Страница 1 от 1

Продажба на кола с БГ номера в Германия

МнениеПубликувано на: 25 Март 2009, 23:55:21
от Jorko007
Здравейте,
Искам да попитам дали някои досега е правил това, а именно да си продаде колата с БГ номера в Германия. По точно ме интересува дали изобщо е възможно, какви документи трябва да се попълнят от купувача, как да процедирам по нататък в България относно отрегистрирането или бракуването на колата. Става въпрос за един Голф 4 които изобщо не ми се връща към България, а и не ми се занимава да го продавам там. Искам тук да го продам и да си спестя ходенето до БГ.
Трябва ли колата да мине ТÜV, че да може да се изкара от Германия? Ще съм благодарен на всякаква информация от хора, които вече са го правили.
Благодаря ви!

Re: Продажба на кола с БГ номера в Германия

МнениеПубликувано на: 26 Март 2009, 01:23:12
от VaskoLeon
Два пъти съм продавал. Трудна работа, небългарите това много ги стряска. Ако се намери мераклия, то той трябва да се грижи за техническия преглед. Но може би вече признават този от БГ,информация дават от Цуласунгстеле по телефона.
Първо продадох кола с блокирал двигател, купи я Шротхендлер, после аз в БГ я бракувах.
След години трябваше да се отърва от ударен автомобил, но тогава моргите около Любек не искаха да я купят заради номерата/регистрацията. След около месец я продадох на украинец, но трябваше да му дам номерата и служебната книжка, иначе не можел да я вкара в Украйна. Взех му 500 евро гаранция и след 10 дена друг украйнец ми върна документи и номера, а аз му върнах гаранцията. Този автомобил също го бракувах след време.
Като пускаш обявата непременно пиши за българските номера. Определено ще има интерес от България или от студенти или работещи в Германия. Използвай дори този сайт, има раздел Продавам.
Успех!

Re: Продажба на кола с БГ номера в Германия

МнениеПубликувано на: 26 Март 2009, 09:12:28
от Jorko007
Благодаря Васко.
Значи разбирам го по следния начин - аз я продавам на някои чужденец тука в Германия, но той за да я изкара се нуждае от моите документи и от номерата, т.е. аз му давам колата и той без да прави нищо в Германия си я изкарва, като след което я регистрира в своята страна ми връща документите и номерата и аз със документите и номерата си я бракувам в България.
Правилно ли разбрах?
А какъв договор за продажба на колата трабва да се подпише - обикновен немски или някакъв друг?

А за продаване на германец хич и не си мисля, защото коли по стари от 3 години за да бъдат допуснати в Германия им трябва задължително TÜV, вече питах.

Re: Продажба на кола с БГ номера в Германия

МнениеПубликувано на: 13 Март 2010, 16:04:02
от radner
Здравейте , имаме подобен проблем и не ми става ясно какъв е реда да си продадем колата в Германия ,която е с БГ регистрация. Молия , за съвети към днешна дата - благодаря.

Re: Продажба на кола с БГ номера в Германия

МнениеПубликувано на: 14 Март 2010, 16:28:08
от izaki69
Здравейте,съжалявам ако въпроса които задавам е обсъждан вече,но ми трябва спешно информация.На 1 май трябва да съм в Германия.Имам кола на лизинг купена в България.Още не съм я изплатил нацяло.Ще имам ли проблеми да я карам в Германия с българските номера и с пълномощното от лиз.компания.Престоя ми в Германия ще е мин.за 1 година

Re: Продажба на кола с БГ номера в Германия

МнениеПубликувано на: 14 Март 2010, 16:35:08
от deyan
izaki69 написа:Здравейте,съжалявам ако въпроса които задавам е обсъждан вече


http://zaedno.eu/forums/viewtopic.php?f=32&t=4146

Re: Продажба на кола с БГ номера в Германия

МнениеПубликувано на: 14 Март 2010, 17:10:57
от izaki69
Благодаря,почвам да чета:)