aivan6 написа: да отиде в полицията и отново да поиска потвърждение, че колата може да стои паркирана без да се движи, докато не напусне завинаги Германия другата година
sasho043 написа: Пристигнах тук с кола, която е на името на майка ми и си е с БГ номера...да си я карам така с българска гражданска..
bknf написа:А ако стане някакво ПТП, българската гражданска до колко пари ще покрие щетите (на другата страна) - и ще ги покрие ли изобщо? И тъй като няма да ги плати - тъй като е българска = си важи само в България - ти ли ще платиш, да речем - 7-8 хиляди евро?
rula написа:Нима всички пътуващи транзит през Германия или за седмица, или месец трябва да имат Deutsche Kfz-Haftpflichtversicherung ? "sasho043" се интересува как да няма проблеми с полицията и властите, а не от последствията на ПТП
sasho043 написа:От 20.10.2015 имам и адресна регистрация
bknf написа:ако стане ПТП, българската гражданска до колко пари ще покрие щетите (на другата страна) - и ще ги покрие ли изобщо
stoyan_shishkov написа:Здравейте,
от Май месец 2015 съм регистриран в Германия.Колата ми с български номера я взех началото на август 2015 година.(Пазя винетки от Австрия и Унгария,техническият ми преглед е проведен в БГ края на юли)
Планирам да я върна обратно към България юни месец.Какво трябва да направя ,за да нямам проблеми до тогава.
Има ли вариант само да платя данък тук в ЗОЛ без да сменям номера,да минавам през ТЮВ и тн.
Понеже най-малкото няма смисъл за 2 месеца да си усложнявам живота,и след това в БГ да сменям пак номера и тн.
Благодаря !
stoyan_shishkov написа:Благодаря за отговора! Най-вероятно ще си карам така,а ще гледам още април да взема някоя друга кола с немска регистрация,а тази просто ще е паркирам някъде и до юни месец и това е.
По принцип до 6 месеца няма проблем да карам колата с БГ номера,в смисъл не могат да ми кажат нищо,или пак си зависи ?
Да, до 6 месеца няма да имаш проблем
kemo69 написа:Здравейте на всички
Регистриран съм и работя от януари месец в Германия
Четох какви ли не форуми и каква ли не информация и вече съм доста объркан.
Искам да купя кола и да пътувам с нея през август за България хем за почивка, хем да я регистриран там и после пак да се върна.
Та въпросът ми е дали ще имам проблеми с нея в Германия? Има ли начин ако платя някакви данъци да я карам без санкции поне още 1 година.
Бях чул от един приятел че от 2017 колите с чужди регистрации в Германия ще бъдат напълно забранени.
По точно който е с амелдог и ако има автомобил е задължен да бъде с немски номера.
Вярно ли е това или е само някакъв слух.
Моля ви дайте съвет да се откажа ли от купуване на кола или да продължавам да търся
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта