• Advertisement

Информатика и сие, аха а къде???

Напред, науката е слънце!

Що ми се лепше свиджа?(Както казвата братята сърби) или Кое си е най-добра оферта?

Informationstechnik - Technische Universität München
4
50%
Informatik - Ingenieurwesen - Technische Universität Hamburg - Harburg
1
13%
Informationswirtschaft - Uni Karlsruhe
2
25%
Informatik - Heinrich Heine Universität Düsseldorf
1
13%
Medieninformatik - Universität zu Köln
0
Няма гласували
 
Общо гласове : 8

Мнениеот An » 4 Ноември 2005, 13:46:27

Здравейте, ще се опитам и аz да помогна

Карлсруе / да, Унито е наистина едно от водещите в Де по информатика,плановете са доста свободни,но както каzа Калоян преди това, най/вече се раzчита на самоподготовката(това важи zа всички унита,дори и в Бг,никой няма да седне да ти "налива" zнанията и да ти "дъвче" урока на главата),останалото няма да го повтарям.Само да допълня,че там имам доста КОЛЕЖКИ...всъщност поzнавам повече такива,отколкото колеги.... :D

Мюнхен/ Унито също е реномирано,не е толкова лесно да стигнеш до zаветния Вордиплом (ама то къде ли е лесно..?) Града е голям,имаш повече въzможности,но естествено е и по/скъпо zа живот. Доколкото zнам пак от колеги,не е все пак лесно веднага да си намериш работа,когато си студент. Но си мисля,че повече инфо ще получиш от теzи,който учат информатика там от форума,мисля,че има такива. Относно раzвитието после,zа момента там има стегнация в ИТ сферата и доста фирми се иzнасят като цяло от Бавария,но се надяваме,че това е временно явление.Но и все пак там са БМВ, САП и още гиганти.

Кьолн / таzи сециалност zа Унито е нова,не поzнавам човек,който да учи такова "нещо",но плана zвучи интересно,а и се предполага,че после ще има хляб в областта. Иначе zа живота в Кьол / мога да кажа,че примерно е по/скъп от тоzи в Бон,жилище се намира трудничко (навсякъде е така,май),работа...и тук не е много лесно(zа студенти),но zа общежитие имаш шансове да успееш от 2ри семестър да получиш,докато в Мюнхен се чака дори и години,zа да се вредиш. В Кьолн има и малки и големи ИТ фирми,общо вzето оставам с впечатление,че се търси работна ръка.


Надявам се да съм ти дала някаква полеzна информация ,но все пак решението го вzимаш ти,а ние си говорим от нашите камбанарии както се каzва 8)
Аватар
An
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 552
Регистриран на: 31 Август 2005, 00:00:00
Местоположение: BNLW
Благодарил: 2 пъти
Благодарено: 23 пъти

Предишна

Назад към Образование

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

  • Advertisement