bartokomus написа:Ето вече и на практика го казвам не само оъ чул недочул - От KfZ-Stelle-то от Мюнхен имам документ в който черно на бяло стои че като студент имам право да си карам колата в ДЕ с БГ-регистрация и съм освободен от всякакви данъци докато имам студенски права.
Така че който прави като мен в ДЕ просто за да му е е по спокойно ако иска да си го извади този документ и спокойно да си кара!
Мисля че с това могат да се спрат вече всички различни тълкувания за текстове и т.н.
Hält sich die Person zur Ausführung eines zeitlich befristeten Auftrags (z.B. Arbeitnehmerentsendung) oder zum Besuch einer Universität oder Schule in Deutschland auf, so ist ihr Wohnsitz stets als im Ausland befindlich anzusehen mit der Folge, dass keine Kfz-Steuerpflicht besteht. In derartigen Fällen kann auch über ein Jahr hinaus Kfz-Steuerfreiheit gegeben sein.
stanislav534 написа:здравейте,как мога да карам кола с БГ номера в германия...
stanislav534 написа:прочетох е но така и не разбрах да ли мога да карам или не без да ме е страх да ли ще ме проверят .
stanislav534 написа:прочетох е но така и не разбрах да ли мога да карам или не без да ме е страх да ли ще ме проверят .
CheGevara написа:лошо .... днес ме спряха едни ченгета и почнаха да ми задават въпроси от типа: От колко време съм в ГЕР? Защо колата е с БГ номера? Защо е регистрирана на друго име а не на мен? ....
Аз разбира се бях спокоен и се казах съчинението:
Счупила ми се е колата в БГ и съм взел тази назаем ....
Тъй като понякога съм много убедителенполицаят ми каза приятен ден и довиждане без да ми направи проблем. Но какво ще стане ако ме спре след 2-3 месеца същият незнам ....
То е ясно, че в момента сме извън закона, но ако можете да споделите вашите оправдания като ви спрат ченгета, за да можем да ги ползваме всичкиВсе си мисля, че ако се плати по някакъв начин ДЕ-данъка ще стане работата ... ама това става само при студенти - а пък аз го минах това хубаво време
CheGevara написа:
Аз разбира се бях спокоен и се казах съчинението:
Счупила ми се е колата в БГ и съм взел тази назаем ....
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта