• Advertisement

Кога полицията има право да влиза в частен дом?

Информация за удължаване на международен паспорт, тарикатлъци със шофьорските книжки и др.

Re: Кога полицията има право да влиза в частен дом?

Мнениеот onufriy » 10 Февруари 2020, 08:55:19

бонджорно'принчипеса написа:Здравейте отново! Ние сме вече родители на две прекрасни братчета. Бях получила уплах от събитията, описани в тази тема, колкото и смешно да звучи, и отказвах да се връщам в Германия за дълго и досега си живеех много спокойно и хубаво в България, където си и работех. Мъжът ми спечели голям конкурс в "нашия" град в Германия и се наложи да се върне там. Тъй като е хубаво да сме заедно като семейство, подадох и аз и сега и аз получих предложение от там, което приех. За съжаление, още не мога да преодолея негативните емоции от това, което се случи. Явно ме е травмирало по някакъв начин, това дава отражение и върху отношението ми към Германия изобщо. Досега сме ходили сравнително редовно в Германия -- на всеки няколко месеца, но не сме регистрирали децата, защото аз си стоя с тях кратко и после си се връщам с тях. Всичко това влияе много и на нашите отношения, защото аз много искам да съм с мъжа си, но при мисълта за какъвто и да е било проблем с ЮА хич не ми се и занимава, обвинявам съпруга си, че не е бил до мен тогава, което не е справедливо, говоря гадни неща за Германия и му пиля сол на главата незаслужено. Той е изключителен татко и не е честно спрямо него. Сега, след като все пак съм приела това предложение, имам намерение да се връщам, най-вече заради мъжа си, но не знам как да се успокоя и да имам доверие в "системата", след събитията в тази тема. Проблеми от тогава не сме имали с никого, но и децата не са регистрирани там засега. Иначе се стараем да сме изрядни с медицинската документация, ваксини и тн... Намразих Германия след тази случка и това преобърна живота ни.


Постът би, както и целата тема май, бил по-скоро нáместо в BG-Mamma, ма ти си знаеш де. Ако сетиш, предай моите искрени съболезнования на мъжа си, че се е случило да си навлече такова нЯщо като тебе...

P.S. Погледни в гореспоменатия форОм за българските социЯлни, белким се успокóиш.

P.P.S. Сега е моментът да раздухаме темата за норвежката агенция, сал дето Массер съм Рики и други пациенти на диспансерите по света липсват на терен.
onufriy
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1237
Регистриран на: 26 Септември 2005, 00:00:00
Благодарил: 176 пъти
Благодарено: 296 пъти

Re: Кога полицията има право да влиза в частен дом?

Мнениеот Stojan » 11 Февруари 2020, 13:44:42

Полицията има право да влиза с Durchsuchungsbeschluss или при Gefahr im Verzug. Тоест при нужда - по всяко време.
Последна промяна Stojan на 11 Февруари 2020, 13:54:45, променена общо 1 път
Stojan
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 682
Регистриран на: 18 Декември 2013, 17:18:12
Благодарил: 110 пъти
Благодарено: 266 пъти

Re: Кога полицията има право да влиза в частен дом?

Мнениеот Stojan » 11 Февруари 2020, 13:53:11

Децата на германка/германец са германски граждани по рождение и никой не може да им вземе гражданството или да го анулира, нито самите те могат да се откажат от него, както и по всяко време могат да получат германски лични документи, дори да не знаят и дума немски. С което могат да ползват по всяко време всички възможности на социалната система на Германия.
Освен това същите могат да имат и други гражданства, но стъпят ли на германска територия - с германски документи или без - те са германски граждани. Същото е ако имат проблеми в чужбина - стават консулски случай и при тях идва консулът или негов заместник с преводач да им окаже помощ.
Stojan
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 682
Регистриран на: 18 Декември 2013, 17:18:12
Благодарил: 110 пъти
Благодарено: 266 пъти

Re: ???? ????????? ??? ????? ?? ????? ? ?????? ????

Мнениеот StevenBax » 8 Май 2022, 19:11:51

Прикачени файлове
StevenBax
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 8 Май 2022, 18:59:13
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Предишна

Назад към Документи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта

  • Advertisement