринайсет мъже. Коя е тази жена?“ Въпреки че многократно бе виждала класическата фреска, никога не беше забелязвала това въпиещо противоречие.
– На всички им убягва – рече англичанинът. – Предварително втълпените ни представи за тази сцена са толкова силни, че умът ни изключва несъответствието и кара очите ни да виждат друго.
– Това се нарича “скитома“ – прибави Лангдън. – Мозъкът понякога го прави с могъщите символи.
– Още една причинч да не обърнете внимание на жената е фактът, че повечето снимки на стенописа са направени преди 1954 година, когато детайлите били скрити под пластове мръсотия и няколко нескопосни реставрации от осемнайсети век. Сега поне е разкрит оригиналния пласт боя на Леонардо. – Тибинг посочи репродукцията. ? Et viola!/ и ето /
Софи пристъпи още по–близо до картината. Жената отдясно на Иисус беше млада и имаше благочестив вид, със скромно лице, красива червена коса и кротко сключени длани. “Това ли е жената, която може да погуби Църквата?“
– Коя е тази жена? – попита тя.
– Това мила моя е Мария Магдалена – отвърна Тибинг.
Софи се обърна към него.
– Проститутката ли?
Англичанинът ахна, сякаш тези думи го бяха оскърбили лично.
– Мария Магдалена не е била проститутка и блудница. Тази злощастна заблуда е наследство от оклеветяващата кампания на ранната Църква. Църквата трябвало да я опозори, за да скрие опасната и тайна – нейната роля на Светия Граал.
– Нейната роля ли?
– Както споменах, ранната Църква трябвало да убеди света, че смъртният пророк Иисус е божествено същество – поясни Тибинг. – Затова всички евангелия, в които се описвали земните страни от живота на Иисус, трябвало да бъдат изхвърлени от Библията. За нещастие на първите редактори, една смущаваща земна тема се срещала във всички евангелия. Мария Магдалена. – Той замълча за миг. – И по–конкретно бракът и с Иисус Христос.
– Моля? – Софи стрелна с поглед Лангдън, после отново се обърна към Тибинг.
– Това е исторически факт и Леонардо да Винчи определено го е знаел – заяви англичанинът. – Тайната вечеря показва на зрителя, че Иисус и Мария Магдалена са били двойка.
Софи отново се вторачи в фреската.
– Забележете, че Иисус и Мария са облечени като огледални образи един на друг. – Тибинг посочи двете фигури в центъра на композицията.
Младата жена бе хипнотизирана. Естествено, цветовете на дрехите им бяха огледални. Иисус носеше червена туника и синя плащеница, а Мария Магдалена – синя туника и червена плащеница. “Ин и ян“.
– Да навлезем в още по–странното – продължи Тибинг. – Забележете, че Иисус и Неговата невеста като че ли са допряли хълбоцете си и са се навели настрани един от друг, сякаш за да образуват това ясно очертано негативно пространство помежду си.
Още преди той да и посочи контурите, Софи го видя – безспорния знак в центъра на картината. Това беше същият символ на Граала, потира и женската утроба, който преди малко бе нарисувал Лангдън.
Изображение
Аватар
ysmivka
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1892
Снимки: 349
Регистриран на: 21 Октомври 2011, 09:15:33
Благодарил: 100 пъти
Благодарено: 365 пъти

Re: Женската и мъжката логика

Мнениеот ysmivka » 22 Март 2012, 11:37:59

Жената на един приятел
http://www.webcafe.bg/id_1327376501/fpage_1/
Изображение
Аватар
ysmivka
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1892
Снимки: 349
Регистриран на: 21 Октомври 2011, 09:15:33
Благодарил: 100 пъти
Благодарено: 365 пъти

Re: Женската и мъжката логика

Мнениеот ysmivka » 23 Март 2012, 10:39:05

Какви жени мразим?
http://www.webcafe.bg/id_303545986/fpage_7/Заради еманципацията... ммне, не, по-скоро заради умствената деградация.

Звуча ли като женомразец? Не, не съм, но искам жените да се върнат към невинността и нежната си природа. А тези, които ми разправят, че ни „чукали" и че ни използвали, ще им кажа, че като им порастне „дръжка", тогава ще разберат кой кого чука. Другото е игра на думи, ‘щото не им е в природата и никога няма да бъде


Самоизключват ли се двата цитата или на мен така ми се струва?
п.п. това за дръжката ще си го включа в колекцията "любими изрази"
Изображение
Аватар
ysmivka
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1892
Снимки: 349
Регистриран на: 21 Октомври 2011, 09:15:33
Благодарил: 100 пъти
Благодарено: 365 пъти

Re: Женската и мъжката логика

Мнениеот dar » 28 Март 2012, 01:46:07

Умният мъж не спори с жена си, просто изчаква да започне да си противоречи сама...
dar
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 128
Регистриран на: 15 Септември 2010, 13:44:32
Благодарил: 19 пъти
Благодарено: 46 пъти

Re: Женската и мъжката логика

Мнениеот tzwete » 28 Март 2012, 03:37:19

Една жена много обичала да играе голф.
Един ден ударила топката по-силно и тя отскочила в гората.
Тя отишла в гората, за да я потърси и намерила една жаба хваната в капан.
Жабата и казала:
- Ако ме освободиш от този капан аз ще ти изпълня три желания.
Поумувала жената, но взела че освободила жабата... Но жабата и казала -
- Хубаво е че ме освободи но .. забравих да ти кажа, че има и едно условие към Желаниятам които ще ти изпълня - и то е - каквото си пожелаеш ти съпругът ти ще го има десет пъти повече от теб.
Жената казала
- Няма проблеми, искам да бъда най-красивата жена на света - Жабата я попитала -
Нали ти е ясном че мъжът ти ще стане най-красивия мъж на планетата и че всички жени ще са луди по него.
Жената й отговорила
- Няма проблем - нали аз ще съм най-красивата - той ще си пада само по мен.
и така жабата казала "АЛАКАЗАМ" и хоп жената била най-красивата жена в целия свят.
За второ желание тя си поискала :
- Искам да съм най ама най-богатата жена в света - Жабата пак я погледнала и отново и натякнала, но нали ти е ясно, че твоя мъж ще бъде 10 пъти по-богат от теб
- Е, няма проблем отговорила жената нали сме Съпруг и Съпруга и всичко делим - това не е проблем - Всичко което е Мое е и негово и Всичко което е негово е и Мое.
и така жабата казала "АЛАКАЗАМ" за втори път и жената станала и най-богатата жена в света.
Тогава жабата казала
- Хайде, скъпа, време е за третото ти последно желание
и жената без въобщте да се замисля отговорила:
- Искам да получа лек сърдечен пристъп.

Извода от историята е : Жените са доста много-умни. Никога не ги подценявайте :flower:

Потребители благодарили на автора tzwete за мнението:
estira
Рейтинг: 4%
 
Аватар
tzwete
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 6 Септември 2005, 00:00:00
Благодарил: 1 път
Благодарено: 6 пъти

Следваща

Назад към Весело

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

  • Advertisement