• Advertisement

Едно прочувствено писмо...

Светът е оцелял, защото се е смял.

Едно прочувствено писмо...

Мнениеот veilet » 29 Април 2014, 06:56:08

"Това проклето руско старо желязо..."

Моя любима Мери!

Прости ми, че не съм ти писал цяла седмица. Аз бях на курс по психологическа реабилитация на нашата база в Румъния. Трябва да ти кажа, че се случи нещо страшно. И не само с мене, но и с целия екипаж на нашия доблестен разрушител "Доналд Кук". Нашият разрушител е въоръжен с най-добрите системи за поражение на противника, няма такива самолети, ракети или подводници, които ние не бихме могли да прихванем. Нашата система "Иджис" може да унищожава дори балистични ракети. Да служат на този кораб могат само най-добрите моряци, смели и презиращи смъртта, като биволите на щат Аризона.

И така скъпа моя, когато нашият "Доналд Кук" влезе в Черно море за да вдигне високо там флага на свободата и демокрацията, капитанът ни строи на палубата и произнесе реч: "Момчета, на нас ни предстои особено важна мисия - да демонстрираме безстрашието на Америка пред развихрилата се руска мечка. Всички вие знаете, че руснаците отнеха от демократична Украйна половината територия - Крим, и се готвят да откъснат от нея и втората й половина. Това застрашава нашите национални интереси, защото ние не можем на някого да позволим да отнеме това, което можем да отнемем и ние. Силите на свободата и демокрацията в Украйна са още млади и ние сме длъжни да покажем на украинците под каква надеждна защита те се намират. Не се съмнвайте, че руският мечок ще напълни гащите, когато види такова оръжие на възмездието като нашия "Доналд Кук". В този час на изпитание от вас е нужно да покажете мъжество, съгласуваност и дисциплина".

Ние три пъти извикахме "хип-хип-ура" и започнахме да се готвим да покажем на руснаците какво ги чака, ако вдигнат ръка на втората половина на Украйна. На следващия ден, когато нашият кораб плаваше по направление кък Крим, ние засякохме в небето руско летящо корито, което се нарича штурмовик СУ-24 и се произвежда от времето, когато нашите родители са били още в началното училище. Някога на занятията във военния колеж ние изучавахме тази рядкост и се смеехме над неговите характеристики. Той повече подхожда за селскостопанската авиация за пръскане на нивите с торове или за хвърляне от въздуха на детски играчки. Затова, когато се обяви тревога ние се разбягахме по своите бойни постове, предвкусвайки как ще поиграем на котка и мишка с този пратеник от миналото. Аз дори успях да се обзаложа с Ед, че ще успея да взема това ръждиво желязо под прицел повече пъти, от него. Ед управлява същата скорострелна установка като мене "Фаланкс", а от нея няма спасение, смятахме ние.

…Ние следихме руския самолет с локатора докато той дойде до зоната на поражение, за да го прихванем. Обаче, когато той премина тази дяволска черта, започна мистиката. Първо изгаснаха нашите локатори, след това се изключи целеуказването на "Фаланкс" , и след това целия "Иджис" излезе от строя. Нашият великолепен "Доналд Кук" се люлееше по вълните като умряла костенурка. Оказа се, че този проклет руски скрап, СУ-24 е включил апаратура за радио-електронно заглушаване и гордостта на нашия флот се превърна в наш позор. А руснакът започна направо да се подиграва с нас. Той прелетя над нас 12 пъти имитирайки нападения, гърмеше над нас с рева на двигателя си и въобще ни показваше, че на такова лайняно корито може да плава само лайнян екипаж. ....Тръгвайки си, той помаха с крила, а на Ед му се привидяло дори, че ни е показал среден пръст с дясната си ръка. Но мисля, че Ед си измисля, защото във военния колеж ние учихме, че в подобни случаи руснаците показват смокини.

Мери, ти не можеш да си представиш какво се случи с нас. Такъв позор ние не сме преживявали никога през живота си. Някои от нашите момчета плачеха като деца, други си блъскаха главите в бездействащите прибори, старшият помощник пред очите на екипажа изпи бутилка уиски и крещеше по целия кораб: "Тези шибани руски "Хибини" (руска система за радиоелектронна борба), а капитанът беше позеленял от яд. В такова състояние ние едва успяхме да се довлечем към румънския бряг и веднага след акостирането 27 от нашите момчета написаха рапорти за уволнение. Те не можаха да понесат мисълта, че в решаващия момент нашата техника може да се превърне в лайно, заедно с което и те ще трябва да отидат на дъното на морето. Аз също изпаднах в истерия и ме заведоха в болница.

Мери, аз винаги съм обичал нашата Америка и съм искал звездния ни флаг да носи свобода по целия свят. Но след този случай мисълта за уволнение започна да преследва и мене. Дявол да ги вземе парите, скъпа моя. По-добре с тебе да си купим малка ферма в Аризона и да отглеждаме и продаваме целина, и да пеем песни в нашата църква в неделите. Аз мисля, че е по-добре Америка да не защитава нашите братя по демокрация в Украйна. Ако едно старо руско корито можа да омаломощи нашия супермодерен "Донал Кук", то представи си какво могат да направят техните нови самолети. А ако те са способни да подтиснат не само приборите, но и мозъка на екипажа? Сама помисли, нужен ли съм ти аз без мозък?

Силно те целувам, винаги твой Джон...


превод от тук: http://www.fondsk.ru/news/2014/04/17/et ... 27063.html :)

Потребители благодарили на автора veilet за мнението:
estira
Рейтинг: 4%
 
Аватар
veilet
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 226
Регистриран на: 5 Декември 2007, 01:00:00
Местоположение: Dortmund
Благодарил: 44 пъти
Благодарено: 62 пъти

Назад към Весело

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement