• Advertisement

Шофьорски курсове в България - има ли начин?

Информация за удължаване на международен паспорт, тарикатлъци със шофьорските книжки и др.

Шофьорски курсове в България - има ли начин?

Мнениеот Zavoevatelka » 14 Септември 2023, 00:19:23

Изглежда темата е доста предъвкана и съжалявам, че и аз я почвам, но не намерих нужната информация, въпреки, че попрегледах форума за подобни теми. Намерих само откъслеци, явно повечето са наясно с проблематиката и не я обсъждат нашироко, но аз не съвсем. Та се надявам да ми помогнете.

Става въпрос за дете, родено и израснало в Германия, пълнолетно, с двойно гражданство (немско и българско), говори и двата езика, още не се е учило да шофира.

Има ли начин да изкара шофьорските курсове в България и да си ползва книжката в Германия? Явно са взети мерки против "шофьорския туризъм", ако правилно съм разбрала, трябва човек най-малко за 6 месеца да се отрегистрира от Германия и да се регистрира, че живее в България. Това според мен може да се направи. Или има и още спънки?

Ако пък препятствията са твърде много и е по-разумно, човек да се откаже от тези тарикатлъци, приемат ли българските шофоьорски школи ученици без адресна регистрация в България, които искат само да взимат часове, за да се научат да шофират и да съберат малко опит, без намерение да се явяват на изпити?
Аватар
Zavoevatelka
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 3 Февруари 2005, 01:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Назад към Документи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

  • Advertisement