isisito написа:А какво стана с дилемата Informatik an der FH Aachen oder an der TU Darmstadt?
Mottor написа:Ако искаш да работиш във фирма като Microsoft, ще се запишеш в най елитното Uni и ще се скъсаш от учене. Ако очакваш, че ще те научат всичко в училище, много се лъжеш. Трябва да учиш всичко сам. Има достатъчно документация в Интернет. Освен това през тези години ще се хванеш да работиш към някоя софтуерна фирма. Така пък ще знаеш нещата на практика.Това е пътя. Забрави за FH.
Информатиката е за хора, които могат сами да учат. Защото спреш ли да учиш, докато работиш като програмист, си мъртъв програмист..
elle написа:Извинявай за въпроса ама.. ти отиваш да си вземеш образованието или да ходиш по гаджета? Защото ако заминаваш заради първото, то момичетата само ще те разсейват. Избери най-тежкото yни, изтормози се без жени и постоянно над учебниците, пък после се върни в Бг и ... здравей живот
lubo_kranchew написа:В който и да е технически университет женската квота все ще е трагична. Препоръчвам в добавка курс по френски или модерни танци - на такива места е лудница.
onufriy написа:Чакай сега и аз да се намеся. Моттор е прав за елитните университети, ама големите фирми си избират от най-добрите най-добрите. Аз като те гледам как не можеш да си намериш програмата или формата за кандидатстване в общежитие, имам своите съмнения, че точно ти ще попаднеш в горната група.
По темата за Юни или ФХ. В университета ще учиш бакалавър, 6 семестъра. Във ФХ са осем, като имаш две практитки по един семестър и дипломнтата ти, ако не си хептен захлупен, пак е в индустрията. Ако толкова те блазни акакдемичната кариера, след това си записваш master по абсолютно същия начин.
В университета не преподават по-ширикообхватно. В университета (както и във ФХ между другото) преподават глупости, дето през живота няма да ти потрябват. Само че в университета лекции-упражнения = 3-1. Очаква се сам да разбереш как се решава диференциял, integral, какво е контекстна граматика или как се обхожда граф.
Както и да е, ако се решиш за ФХ: Ако има кой да те издържа, запиши ФХ Фуртванген, ако ли не, ти трябва по-голям град - Щутгарт, Мюнхен и пр.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 госта