• Advertisement

училищна система в Бавария

Напред, науката е слънце!

Re: училищна система в Бавария

Мнениеот Роза Спирова » 8 Май 2017, 12:48:35

И моите 5 стотинки към темата. Моето дете дойде в 3ти клас за последните 2 месеца от учебната година. Става въпрос за Бавария. 4ти клас стартира нормално без да повтаря заради виждането на класната, че ще се справи. Декември месец проведохме разговор с нея, че искаме детето да бъде оценявано. Януари направихме среща в гимназията, в която искахме да учи. Получихме потвърждение, че няма да у изискват оценка по немски, но искат успех минимум 2 по мате и ХСУ. Като цяло обаче срещнахме доста трудности и финално детето завърши с 2.66. Мате 2, дойч и хсу 3. Решихме, че ще се явим на изпити за прием в гимназия, което за момента изглеждаше единствения вариант за прием в гимназия след 4 клас. Писахме писмо до директорката на училището с предполагаемия резултат от 2.66 и след 2 дни получихме отговор, че по-висока оценка не му е необходима и ще го приемат без приемен изпит. Това е точката от закона, на която тя се опря. Предполагам ще свърши работа на доста хора.
GrSO (Grundschulordnung) § 6
Übertritt an ein Gymnasium oder an eine Realschule
...
(5) 1Für Schülerinnen und Schüler mit nichtdeutscher Muttersprache, die nicht bereits ab Jahrgangsstufe 1 eine deutsche Grundschule besucht haben, kann auch bis zu einer Gesamtdurchschnittsnote von 3,33 die Eignung festgestellt werden, wenn dies auf Schwächen in der deutschen Sprache zurückzuführen ist, die noch behebbar erscheinen. 2Die Eignung für den Bildungsweg des Gymnasiums oder der Realschule setzt für diese Schülerinnen und Schüler voraus, dass sie eine angemessene Zeit vor der Ausgabe des Übertrittszeugnisses nach Abs. 2 den Unterricht im Fach Deutsch besucht haben.
При представяне на това писмо при класната получихме от нея цойгнес, в който е вписан успеха, но и при избора на училище е вписана гимназия като опция. Днес официално драмата свърши. Детето е записано в гимназия. За 11 месеца се пребори да добро ниво с езика и постигна резултати над средните дори по немски.
Роза Спирова
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 13 Февруари 2017, 16:42:22
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Предишна

Назад към Образование

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement