Страница 1 от 1

Счетоводни услуги

МнениеПубликувано на: 26 Април 2016, 12:43:27
от mirelllaaa
Здравейте. Нова съм във форума. Бихте ли ми дали информация за счетоводител или специализирано лице, което се занимава комплексно с повечето документи по регистрации, детски надбавки, социални помощи и всичко, което е необходимо при първоначално пребиваване в Германия - в областта на Мюнхен. Всяка информация би ми била полезна. Благодаря ви предварително !

Re: Счетоводни услуги

МнениеПубликувано на: 26 Април 2016, 14:41:07
от daisymm2
mirelllaaa написа:Здравейте. Нова съм във форума. Бихте ли ми дали информация за счетоводител или специализирано лице, което се занимава комплексно с повечето документи по регистрации, детски надбавки, социални помощи и всичко, което е необходимо при първоначално пребиваване в Германия - в областта на Мюнхен. Всяка информация би ми била полезна. Благодаря ви предварително !


Поставяйки по този начин въпроса си е много вероятно да не предизвикате лавина от отговори. За да съм по-ясен ще ви подскажа, че социалните помощи са по-скоро част от желаните (за някои дори силно желани), а не необходимите неща за първоначално пребиваване в Германия.

Не искам да съм груб и се надявам да не ме разберете погрешно.

Re: Счетоводни услуги

МнениеПубликувано на: 26 Април 2016, 18:04:19
от ysmivka
daisymm2 написа:ихте ли ми дали информация за счетоводител или специализирано лице, което се занимава комплексно с повечето документи по регистрации, детски надбавки, социални помощи и всичко, което е необходимо при първоначално пребиваване в Германия

Не съм чувала за хора специализирани в попълването на формуляри, по-скоро намери човек с добър немски. И уверявам те новорегистрираните не ги посрещат с детски и социални помощи.

Re: Счетоводни услуги

МнениеПубликувано на: 26 Април 2016, 19:16:40
от mirelllaaa
Хора, наясно съм с някои неща, защото съпругът ми е тук от 2 год. Аз съм отскоро, но двамата с него стигнахме до извода, че е по-добре да се наеме човек, счетоводител или който и да е , който е в час, който срещу заплащане би вършил нещата, които не разбираме. Съпругът ми е ходил по мъките и продължава да го прави, мен тепърва ме чака, но просто ми мина идеята , че може би има хора, които са доста наясно с всичко, които биха движили документите. Дори мисля, че това е по-правилния вариант, отколкото да се щураме или блъскаме и все нещо не е както трябва. По принцип ние българите сме си всестранно развити личности и все искаме сами всичко да си свършим, но мисля, че е по-добре някой, който е наясно какво трябва да се прави :) Тук във форума попаднах на една жена, която пишеше, че извършва подобни услуги, но не успях да се свържа с нея. Просто исках координатите на някой ако сте чували или знаете. Благодаря.

Това е, което открих, но не успях да се свържа ... копирам го по долу ...

Предлагам работа, консултански, счетоводни, финансови, застрахователни и всякакъв вид услуги за българи в Германия.
Съдействие при намиране на квартира.
Изготвяне на договори, изготвяне на фактури и всякакви документи, изготвяне на антракти за детски надбавки, майчински и др.
Помощ при регистрация и откриване на фирма.
Регистрация на автомобили.
Всякакъв вид икономически и правни услуги.
Легализирани преводи.
Помощ за студенти и ученици и много други.

За контакти : *******64401
Росина Стоянова

Re: Счетоводни услуги

МнениеПубликувано на: 28 Април 2016, 20:35:36
от mirakirova39
А ние използвахме услугите на организация "Дякони", създадена от българин, която помага на всички новодошли в Германия точно с такива неща - попълване на документи и т.н. Когато мъжът ми дойде с договор в началото на 2015 и започна работа, напълно му съдействаха, и то абсолютно безплатно, за подготвяне на документите за получаване на детски. И всичко стана. После когато ние със сина ми дойдохме, пак към тях се обърнах за документите за детската градина, wohngeld и т.н. Сега второ детенце чакаме и пак те ни помогнаха.

Re: Счетоводни услуги

МнениеПубликувано на: 27 Май 2017, 23:54:27
от Русеви
Здравейте, бихте ле дали някакви кординати на Дякони.Търсих в Гугъл но нищо не излиза . Благодаря