• Advertisement

Немското основно и средно образование

Напред, науката е слънце!

Немското основно и средно образование

Мнениеот anterra » 6 Февруари 2006, 16:47:23

Създаде се лют спор :) за това немското или българското основно и средно образование е на по-високо ниво.
Аз съм на мнение,че в България се учи много повече.Имам наблюдение,че немците започват да учат както трябва,само ако продължат да следват висше образование.Повечето не знаят елементарни неща,което дори понякога ме изненадва.Ще ми бъде интересно да видя какво изучават в училище през годините.Ако някой е попадал на немска учебна програма,нека да каже-почти съм сигурна,че ще се окажа права! :roll:
The pure and simple truth is rarely pure and never simple.
Аватар
anterra
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 35
Регистриран на: 17 Септември 2005, 00:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот tanyaBG » 6 Февруари 2006, 17:27:11

Да, има много неща в немското ОСНОВНО и средно образование ,които не са същите като в българското. Имам дъщеря, която е учила и в БГ и тук. В БГ в основното се пише, чете и смята като луд,т.е. много знаят умните деца или тези, които имат амбициозни родители, или паралии за частни даже вече учителки до 4 клас,а да не забравяме и навъдилите се като в***ки частни градини, основни уч-ща, че даже и гимназии. Много хувабо, даже снаха ми работи в такова елитно в един голям и най-скъп по Черноморието наш град, където децата са почти всички украинчета, чеченчета....и парахотчииски рожби, нямам нищо против това, свекър ми също е бил години наред в морето...ДАЖЕ съм за!!! хубаво е да има богати или поне заможни семейства. Но какво е нивото, критики от "вътре" колкото щеш. Тук пък се набляга на креативност, кой какво сам може да си измайстори с няколко листа хартия, боички и....куп други измишлиотини, за които едва ли даже една бълг. учителка би се сетила. Родителите са толкова заети като нас ,че децата са нон стоп на хорт, но това съвсем не е бълг. вид занималня...тук има мотивирани млади жени,к. работят по програма, дадоха ни я в началото на годината. Има много празници и проект-седмици, през ваканциите децата са нон стоп ангажирани, пак има програма. Е това е, тук се работи по програма, няма на който каквото му скимнало и хоп на другия ден. На мен така ми е по-спокойно, само дето ни е доста скъпо,но който много иска, много плаща...то и в БГ е така.
За гимназията мога да кажа, др. ми щерка е вече 3 та година , че английския и френския го учи много яко, да не говорим , че сме в ДЕ и немския не й е матерен...Само матето не е на ниво като в БГ, а и то си зависи от детето. ТУК обаче ще кажа, че спорта и музиката са много на "мода " сред децата. Нашите свирят на китара и плуват, имат и ПЦ часове,но са по-назад...по мение на дъщеря ми,а тя е на 14г. и е доста напред, според баща й и класната. Не четат книги, но ако се постави въпроса пред класната, тя ги впряга по неин си начин.
Ако завършат висше образование, ще си намерят работа ВЕДНАГА, а в БГ това е НЕвъзможно, материалната база е 100г. напред и в най-затънтения провинциален уни, работните места дават много възможности да те изцедят ,но и да те научат за 2г. на това, което и 10г. неможеш да научиш БЕЗПЛАТНО в БГ!
Е това е само мое лично мнение!
И както казва един мой професор от БГ, нашите студенти са пълни с теория, сега усвоявайте практиката на запад!!!
Аватар
tanyaBG
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 35
Регистриран на: 18 Януари 2006, 01:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Мнениеот balla » 7 Февруари 2006, 17:06:48

Конкретно съм минал през всички нива на немското образование и накрая пак стана човек от мене, важното е да не позволяваш калпавата немска система да те развали :!:
Аватар
balla
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 55
Регистриран на: 11 Март 2005, 01:00:00
Местоположение: Saarbrücken
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 1 път

Мнениеот pi4 » 7 Февруари 2006, 17:12:49

Само, че ти май имаш български гени...йййййй!
Аватар
pi4
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 289
Регистриран на: 6 Септември 2005, 00:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 1 път

Мнениеот gost » 12 Април 2006, 20:53:19

ха и аз да се включа!
завършил съм средно образование в Германия. в горните класове (особено последните 2-3) училището започва да прилича съвсем на университет. имаш избор, макар и силно ограничен, но все пак можеш да си осигуриш 6 часа математика и 5 часа физика, ако прозреш, че после ще ти е от полза. е, в моето училище само аз и румънеца бяхме така...
моите състуденти от България които започнаха от 1ви семестър са много зле със знанията. и с това не обобщавам, ами просто при всички си е така.
това, което не понасях беше инфантилната обща култура, политическа и историческа коректност, с която се опитваха да убият свободния дух в човека. но като гледам и в България има голямо изтъпяване напоследък.

ай със здраве! :)
Аватар
gost
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 21
Регистриран на: 9 Октомври 2005, 00:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти


Назад към Образование

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

  • Advertisement