dark написа:Някой може ли да сподели опит с актуална информация за признаване на години от .бг в .де застрахователна компания?
-нужни документи
-коя се е навила
-колко години признават?
-има ли лимит на годините?
(изчел съм цялата тема и още няколко други подобни, но повечето инфо е от преди няколко години)
Ченгето83 написа:А ако си извадим такова удостоверение от БГ сега и решим да го ползваме след 2 години примерно,когато си стъпим на краката и си купим кола в Германия,дали ще се вземе предвид от немския застраховател? Ако да речем колата се регистрира и застрахова през 2017 г,а представим документ за периода 2010-2015 ? Би трябвало да има поне частично поевтиняване на застраховката
Boby написа:
За регистрацията колата не трябва да се представя в Zulassungstelle-то. Това означава, че ако имаш всички тези документи регистрираш колата (дори тя да се намира в друг град), получаваш регистрационите номера, отиваш закачаш ги на колата и си караш и си свиркаш....
Rince написа:dark написа:Някой може ли да сподели опит с актуална информация за признаване на години от .бг в .де застрахователна компания?
-нужни документи
-коя се е навила
-колко години признават?
(изчел съм цялата тема и още няколко други подобни, но повечето инфо е от преди няколко години)
... Проблема беше само, че почти всяка година бях в различна компания в БГ и се наложи малко ходене, за да си изкарам такъв документ от всяка една. В Алианц БГ дори ми го извадиха директно на немски.
...
dark написа:...Това удостоверение за какво точно е, че ме караха да пиша молба в свободен текст в Булстрад?
И в КАТ бях и там казаха, че ще вадят някакво удостоверение... пак молба свободен текст...
dark написа:Rince написа:dark написа:Някой може ли да сподели опит с актуална информация за признаване на години от .бг в .де застрахователна компания?
-нужни документи
-коя се е навила
-колко години признават?
... Проблема беше само, че почти всяка година бях в различна компания в БГ и се наложи малко ходене, за да си изкарам такъв документ от всяка една. В Алианц БГ дори ми го извадиха директно на немски.
...
Т.е. от всяка застрахователна компания от последните 7-8 години трябва да си вадя удостоверение и то на немски...
Това удостоверение за какво точно е, че ме караха да пиша молба в свободен текст в Булстрад?
И в КАТ бях и там казаха, че ще вадят някакво удостоверение... пак молба свободен текст...
Някъде има ли да се види готово такова удостоверение, че да показвам какво искам
celevra написа:Другото ,което не ми е ясно е какво се случва със застраховката?
celevra написа: Връщат ни парите или се прехвърля на следващата кола?
celevra написа:И данъка...писмото за дължимият данък пристигна преди седмица.Не сме го платили все още.Какво се случва с него?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта