Страница 1 от 1

Справка от България-Детски Надбавки

МнениеПубликувано на: 6 Юни 2015, 15:53:55
от Valentin Manchev
Здравейте,някой знае ли кой трябва да изиска информация за това,колко дълго детето е получавало в България детски?В случая аз като подател на документите или всичко става по служебен път?
Тази седмица подадох документи в Германия за детски,но от там поискаха аз да изискам справка от българските служби-колко дълго детето е получавало детски в България.От България отказват такъв документ,какво се прави в такъв случай,някой имал ли е подобен проблем?Подавал ли е някой подобна справка на familienkasse?

Re: Справка от България-Детски Надбавки

МнениеПубликувано на: 6 Юни 2015, 21:41:01
от Rashkov1
Аз имам същия проблем и също нямам решение на въпроса

Re: Справка от България-Детски Надбавки

МнениеПубликувано на: 6 Юни 2015, 22:21:48
от Stojan
Мои познати, молдовци с български паспорти, си взеха удостоверението от (текстът копиран): "ОТ ДИРЕКТОРА НА ТЕРИТОРИАЛНОТО ПОДЕЛЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ОСИГУРИТЕЛЕН ИНСТИТУТ- офис Надежда, гр. София"
Никой не им е отказвал. Отидоха за няколко дена до София и си го взеха.
Заглавието (копирано): "С Л У Ж Е Б Н А Б Е Л Е Ж К А относно изплащане на парично обезщетение за детски добавки"
После си получиха всичко тук, а им го бяха поискали точно така.
Аз им дадох съвет да вземат самолета и сами да си свършат работата.
Не знаят български, но никой не се е даже осмелил да им откаже издаването. Което ще рече, че всеки би могъл да си получи служебната бележка от териториалното поделение, където е (живял) получавал/не получавал детски добавки.

Re: Справка от България-Детски Надбавки

МнениеПубликувано на: 7 Юни 2015, 17:37:24
от desi005
Аз имах такъв проблем.В София ми отказаха да ми дадът такъв документ и аз ги бях подала без него и след един месец ми дойде писмо,в което искаха още документи и ми бяха изпратили бланка,която трябваше да занеса в БГ да ми я попълнят,ама един приятел пътуваше за БГ и им я занесе и те я пратиха по служебен път.Надявам се да бях полезна,ако имате още въпроси пишете.Успех!

Re: Справка от България-Детски Надбавки

МнениеПубликувано на: 22 Февруари 2017, 14:59:51
от анел
Здравейте,имам един въпрос,надявам се някой,който е запознат с новите законови промени за новодошли в немско(изчетох всичко за немско,но отговор не можах да получа....
Та по същество..:)
Съпругът ми заминава другия месец на работа в Германия,ката пристигне ще се регистрира за адрес,какви документи оттук ще са му нужни(тъй като имаме сключен брак и дете-ще му трябват ли нашите документи-тъй като и ние ще заминем след месец два натам,а малкият откога ще има право на детски ??(той щя може ли даа подаде и документите за детски или е по добре след като и ние се настаним там??
Благодаря,ако някой ми отговори-безкрайно сте полезни(добре че ви има..;))
.