• Advertisement

Вещици магии врачки

В категорията попадат: "Искрено и лично", "(Не)споделена любов", "Първи трепети" и "Мъжът и жената интимно" :-)

Вещици магии врачки

Мнениеот paparazzo » 25 Август 2009, 23:24:50

седя си аз сега в дома кротко си цоцкам маастичка та внезапно се зачетох ето в това:
http://www.ndt1.com/article.php/20080122191838217
таз мома нашенка-от много години активно действа-там нейде по италианско...+това е и известна...,ама много..
та се зачудих дали е шарлатанка или не;дали пък вярвате-невярвате;дали сте поръчвали или са ви поръчвали/магии де/;
аз лично съм със смесени чувства-тоест 50/50-така де-средна конкретика няква...
какво ще кажете....
“Хайде да се позабавляваме, защото може да ни е за последно.'"
Аватар
paparazzo
Редовен писач
Редовен писач
 
Мнения: 278
Регистриран на: 24 Август 2007, 00:00:00
Местоположение: градски
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 2 пъти

Re: вещици магии врачки

Мнениеот Rozmari » 6 Декември 2009, 00:32:58

Магията – реалност или внушение?

Магията – това са традиции, предавани от поколение на поколение. Учените твърдят, че 90 % от клетките на човешкия мозък контролират мускулите в организма и само 10 % остават непосредствено за интелектуална дейност. Според тях всяка наша мисъл, завършва с микромускулно движение. Когато гледачката държи ръката ни, тя улавя тези движения. Те й подсказват, какво искате да чуете.

Но понякога казват не това... Работата е там, че те не ни внушават нищо, а ние самите си го внушаваме. Хората често забравят половината от това, което им е казано, запомняйки най-важното за себе си. Всички психологични проблеми се свеждат до това дали си отговорен за себе си или не. Когато отиваме при гледачка, ние прехвърляме отговорността за всичко, което ще се случи в живота ни, върху друг човек, остава само да скръстим ръце и да чакаме кога всичко ще се сбъдне.

Проблемът е другаде: предсказанията се сбъдват! Защо? Когато нещо искаме в живота, мечтаем за него. Но ни тормози кората на главния мозък: “А може ли да не е време? А може ли да не се получи? А може ли след това?” Целта на магията е да създаде огнище на възбудата в кората на главния мозък, което може да заобиколи затормозяването. Когато кората на главния мозък се отключва, гледачката може да заложи в главата ви някаква ориентация. Когато отиваме при гледачка у нас започва да се изработва адреналин. А на фона му върви всякакъв запис, както положителен, така и отрицателен. Добрите гледачки никога не говорят за лошото. Вече е установено, че всичко предсказано задължително ще се сбъдне. Хубаво е, ако предсказват само положителното.
Цялата магия на първата любов се състои в това, че все още не знаеш, че след нея ще има втора.“ — Дизраели

ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Rozmari
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 51
Регистриран на: 20 Ноември 2008, 21:31:04
Местоположение: Furt
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: вещици магии врачки

Мнениеот kotkata » 7 Декември 2009, 06:37:43

Ас мисля че магии има,знам че има хора които знаят как да управляват тъмните сили,злото въобще.Ходила съм на много врачки и измамници,ас не вярвам и не искам да вярвам,но съм видяла нешта които ме убеждават че има тъмни сили и хора които могат да ги контролират.Пазете се ,има много опасни хора и те са между нас... :ejti:
Аватар
kotkata
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 12 Юни 2008, 00:00:00
Местоположение: atlanta.Ga
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: вещици магии врачки

Мнениеот DerWolf » 7 Декември 2009, 10:10:25

Сори за флууда и тона ама не се сдържах. Това ми е коментара за такива теми :oracle: :pukeleft:
Не знам за тъмни сили, но има много мрачни хора и мракобесци дето обвиняват някакви свръхестествени сили за злополучията си... На практика от простотията по голяма магия няма.

Който го е страх от магии да си носи червен конец. ;-) :mrgreen:
Аватар
DerWolf
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1307
Регистриран на: 5 Юли 2006, 00:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 5 пъти

Re: вещици магии врачки

Мнениеот Mony60 » 7 Декември 2009, 17:21:53

През средновековието в централна Европа вещиците са ги горили на клада. Ако сега ги възвърнат същите методи, ще стане много средновековно.
Врачките гледат да припечелят някой лев, използвайки отчаяното положение на някого. Аз не ходя по врачки, защото както казва Rozmari:
Rozmari написа: Когато отиваме при гледачка, ние прехвърляме отговорността за всичко, което ще се случи в живота ни, върху друг човек, остава само да скръстим ръце и да чакаме кога всичко ще се сбъдне.
:mrgreen:
Аватар
Mony60
Роден писач
Роден писач
 
Мнения: 747
Регистриран на: 13 Юли 2008, 00:00:00
Местоположение: Bayern
Благодарил: 147 пъти
Благодарено: 184 пъти

Re: вещици магии врачки

Мнениеот Rozmari » 7 Декември 2009, 23:59:59

КАК СЕ СТАВА ВЕЩИЦА

Изображение
Кои са те, хората, които наричат себе си вещери, които следват древните пътеки и практикуват магическите традиции, кои са тези, които отново общуват със смълчаните от векове насам Богини и Богове? Това са мъже и жени от всички националности и раси. Сред тях има и млади, и стари, и бедни, и богати. Това са хората, осъзнали обстоятелството, че материята не изчерпва цялата вселена; че науката не може да отговори на всички въпроси; и че това не може да бъде направено и от така наречените световни религии. Тези мъже и жени са си припомнили нещо, което повечето от нас са забравили. От една страна, това е древната мъдрост, а от друга - правилното отношение към всяко нещо, което ни заобикаля.

Изображение
Хората се обръщат към уика по много причини. Някои търсят окултни сили и знание. Други са привлечени от феминизма и ролята, която уика отдава на Богинята; трети са водени от загрижеността си за Природата и почитта си към нея; четвърти се стремят към духовно преосмисляне и трансформация.
Изображение

За някои магията е атракция. Джералд Гарднър, един от основателите или възродителите на съвременната уика, пише: Вещерството е било и продължава да бъде култ, който не е за всеки. Ако нямате интерес към свръхестественото, усещане за тайнство, за възможността да се изплъзнете за няколко мига от делничния свят в света на вълшебствата, магията би била безполезна за вас.
Изображение


Много от тях се присъединяват към уика, защото вече се възприемат като вещери. Те сигурно имат усещането за вътрешна сила, която не знаят как да назоват; усещането, че тъкмо отвъд пределите на нашите възприятия съществува един друг свят, който не можем да видим, чуем или докоснем - една приказна страна. Страна, която може би сме посещавали в сънищата си.
Изображение


Някои от нас осъзнават, че част от тази приказна сила се намира в самите нас. Може би ни се е случвало да имаме прекогнитивни сънища. Понякога сигурно сме предсказвали бъдещето и вероятно сме се опитвали да развием тези свои способности чрез гледане на карти таро на наши приятели. А може би сме изпитали страх, когато тези наши предсказания са се сбъдвали и това ни е накарало да спрем да се вглеждаме в тайнственото огледало на бъдещето.

Изображение


Вероятно знаем, че сме способни на малки вълшебства. Например да си пожелаем нещо много силно и то да се сбъдне. Може би сме опитвали да приложим на практика прочетеното в някои магьоснически книги. Или в разговорите си с наши роднини сме открили, че някои от тях притежават ясновидска дарба. Възможно е нашата баба да е умеела да предсказва бъдещето, като е използвала листа от чай, или пък нашият дядо е сънувал смъртта на близки хора, ден преди тя да дойде за тях. Може би сме имали леля, която е била медиум, или дядо - духовен лечител; прабаба билкарка и знахарка на общността в дните, когато и кой не е можел да си позволи лекар освен в случаите, когато смъртта е била вече близо.
Изображение


Това наследство на духовна сила и ясно виждане може би е било част от нас още от детинство, но може би не сме знаели как да го изразим; или пък е било потискано. (Обикновено това не се осъзнава. Може да се прояви след трагичен инцидент или да ни се случи нещо, което психически да отпуши тези наши вродени способности).
Изображение


Възможно е да се е проявило в юношеските ни години, когато тинейджърите често усещат така наречената психокинетична енергия. Когато минаваме покрай светлини, те започват да премигват, фотокопирните машини забиват и спират; вазите подскачат от лавицата по един необясним начин и се разбиват на пода до краката ни.
Изображение

В много случаи нашите родители не могат да обяснят тези неща, така че ние трябва да търсим отговора другаде. Сигурно сме се натъквали на книги за магия, картите таро, астрология, ясновидство и лечение. Може би сме открили, че в религията, в която сме възпитани, няма място за тези изкуства и че съществува друга религия, която им отдава нужното значение. Уика е именно такава религия.
Изображение
В раните години на възраждането й повечето хора се присъединиха към нея във връзка с окултното – може би защото останалите важни страни на уика не са били така добре известни. Днес обаче нещата стоят по съвсем друг начин. За жените уика е духовен път, който им дава възможност да почитат Божественото в неговата женска форма – Богинята. Много жени се обръщат към уика посредством феминизма. Те преоценяват думата вещица и осъзнават, че тя въплъщава в себе си вътрешната сила, присъща на мъдрата жена. В миналото тя е била традиционно жената, която е бабувала на останалите жени в селището. Тези от нас, които са запознати с картите “таро”, свързват мъдрата жена с Кралицата на Пентаклите – наистина една Земна дама! (Пентакълът е един от четирите основни предмета на силата, широко използвани във вещерската и ритуалната магия, който традиционно се свързва с елемента Земя. Най-често представлява дървен диск с големина около 15 см в диаметър, върху който се очертава или гравира пентаграма. Другите предмети са: меч (Огън), жезъл (Въздух) и чаша или Граал (Вода). За други очарованието се крие в ролята на вещерски жрици, която жените могат да изпълняват в уика. Тя им позволява да осъществят едно духовно призвание, което обикновено е недостъпно за тях в съвременното западно общество.
Изображение

Жените не са единствените, които почитат Богинята. За мъжете проявлението на Божественото едновременно като Богиня и Бог, отразено в уика, също крие своето очарование. Общото мнение е, че вещиците са жени, и това може да бъде пречка за мъжете, които се интересуват от уика. (Обобщено, значението на английската дума “witch” е вещица. Днес тя се използва за обозначаване както на жените, практикуващи уика, така и на мъжете. В българския език обаче съществуват две различни думи за двата пола – респ. “вещица” и “вещер”.
Изображение

Подобно на англосаксонската “уийсп”, българската дума вещер, съотв. вещица означават “човек, който е вещ, който знае, мъдър човек”.) Всъщност както жените, така и мъжете могат да бъдат “вещици”. Мъж вещер не означава зъл магьосник или обаятел. Представата, че вещиците могат да бъдат единствено жени, произхожда от недалечното минало. В разгара на гоненията на вещици в Европа и Америка, са били преследвани и убивани както жени, така и мъже, и когато аз се присъединих към уика преди двадесет и пет години, съществуваха повече мъже вещери, отколкото жени вещици.
Изображение

За мъжете е трудно да нарекат себе си вещица (английското значение на думата). Ето защо бихме могли да гледаме на тях като на вещери. Традиционно мъжът вещер е човек, който живее на село. Той е в непосредствена връзка с природните елементи, знае как се обработва земята, как се лекува счупеното крило на птица или болно дете; той обича Богинята и се прекланя едновременно пред нея и пред Бога, независимо от това какво му казва която и да било църква.
Изображение

Друг път, който води към уика, е свързан с нарастващата ни загриженост сред съвременното общество, относно състоянието на околната среда. Уика почита природата като проявление на Божественото. Земята е нашата духовна майка и за последователите на уика Божественото не е “някъде там”, а навсякъде около нас. Природата сама по себе си е свята и неприкосновена, израз на Божествената жизнена сила. “Грийнпийс”, акциите в защита на околната среда, вегетарианството и защитата на правата на животните, всички те са израз на един възраждащ се дух на преклонение пред Земята. То е било присъщо и естествено за нашите древни предци, но последните векове на градски живот са задушили тази свята почит.
Изображение
Посвещението, в смисъл на индивидуално преобразяващо изживяване на Божественото, несъмнено е една от магнетичните сили, привличащи хората към уика. В някои традиции на уика се преминава през три или четири церемонии на посвещение, които отбелязват различните етапи на духовното трансформиране на индивида. Тези ритуали оказват силно духовно и психологическо въздействие, което влива нова жизнена сила и обновление.
Изображение

Източник
Последна промяна Yura на 8 Декември 2009, 14:16:48, променена общо 1 път
Причина: Моля, упоменавайте източника!
Цялата магия на първата любов се състои в това, че все още не знаеш, че след нея ще има втора.“ — Дизраели

ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Rozmari
Тукашен
Тукашен
 
Мнения: 51
Регистриран на: 20 Ноември 2008, 21:31:04
Местоположение: Furt
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 0 пъти

Re: вещици магии врачки

Мнениеот vwpolo » 8 Декември 2009, 00:29:36

Те са сред нас, знам го и аз!!! Никовете им светят в зелено или тъмно червено (кърваво).
Изображение
Aut inveniam viam, aut faciam
Аватар
vwpolo
Писач без спирка
Писач без спирка
 
Мнения: 1920
Регистриран на: 13 Април 2006, 00:00:00
Местоположение: *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 4 пъти

Re: вещици магии врачки

Мнениеот DerWolf » 8 Декември 2009, 09:51:28

Посвещението, в смисъл на индивидуално преобразяващо изживяване на Божественото, несъмнено е една от магнетичните сили, привличащи хората към уика. В някои традиции на уика се преминава през три или четири церемонии на посвещение, които отбелязват различните етапи на духовното трансформиране на индивида. Тези ритуали оказват силно духовно и психологическо въздействие, което влива нова жизнена сила и обновление.


А кога ги посвещават в 32° или 33° ? :-k :-#

vwpolo написа:Те са сред нас, знам го и аз!!! Никовете им светят в зелено или тъмно червено (кърваво).Много е вярно това дето го казваш, но за другото хич не си прав.
Истинското пророчество е това :mrgreen:
Аватар
DerWolf
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1307
Регистриран на: 5 Юли 2006, 00:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 5 пъти

Re: вещици магии врачки

Мнениеот liverbird » 8 Декември 2009, 12:25:03

Розмари, тези материали твои ли са? Ако не са ще е уважително да посочиш източника :thumbleft:
Me? No, man! I don't wanna be a God..... That is way too much pressure!

Представи се в Заедно сега

Аз използвам нашето куче-търсач. А ти?
Аватар
liverbird
Професионалист
Професионалист
 
Мнения: 3136
Регистриран на: 7 Март 2005, 01:00:00
Местоположение: Долно Нанагорнище (i.e. Essen)
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 2 пъти

Re: вещици магии врачки

Мнениеот DerWolf » 8 Декември 2009, 12:48:57

Мога да ви дам дребен жокер от къде са. Ето от тук: http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=1810
Аватар
DerWolf
Златен писач
Златен писач
 
Мнения: 1307
Регистриран на: 5 Юли 2006, 00:00:00
Благодарил: 0 пъти
Благодарено: 5 пъти


Назад към Всичко е любов

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

  • Advertisement