• Advertisement

Износ на мозък и кръв

Напред, науката е слънце!

Износ на мозък и кръв

Мнениеот Pizho » 25 Октомври 2005, 10:32:48

Стряскащото заглавие на темата е все пак с цел: Дали БГ се различава от Гана, Уганда и Ямайка, след като също като тях изнася най-доброто, което има на плът, умове и суровини ...

- "е съдба", - както би възникнал примирено, някой стар човек на село.
- .. "може пък да е за добро"
- ... "e к'во друго да се прави, предлагаш?" ...
- е нищо, развивам вродени страхове, разбунвам духовете за лудо
- ... "губиш си времето, мен ако питаш"

The study found that from a quarter to almost half of the collegeeducated citizens of poor countries like Ghana, Mozambique, Kenya, Uganda and El Salvador lived abroad in an O.E.C.D. country - a fraction that rises to more than 80 percent for Haiti and Jamaica.

In contrast, less than 5 percent of the skilled citizens of the powerhouses of the developing world, like India, China, Indonesia and Brazil, live abroad in an O.E.C.D. country.

These patterns suggest that an extensive flight of educated people is damaging many small to medium-size poor countries, while the largest developing countries are better able to weather relatively smaller losses of talent, and even benefit from them when their skilled workers return or invest in their native lands, said Frédéric Docquier, a lead researcher for the bank and an economist at the University of Leuven in Belgium.
Pizho
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 173
Регистриран на: 3 Януари 2005, 01:00:00
Местоположение: Ostwestfalen-Lippe
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 3 пъти

Мнениеот x-sergo » 25 Октомври 2005, 17:39:24

според мен, облагородяват си нациите с гении, щото направете статистика колко от чуждестранните студенти се връшат в родината си и колко се женят в остават завинаги в чужбина
x-sergo
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 188
Регистриран на: 11 Октомври 2005, 00:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Към мъжката част на форума

Мнениеот svetliobs » 25 Октомври 2005, 18:20:02

как се чувствате ако / като виждате, че все повече българки се погерманчват или поамериканчват или по-просто казано се женят или си хващат приатели германци или там квит ще да са други с една или друга цел или мислите, че е по любов ... това не е ли срам за българскитие мъже не е ли нашата простотия причината за това една голяма част от кадърните и способни бълкарки да напускат страната и да не се връщат повече да не раждат българчета а германчета или други рожби на глобализацията и как всичко това става на фона на (извинявам се за думата) циганизиращата се България...не ви ли хваща яд или само за един немски паспорт и вие бихте гушнали някоя германка ако ви се отвори тази възможност де ?
Аватар
svetliobs
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 163
Регистриран на: 22 Юли 2005, 00:00:00
Местоположение: Buchholz i.d.N.
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот velingrad » 25 Октомври 2005, 19:19:09

Ха да сте ми живи и здрави, та да ви чуя след някой и друга година пак.
Доколкото ми е известно, поне двама от вас се намират тук в ДЕ, и поне единият няма намерение да се връща за сега.Тук неможе да става въпрос за срам а за развитие-което в БГ поне за сега не е взможно за всички.В село Бузово неможеш да постигнеш това, което би постигнал в София.Всеки гради сам живота си-удома или в чужбина.
А "гушването" на германка не е свързано автоматично с немски паспорт.Българската простотия, не е различна от немската, английската, бразилиянската или африкнската.Прости "ора" има навсякъде и не рядко това са така наречените "патриоти"-нямам впредвид никого лично.Поне за немските мога да гарантирам.
Да не бъркаме: БГ не изнася мозъци-те се изнасят сами, именно защото са мозъци.
Кръвта за щастие, и след 30 години в чужбина си остава българска.
Айде плюйте ме сега.
Аватар
velingrad
Доживотен
Доживотен
 
Мнения: 7590
Снимки: 392
Регистриран на: 23 Април 2005, 00:00:00
Местоположение: Das Dorf am Düssel
Благодарил: 659 пъти
Благодарено: 712 пъти

Мнениеот deyan » 25 Октомври 2005, 19:34:55

Не ме е срам, че съм български мъж.
Не се считам отговорен за нито един смесен брак, за нито една смесена двойка.
Всеки има правото да си потърси щастието там, където желае, и дано си го намери.
deyan
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 695
Регистриран на: 14 Март 2005, 01:00:00
Местоположение: Heidelberg
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 5 пъти

Re: Към мъжката част на форума

Мнениеот kukla » 26 Октомври 2005, 10:44:41

svetliobs написа:как се чувствате ако / като виждате, че все повече българки се погерманчват или поамериканчват или по-просто казано се женят или си хващат приатели германци или там квит ще да са други с една или друга цел или мислите, че е по любов ... това не е ли срам за българскитие мъже не е ли нашата простотия причината за това една голяма част от кадърните и способни бълкарки да напускат страната и да не се връщат повече да не раждат българчета а германчета или други рожби на глобализацията и как всичко това става на фона на (извинявам се за думата) циганизиращата се България...не ви ли хваща яд или само за един немски паспорт и вие бихте гушнали някоя германка ако ви се отвори тази възможност де ?


Ало, какви са тия глобални, а в същото време тесногръди, раzмисли?
За какво да ги е яд българските юнаци? Толкова много самотни сърца
има на тоя свят, че май е все тая zа кого ще се омъжат умните българки.
Мен много повече ме боли, като гледам как естествено- или иzкуственокрасивите българки
си продават кожата, zадниците, бъдещето на zастаряващи, шкембести и нискочели т.нар.
български биzнесмени, дето комуникацията с половинките си свеждат
до "опа", "аре", "бегай", "ебало си е майката".
Питам аz вас, прекрасните свръхинтелигентни български мъже, не ви ли става и от това тъжно.
Аz вече не броя носните кърпички, толкова сълzи иzплаках по вас, горките - интелигентните българки се женят zа германци, красивите - zа шкембовци. А вие??? Какво ви остава, имате ли иzобщо иzбор? В торбата останаха само гроzните и тъпи българки или дебелите и космати германки. Ами сега?
Аватар
kukla
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 455
Регистриран на: 26 Март 2004, 01:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 2 пъти

Мнениеот Pizho » 27 Октомври 2005, 14:27:43

Да си кажа очаквах малко по-стратегически изказвания. Битовите ги знаем. Ясно е, че е трудно сам човек да се противопостави на глобалните процеси.

Друг е въпросът, че в България хората се възпитвани и възпитават в чуждопоклоничество, т.е. чуждото е по-хубаво, по-качествено, по-можещо, по-знаещо, по-трудолюбиво. (в моменти на просветление, пък се изпада в другата крайност)

Не ме вълнува изобщо, кой за кога се жени. Имаме самомнение, че сме държава с подобаващо положение, но какво ни отличава от споменатите държави Уганда, Гана (нищо лошо към тях разбира се)? Приличаме на тях по мижитуркане (с изключение на Топалов, Стоичков, Златю Бояджиев, Дънов ... все единици),приличаме по вътрешни раздори и примирение към васалната съдба. Чака се винаги на готово друг да свърши работата наречена свободна държава, я дядо Иван, я дядо Ханс от ЕУ (пък и преди 600 год съм сигурен, че пак са чакали дядо Хасан Отомана) ако пък не чакат, по единично се спасяват според вятъра. Винаги се питам защо не се вижда ясно разбиране и силна воля за промяна?

Каква е идеята стояща зад това да бъдеш българин? Само гени ли е, или и идея?

Това са въпросите, които вълнуват. Не очаквам и да намеря отговорите, но се надявам да остане като една бръмка от голямата нишка за размисъл.

Ясно да обясня, че горното не е породено от изкривен национализъм (шовинизъм и други там отклонения). Не е и никакво обвинение към общочовешките слабости.


P.S. Гледах преди време един документален филм на Берлиналето за спасяването на българските евреи: Оптимистите. В него един старик каза нещо, което е единствената обобщаваща положителна фраза, която съм срещал за България, а именно: "Да бъдеш българин, значи да бъдеш човек".
Pizho
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 173
Регистриран на: 3 Януари 2005, 01:00:00
Местоположение: Ostwestfalen-Lippe
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 3 пъти

Отговор

Мнениеот BUKSO » 28 Октомври 2005, 17:33:44

Това е лоШото на бЪлгарина че винаги тЪрси вината в другите и в сЪЩото време никога няма виновен. Що става дума zа интелигентните бЪлгарки , не всички от тях са били интелигентни преди да дойдат в германия обаче Щом се е отворил параШута и аиде вЪн. Всеки дава акЪл и всЪЩото време никой не приема. По целия свят има около 5 милиарда хора и около 7 милиарда раzлични вярвания, един вярва вЪв ЕУ друг вав ООН трети вЪв Какво ли не и в крайна сметка никой не е Щастлив.А това кой zа кого се жени или кой кого дискриминира ... ми какво да кажа zа около 6050 години човеШка история е видяно и докаzано че човек няма способността да оправи неЩо , даже напротив всичко вЪрви от zле кам по zле сега когато техниката е напреднала до такава степен че човек ходи на луната, но не може да ходи по собствените си улици беzопасно, морала е по zле от когато и да било, а zа мир може само да се говори. Няма да давам предложения.Нека всеки сам си направи иzвода, но моят вЪпрос е какво искаШ българино да спреШ глобалиzацията ли, или мафиотските движения в България? Българките да не се ли женят в чужбина? И това време е било но пак никой не е останал доволен.
Аватар
BUKSO
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 57
Регистриран на: 13 Април 2005, 00:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 1 път


Назад към Образование

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта

  • Advertisement