Все пак не намерих отговор на един въпрос, който живо ме интересува и ако се е получило това от недоглеждане, извинявайте...
Та значи, тъй като съм доста далеч от София и нямам възможност да отида дотам, за да извърша превода и легализацията на дипломата си за средно образование, можете ли да ми помогнете в няколко направления:
1.Ако има съграждани(от Бургас), да ми перпоръчате фирма, коато знаете че е веща в това и няма да стане някакъв куцуз

2.Също така, макар да съм наясно, че всичко и мн индивидуално, можете ли да ми кажете каква е нормалната цена за тази услуга(за да мога все па както обикалям агенциите да разбера къде се опитват да ме одерат).Интересува ме превод и легализация(с апостил) на диплома за средно образования плюс приложението към нея(което доколкото знам е задължително и върви винаги с дипломата, поправете ме ако греша).
3.Имам също свидетелство за професионална квалификация, което получих заеднос дипломата си, но на което не е упоменато никъде, че е задължителна добавка към дипломата.Съответно можете ли да ми кажете дали то не ми трябва, и съответно ако е въпрос на желание, дали си струва да се заверява и превежда и то, или е безсмислено?
Съжалявам за дългите си обяснения, но наистина съм в небрано лозе и асистенцията ви би ми помогнала ужасно много.
Поздрави и приятен ден